torstaina, toukokuuta 03, 2007

Hän on täällä tänään

Nyt se on jo täällä! Vain vuosi on kulunut suurelokuvan julkistamisesta ja Totuuden näköradiotoimitus esittää isontalon Alin jymyteoksen Epämiellyttävän totuus keskiviikkona 16.5. Enää tarvitsee jännittää, osuiko Pikkupoika oikeaan veikkauksessaan. Ainakin Römpötti joutuu taistelemaan paikastaan, niin monta muutakin halukasta penaalia on ilmestynyt vuoden aikana haaskalle. Oli kuka oli, mutta Harrin Metrolehden arvostelun päihittäminen on haasteellinen tehtävä.

Keskiviikkoa odotellessa malttamattomat voivat katsoa vaikka muita dokumentteja: The Great Global Warming Swindle [varsin laadukas Google video-versio], CBC: Global Warming Doomsday Called Off (2004), Friends of Science: Climate Catastrophe Cancelled: What You're Not Being Told About the Science of Climate Change (2005) tai Pacific Research Institute: An Inconvenient Truth... or Convenient Fiction? (osa 2) (2007). Todellinen helmi on kuitenkin 17 vuotta vanha dokumentti Green House Conspiracy, joka osittaa erinomaisesti Alin argumenttien terävyyden. Kyllä on mahtavasti tiede edistynyt noista päivistä! Eilen CNN:n esittämä Exposed: The Climate of Fear tullee myös yleiseen jakeluun ennen keskiviikon suurtapahtumaa.

5 kommenttia:

 1. Kiitokset videolinkeistä, pitää katsoa ajan kanssa.

  Kysyisin vielä, onko sinulla tietoa hyvästä sivustosta, jossa Al Goren leffassa esitettyjä faktoja on kumottu.

  Itse jätin aikanaan Michael Mooren elokuvat väliin, kun luin maikkelin manipulaatiokeinoista netistä.

  VastaaPoista
 2. Nyt tuli muuten mieleeni tuosta Sheryl Crow'n vessapaperijutusta, että aikoinaanhan opetettiin tosiaan säästämään wc-paperia. Otetaan vain yksi pala, jonka keskeltä nypätään pois pieni kaistale. Sormi kaistaleesta sisään ja pyyhkimään. Kun pyyhkiminen suoritettu, paperilla putsataan sormi. Sillä keskeltä otetulla pikkukaistaleella sitten pyyhitään kynnen alunen.

  Gore kuuluu samaan sakkiin kuin muutkin sosialistit - ei itse elä niin kuin opettaa. Ehkä lähtisin siitä liikkeelle, jos joudut jotenkin elokuvaa kritisoimaan johonkin suuntaan.

  VastaaPoista
 3. Lukeeko pikku poika TM lehteä.
  Yllättävän asiallinen juttu.

  VastaaPoista
 4. Vasara: Ongelmahan on, että Al ei sitä faktaa niin hirveästi esitä. En nyt suoralta kädeltä muista yhtään sivustoa, jossa asioita olisi kerätty kootusti nimenomaan leffaa vastaan. Yleisemmin tuo Swindle puutteineenkin on varsin hyvä. Suhteellisen hyvät kirjoitukset ovat aiemmin pariinkin otteeseen linkittämäni The Real Inconvinient Truth ja Lindzenin Understanding Common Climate Claims. Ehkä noiden suurin puute on se että niissä ei käsitellä lainkaan "lätkämailaa" (eräs versio esiintyy Goren leffassakin): Mannin, Hansenin ja kumppanien väärennettyä näkemystä jonka mukaan maailman lämpötila olisi laskenut viimeiset pari tuhatta vuotta ja sitten yht'äkkiä jyrkästi noussut aivan uusille korkeuksille. Tästä asiasta kannattaa tutustua tänne ja tänne. Lisäksi Alin leffaa katsellessa on hyvä tietää, että nämä vedennousuennusteeet ovat totaalihuuhaata: jopa IPCC esittää kertaluokkaa pienempiä arvioita. Kannattaa pitää mielessä myös Lindzenin usein toistama totuus: JOS maapallon lämpötila nousisi AGW teorian mukaisesti, napa-aluiden ja päiväntasaajan välinen lämpötilaero tasoittuisi. Tämä tarkoittaa VÄHEMMÄN esimerkiksi hurrikaaneja, ei enemmän. Jos Alin leffaa katsellessa tulee jotain spesifisempiä kysymyksiä mieleen, niin pistä tänne uusi kommentti. Katsotaan osaanko vastata :)

  Netistä latasin sekä Mooren että Goren tuotokset. Turha herroille lisää kapitaali on lahjoittaa, molemmat ovat jo multimiljonäärejä. Niinpä ne parhaiten onnistuneet sosialistit kai ovat aina olleet sitten Leninin.

  Muuten, en ollut aiemmin huomannut että sinulla on oma blogi. Linkitin sen tuonne paneeliin, jos vaikka saisit muutaman lukijan ja ennen kaikkea kirjoittelisit vähän useammin ;)

  KT: :) Laihialaisista muistan tuon vitsin joskus kuulleeni. Saakohan nykyään kertoa enää laihialais/turkulais/ruotsalais -vitsejä ilman että tulee syyte kiihotuksesta?

  Dr. doctor: en ole nähnyt, onko uusimmassa numerossa?

  VastaaPoista
 5. TM 9/07
  Maailmanloppu vai maailman suurin huijaus ?,

  Ei varmaan sinulle uutta, mutta kriitikot pääsevät asiallisesti ääneen JA ENNEN kaikkea ei toimituksellista kantaa tai loppuyhteenvetoa...

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!