sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Vallankumous: peruutettu

Ilmastotiedotusrintamalla on ollut niin paljon pahemmanlaatuista Puolueen totuuden vastaista propagandaa liikkeellä, että erään tunnetun revisionistin tilannekatsaus oli otsikoitu Suureksi Lokakuun vallankumoukseksi.

Niille jotka eivät jaksa käydä läpi kaikkea tuota Lubosin linkittämää propagandaa, Pikkupoika poimii esimerkin pahimmasta päästä. Christopher Monckton on kirjoittanut The Daily Telegraph-lehdessä ensisilmäyksellä maallikolle vakuuttavanoloisia Puolueen totuuden vastaista roskaa:
Osa I (5.11.): The sun is warmer now than for the past 11,400 years
Osa II (12.11.): Wrong problem, wrong solution
Taustaselvitys referensseineen (40 sivua, pdf): Apocalypse cancelled
Useamman huolestuneen lukijan lähestyttyä Christopheria kirjeitse ensimmäisen artikkelin jälkeen ja jopa suuren nörttijoukon pelästyttyä, itse huippututkija Gavin Schmidt joutui puuttumaan tähän populaarilehdessä julkaistuun hölynpölyyn.

Jopa Totuus näytti hetkisen haihahtaneen oikeaoppiselta polulta. Ilmeisesti Puolueen uskon hylännyt luopio Tapani Mainio päästi viikko sitten irti tiedesivuilla jo aiemmin Puolueen mediaan ujuttautuneet metsäntutkijoiksi naaamioituneet propagandistit kokosivun artikkelissa Muinainen ilmasto oli aaltoliikettä.

Pikkupojan suureksi iloksi Totuudessa on nyt kuitenkin saatu rivit koottua. Eilisen lehden etusivun artikkelilla Ilmastonmuutoksesta tullut poliittinen teema lanseerattiin Puolueen oikeoppisten vastahyökkäys Pahan propagandaa vastaan.
Helsingin Sanomissa käynnistyy lehden eri osissa julkaistava Muuttuva ilmasto -kirjoitussarja, jossa kerrotaan, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisiin ja luontoon maapallolla.
Tällä kirjoitussarjan erinomaisella rajaamisella voidaan älykkäästi estää Oikean tiedon vastaisen propagandan salavihkainen ujuttaminen kuten kävi Totuuden edellisessä kirjoitussarjassa kesällä. Asiahan on selvä eikä tässä enää mitään todisteluja kaivata. Tai kuten Anu Silfverbergin asian ilmaisee:
Tätä on jo toisteltu: valtaosa tieteentekijöistä on yksimielisiä siitä, että ilmastonmuutos on totta ja siihen vaikuttaa ihminen.
Jos jollain tyhmemmällä oli vielä epäselvyyttä asian suhteen, niin vieraileva tähti Aleksi Aaltonen kertoo astikkelissa Ilmastonmuutos voi palauttaa brittien luottamuksen politiikkaan miten asiat ovat isossa maailmassa.
Sir Nicholas Sternin äskeinen ilmastonmuutosraportti päätti keskustelun ilmastonmuutoksen olemassaolosta ja sen taloudellisista vaikutuksista Britanniassa.
Ilmiöstö sinällään ei siis ole enää mitään mieltä keskustella, ja riittääkin vallan mainiosti että Totuuden tiedetoimittaja Timo Paukku kertaa lyhyesti faktat Ilmastonmuutos on tosiasia-laatikossaan:
- Maapallon ilmasto lämpenee nyt nopeimmin yli 500 000 vuoteen. Ilmiön voi todistaa esimerkiksi jääkairauksien avulla.
- Jos hiilidioksidin pitoisuus kohoaa tällä vuosisadalla yli 550 miljoonasosaan, on lukema korkein 850 000 vuoteen.
Tämän jälkeen voidaankin keskittyä niihin oleellisiin asioihin kuten jääkarhujen hyvinvointiin tai pohtimaan miten vieläkin voi olla ns. skeptikkoja hengissä kuten Anu ihmettelee. Toivoa sopii että myöhemmissä sarjan osissa käsiteltäisiin myös tsunameja sekä ilmastonmuutoksen väkivaltaa lisäävää vaikutusta.

Jotta tämä suorastaan sankarillinen, revisionismin kytkevä kirjoitussarja löytyisi helposti tulevaisuudessakin, Pikkupoika tulee linkittämään tähän kaikki sen osat penaalien nimet mainiten.

