perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Hamasin Lastentunnit

Kovin vähän mediahuomiota on saanut legendaarisen Markus-sedän eläkkeellejäämisen viisikymmenvuotisjuhlapäivä.
Markus-sedän viikottaiset Lastentunnit käynnistyivät radiossa vuonna 1927.

Aluksi ohjelmia lähetettiin Helsingistä. Myöhemmin mikrofoni matkasi ympäri Suomea.

Ohjelmat koostuivat lasten runo- ja lauluesityksistä, kuunnelmista ja Markus-sedän juonnoista ja lasten haastatteluista.
Nyt reilu viisikymmentä vuotta myöhemmin radio-ohjelmat ovat korvautuneet televisiolla, videoilla ja tietokonepeleillä. Muuten kaikki lienee kuten ennenkin.

Tämän huomaa kun tarkastalemme Hamasin palestiinalaislapsille tarjoamaa ohjelmaa. Vuosi sitten perustettiin suositun radio-ohjelman jatkeeksi oma lapsillekin ohjelmaa tarjoava al-Aqsa TV.
His children call-in show's a big hit on Hamas's three-year-old radio station, Voice of al-Aqsa. Next month, Hazan Sharawai(ph) plans to bring his show, Paradise Gardens, to Hamas Television.
...
Sharawi's show is so popular in Gaza, he says a potato chip and a candy company have asked Uncle Hazim for his endorsement. His appearance at Hamas rallies draws thousands of kids. So far, al-Aqsa television broadcasts only eight to twelve hours a day. There are Koranic readings followed by cartoons, religious lessons and some strident political programming promoting Hamas candidates and the group's network of charities. Hamas TV director Fathi Hammad calls this the station's experimental period but he has big plans for all kinds of shows. There's what you might call Hamas' version of American Idol, something called A Night on the Air in which loyal Hamas kids will compete to sing the best militant, patriotic song. In a live show where kids battle it out to memorize the Koran, he says, are also in the works. Hammad hopes Hamas's own entertainment shows help change the group's image.
...
Mr. HAMMAD: (Through translator) To change the perspective about us among the world, believing that we are terrorists. We will prove to them that we are people under occupation, resisting and struggling to get his rights and not as selfish terrorist people.
Ja kuinka tämä vääristynyt kuva onkin muuttumassa maailmalla mm. näiden lasten lauluohjelmien myötä! Ihan samanlaisia leikkisiä lauluja veisattiin varmaankin kotimaisillakin Lastentunneilla silloin aikanaan.

Markus-sedän jäädessä eläkkeelle 1956 hänen läksijäisissään esitettiin Mikki-kuvaelma Mikkihiiren seikkailut [video/Ylen EläväArkisto], jonka oikeaoppisen tulkinnan Pikkupoika jättää Ville Similälle ja muille asiantuntijoille. Nyt, aivan kuin kunnioittaakseen Markus-setää, Hamas on tehnyt kokonaisen lastenohjelman saman Mikki-teeman ympärille! Tässäpä näytteitä:
Aivan kuten viisikymmentä vuotta sitten, Malmsténin tapauksessa, ymmärtämättömät kapitalistit puhuvat taas Mikki-hahmon väärinkäytöstä! Tämän painostuksen alla Hamasin väitettiin luvanneen lopettaa tämä viaton lastenohjelma, mutta kaikkien rauhaa rakastavien onneksi se oli vain väärinkäsitys. Luonnollisesti ohjelmat ovat tarkoitettu lähinnä palestiinalaislasten iloksi, joten on ymmärrettävää että Valistuneet piirit maija-aallottavat ohjelman länsimaisia esittelyjä (AP 1 2, AFP 1 2, CNN, YouTube). Hyvää journalistista tapaa noudattava Tasavallan maailmankuvan tiedonvälitys on sentään ymmärtänyt jättää nämä videot kokonaan palestiinalaisten iloksi. Koska tätä blogia ei tuohon kategoriaan lasketa, Pikkupoika laittaa vielä tähän loppuun lisää iloisia otteita Hamasin Mikki-kuvaelmista.


[Update 13.5: Lisää uusia Farfur seikkailuja Tundra Tabloidsista.]

8 kommenttia:

  1. Pikkupoika pyytää heti valmiiksi anteeksi Markus-sedän ja Malmstenin yhdistämistä näihin roskavideoihin. Mutta en kertakaikkiaan pysty muuten kuin satiirin keinoin käsittelemään tällaista normaalimoraalin totaalisesti limboavaa lasten hyväksikäyttöä ja manipulointia.

    VastaaPoista
  2. Ns. "palestiinalaisten" toiminnassa näin yleisesti ottaen lasten aivopesu on yksi vastenmielisimmistä ilmiöistä.

    Siksi hyväksyn Markus-sedän käytön esimerkkinä tässä yhteydessä. Markus-setä sentään meni vain paskalle eikä kehottanut pukemaan ylle pommiliivejä.

    VastaaPoista
  3. Noissa videoissa on vain se ongelma, että kun minä en ainakaan arabiaa ymmärrä niin on kokonaan tuon käännöksen varassa. Jutut oli vaan senverran lentäviä, että pisti hieman epäilemään aitoutta. Tosin onhan tässä maailmassa hulluja joka lähtöön

    VastaaPoista
  4. anon: Kääntäjä on varsin luotettava taho. Jos käännöksessä olisi ongelmia, se olisi aivan varmast tullut esille Tiedostavista piireistä. Lisävahvistusta sille, että käännös on oikea, saat esimerkiksi katsomalla tuon "CNN"-kohdalle linkitetyn Glenn Beckin videon.

    VastaaPoista
  5. Yllättävästi Tasavallan Keisarinna ja ex-ulkoministerimme, Ajatusten Keravanjoki, eivät puutu näiden arabilasten henkiseen tappamiseen. Mutta kun Green Helmet kantaa fyysisesti kuollutta lasta tv-ruudussa, avot, johan älymystö älähtää.

    Tasavallassa laitetaan EU:n kuninkaan ex-rakastaja esitutkintaan, kun kiusaa paljastuksillaan establishmenttia. Mutta samat viranomaiset sallivat huntujen käytön koulussa.

    Vuosi sitten Katri Merikallio kirjoitti SK:ssä suomalaisten turismista Intian Goalla. On se lehti tuolla jossain hyllyssä sanatarkkaa sitaattia varten, mutta jotenkin näin rva Merikallio arvosteli turistien yläosattomuutta tuossa kaapujen luvatussa maassa: "Piittaamattomuus paikallisista tavoista on eräänlaista rasismia". Enpä voisi paremmin tuota sanoiksi pukea.

    VastaaPoista
  6. Joko pikkupoika on saanut päätökseen maikkarin videon katselun ja pystyy kertomaan, mitä siinä on jätetty pois?

    Toki vasemmistolaisten mielestä tuo kaikki on vain seurausta Israelin julmasta miehityksestä.

    VastaaPoista
  7. Vasara, tänään oli äitienpäivä ja lätkäottelu, annathan anteeksi muutaman tunnin viiveen :)

    VastaaPoista
  8. nyt... nyt alkaa loppua mun ymmärrykseni palestiinalaisia kohtaan lopullisesti. toi on liian sairasta ollakseen ees hauskaa. tollasta ohjelmaa lapsille? missä on pelastakaa lapset ry moittimassa palestiinalaisia???

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!