11.11. Anu Silfverberg: Arktinen alue lämpenee nopeimmin (Ulkomaat-osion etusivu, neljäsosasivun kuva). Pikkupoika on vakuuttunut että Anun haastattelema oikeamielinen tutkija, jo Venus-teoria elokuvasta tuttu kemiallisen meterologian professori Kim Holmén on ainakin Keski-Maan ilmaston asiantuntija.
15.11. Kati Kelola (blogi): Kotikonstein ilmaston avuksi (Hinta & Laatu-osio, 4/5 sivua).
18.11. Nairobin kokous nosti painetta tehdä muutos (Pääkirjoitus).
Nairobin kokouksessa vahvistui usko siihen, ettei maailmassa enää ole valtioita, joiden viralliset edustajat julkisesti vähättelisivät tai jopa kokonaan kieltäisivät käynnissä olevan ilmastonmuutoksen. Siitä ollaan kovastikin eri mieltä, kuinka nopea ja tuhoisa tulossa oleva katastrofi on, ellei ilmastonmuutoksen ja sitä kautta maapallon ilmakehän lämpenemisen vauhtia pystytä nykyisestä hillitsemään.
...
Nairobin kokousta luonnehdittiin jo ennen sen alkua välikokoukseksi. Sellaisiin ei enää ole varaa ilmastonmuutoksen kiihtyessä. Teollisuusmaat eivät voi jäädä odottamaan, että pahin tuho pääsee vauhtiin, ennen kuin töihin ryhdytään tosissaan. Silloin on liian myöhäistä.
18.11. Pirkko Kotirinta: Musiikilla ilmastonmuutosta vastaan (Kulttuuri-osio, puoli sivua).
21.11. Johanna Mannila: Metaani – se toinen kasvihuonekaasu (Tiede & Luonto). Tämä artikkeli teki varmaan historiaa tuoreudellaan: se oli vanhentunut jo ilmestyessään.
22.11. Hanna Kaarto: Asiantuntija: Sopeutuminen yhtä tärkeää kuin ilmastonmuutoksen torjunta (Kotimaa). Asiantuntija on tietenkin Ilmatieteen laitoksen varapääjohtaja, "Keisarin tasavallan Al Gore" Mikko Alestalo.
27.11. Tapio Mainio: Lauhat talvet pakottivat rinnekeskukset rakentamaan järeitä lumetusjärjestelmiä (Kotimaa).
28.11. Arja Kivipelto: Palsasuot sulavat (Tiede & Luonto).
1.12. Jouni Mölsä: Majakkaan energiansäästölamppu!.
7.12. Maria Mustranta: Vanuatulainen kylä muuttaa pois tulvien ja eroosion tieltä (Ulkomaat).
8.12. Ilkka Ahtiainen: Poikkeuksellisen lämmin sää ja lumettomuus eivät vielä hermostuta Saksan Alpeilla (Ulkomaat).
9.12.Ninni Lehtniemi: Hyvällä omallatunnolla (Matkailu).
12.12. Matti Keppo: Tutkimus: Jäämeri on sula kesällä 2040 (Ulkomaat).
13.12. Anna-Leena Pyykkönen: Pääkaupunkiseutua patistetaan vähentämään kasvihuonekaasuja (Kaupunki).
17.12. Anni Lassila: Tuuli- ja aurinkovoimasta tuli iso bisnes (Talous).
5.1. Virve Kähkönen: Ympäristöongelmat vievät kodin useammilta ihmisiltä kuin sodat (Ulkomaat).
7.1. Ilmastonmuutos pakottaa sopeutumaan uuteen aikaan (Pääkirjoitus).
Viime vuoden aikana ilmastonmuutoksen epäilijöiden määrä väheni dramaattisesti. Kaikki maailman suuret ja kehittyneet valtiot ovat yhtä mieltä siitä, että menossa on ilmastonmuutos - ilmasto ei lämpene eivätkä säätilojen ääri-ilmiöt lisäänny vain sattumalta.
8.1. Jyri Raivio: Kuningas kivihiili kärventää maapalloa (Talous).
12.1. Anna-Leena Pyykkönen: Helsingin kaupunki varautuu tulviin (Kaupunki).
18.1. Sole Lahtinen: Raportti: Exxon rahoitti kiistanalaisen tiedon levittämistä ilmastonmuutoksesta (Ulkomaat).
20.1. Pekka Mykkänen: USA:ssa jännitetään korkeimman oikeuden kantaa päästöpolitiikkaan (Ulkomaat).
21.1. Sami Sillanpää: Kiina ratkaisee ilmastonmuutoksen suunnan (Ulkomaat).
28.1. Anu Nousiainen: Ollilan uusi missio (Sunnuntai/Talous).
30.1. Ollilan haastattelu kertoo nopeasta asennemuutoksesta (Pääkirjoitus).
Tämän viikon perjantaina julkaistaan Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastopaneelin uusin seurantaraportti. Sen jälkeen voitaneen sanoa, että ilmastotieteilijät ovat osansa ilmastonmuutoksen osoittamiseksi tehneet. Nyt on aika ryhtyä toimiin, jotta maapallo todella kestää meitä seuraaville sukupolville.
30.1. Timo Paukku: Ilmaston hallintaan on tiu tekniikoita (Tiede & Luonto).
Vuonna 2006 keskustelu ilmastonmuutoksesta muutti luonnettaan. Puheista ja epäilyistä siirryttiin kohti tekoja.

Jäätiköt sulivat aiempaa nopeammin Grönlannissa ja napaseuduilla. Uudet laskelmat saivat monet varpailleen.
2.2. Anu Silfverberg: Ihmisen rooli muuttuvassa ilmastossa vahvistui (Ulkomaat).
3.2. Minna Nalbantoglu: Poliitikot ja järjestöt vaativat nopeita toimia ilmastonmuutoksen torjuntaan, Hellejaksoja ja rankkasateita (Ulkomaat).
3.2. Jaakko Hautamäki & Matti Mielonen: Vanhanen: Ilmastonmuutoksen vähättely on lopetettava heti (Kotimaa).
4.2. Sitten todellinen pommi tätä Totuuden kirjoittelua seuranneille: Ihminen sittenkin syypää (Pääkirjoitus). Tarkennuksena todettakoon, ettei otsikko käänny englanniksi "Mann is the guilty one".
4.2. Anna-Leena Pyykkönen: Päästöpihit Taskiset pitävät huoneita pimeinä sähköä säästääkseen (Kaupunki).
4.2. Ilmaston muuttaja (Sunnuntai).
YK:n ilmastoraporttia kirjoittamassa oli myös suomalainen Jouni Räisänen.
4.2. Atte Korhola: Ilmastonmuutoksesta liikkuu liikaa myyttejä (Sunnuntaidebatti). Hmmm...
Usein mitatut aikasarjat ovat liian lyhyitä, jotta luotettavia johtopäätöksiä ilmastotrendeistä olisi mahdollista tehdä. Ja mitä syrjemmäs maapallolla mennään, sitä lyhyemmäksi käyvät havaintosarjat. Esimerkiksi pohjoisilla napa-alueilla lämpötiloja on mitattu vain muutamia kymmeniä vuosia, ja merijäästä, jäätiköistä ja lumipeitteestä saadut tiedot alkavat käytännössä vasta 1970-luvulta.

Luontainen ilmastovaihtelu on arktisella alueella suurta, minkä vuoksi muutamien vuosien mittaustuloksista syntyvät hätkähdyttävät tutkimusuutiset tulisikin osata jättää omaan arvoonsa. Esimerkiksi alkusyksyllä meillä suurta kohua herättänyt uutinen Jäämeren talviaikaisen jääpeitteen supistumisesta perustui vain parin viime vuoden aikaisiin mittauksiin.
...
Maamme viestimissä elää myös jatkuvasti sitkeitä ilmastomyyttejä, joista olisi jo aika luopua.

Yksi sellainen on käsitys nykyisen lämpenemisen poikkeuksellisesta nopeudesta. Kun maapallon keskilämpötiloja tutkitaan pitkällä aikavälillä, eivät suuretkaan lämpötilan muutokset ole harvinaisia.
7.2. Ilmastonmuutoksen vähättely olisi vastuutonta toimintaa (Pääkirjoitus)
18.3. Johanna Mannila: Energiansäästö ja -tuotanto kiinnostivat eniten HS:n ilmastosarjan lukijoita (Sarjan päätös)

1 kommentti:

 1. .
  Geert Wilders is no racist. He is simply against out-of-control immigration; and against immigrants who won't assimilate; and some who beat Gays and rape Dutch women for not being covered up.
  .
  here’s an absurd thought -
  your Supreme God knows
  Christ was a pedophile

  and a raping terrorist
  converting slaves by the sword
  .
  Muslims are not a 'race' anyway, they are followers of a religion/ideology and its Sharia Law.

  Most Muslims aren't even Arabs, which by the way, is also not a 'Race'.

  Which their duty is, according to their Koran, to spread Sharia law over the whole Earth. It might take 100-200 years, if they succeed.

  Is that the kind of world you want for your great-grand children's great-grand children? A Taliban Planet? I bet not.

  Muslims are the biggest victims of Islam. Wilders is NOT against Muslims, he is against Islamic Fundamentalism.

  You should read the Koran, but be careful, for the Koran prohibits non-Muslims from reading it.

  I wonder why.

  This is BIG, this is REAL BIG! SPREAD THE WORD to the world everyone! The EU Mandarins have crossed the line! If this goes to court, how much more of the public will become aware of this tyranny?

  All real freedom starts with freedom of speech. If there is no freedom of speech, then there can be no real freedom.

  The Christians and Jews don’t riot when somebody makes fun of Christ or Jews. People must learn to be civilized, and held to account when they are not. Muslims included.

  Geert Wilders is a hero spreading the painful truth. He MUST be protected!
  .
  absurd thought -
  God of the Universe says
  weak and insecure is BEST

  the best way for religion
  KILL those who question it

  .
  absurd thought -
  God of the Universe wants
  Islam for everyone

  submit to glorious life
  slavery and servitude

  .
  absurd thought -
  God of the Universe says
  outlaw self-defense

  exposing violent crimes
  shall be deemed hate speech

  .
  absurd thought -
  God of the Universe says
  decide to change your race

  just simply change religions
  your religion is your race
  .
  All real freedom starts with freedom of speech. Without freedom of speech there can be no real freedom.
  .
  Philosophy of Liberty Cartoon
  .
  Help Halt Terrorism Today!
  .
  USpace
  .
  :)
  ..

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!