maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Absoluuttinen paha

45min ohjelman Kysykää ilmastonmuutoksesta -spesiaalin aikana kansallisen ilmastonmuutoksen viestintäohjelman ohjelmapäällikkö Kirsti Kärkkäinen vastasi katsojien nettikysymyksiin.
Mariann: Voiko ilmastonmuutoksesta seurata mitään hyvää? Onko kaikki muutoksesta aiheutuva pahasta?
Kirsti: Ilmastonmuutoksesta ei valitettavsti seuraa mitään hyvää.
[Lisäys: Itse ohjelmasta Tasavallan Al Goren kommentti, joka on hyvä tallentaa jälkipolville.
Jussi Eronen: Niin, mitä vastaatte niille, jotka epäilevät ilmastonmuutoksen johtuvan ihan muusta kuin ihmisen toiminnasta?
Mikko Alestalo: Vastaan sillä tavalla, että tästä asiasta tiedetään jo niin paljon. Asiaa on tutkittu jo pitkään. On kiistattomia tutkimustuloksia tästä aiheesta. Kaikki Valistuneet tutkijat tämän ymmärtävät ja mitä skeptikoihin tulee, niin pidän heidän esiintymistään vastuuttomana tässä tilanteessa.
Tässä vielä Mikolle ja Kirstille jotakin, josta tämä skeptikko pitää heitä osavastuullisena. Pikkupoika toivottaaakin Mikolle, Kirstille, Jussille ja kumppaneille pitkää ikää, näihin palataan viimeistään 20 vuoden kuluttua!
Itkevä Painajainen95: Olen 12.v tyttö joka näkee painajaisia ilmaston muutoksista ja mailman lopusta. Olen nyt nähnyt 4 yötä peräkanaa painajaisia niistä. Pelottaa mennä nukkumaan. Kerta luulin sitä todeksikin, olisi mukavaa saada apua tämän kanssa ja saada rauhalliset yö unet takaisin. Itse pelkään asiaa ja voiko olla mahdollista saamaan pelkoni jotenkin laimennettua...? Mahtaako mailmaa ola seuraavan 100 vuoden päästä? Mahtaisiko Thaimaan Tsunami johtua sekä maanjäristyksestä ja ilmaston muutoksesta? Olen melko utelias tästä aiheesta ja minusta oli todella hyvä että asia tuli puheeksi!]

6 kommenttia:

 1. "espoonkin seudulla merenpinta voi nousta tämän vuosisadan aikana useilla kymmenillä metreillä"

  asiantuntija wtf lol?!?!!? :D Gorekin sanoi, että vain 6 metriä nousee helposti ja IPCC rupes melkein kerettiläiseks sanoessaan vaivaiset 40cm! kyl mä uskon tota blondia, parhaimman näkönen. äkkiä jatkaan sukua sen kans ennen ku Himalaja peittyy veden alle! :P

  VastaaPoista
 2. Kaiken elämän perusta, meriemme plankton, elää juuri nykyisen merenpinnan korkeudella, jos merenpinta nousee yhtään milliä niin plankton hukkuu ja elämä maapallolla loppuu... Lisäksi valaat eivät yllä hengittämään...

  P.s Olette linkitetty ja mainostettu blogissani jos sopii.

  VastaaPoista
 3. Mistä ihmeestä se lisävesi tulee, kun kerran Grönlanti ja Antarktis eivät sula ainakaan tuhanteen vuoteen? Sataako tänne avaruudesta vettä, vai löytyykö jostain maan uumenista lisää vety- ja happiatomeita muodostamaan vesimolekyylejä?

  VastaaPoista
 4. Tämäniltainen Al Gore -propagandapläjäys pitäisi kieltää alle 15-vuotiailta.

  VastaaPoista
 5. Totuuden arvostelussa tästä illan ohjelmasta sanottiin, että ohjelmassa kerrotaan, kuinka ohjelmat tekijät etsivät satunnaisotannalla 928 tieteellistä tutkimusta, joista yksikään ei kiistänyt co2:n ja ilmakehän lämpenemisen yhteyttä. Toki toki, mutta tiedätkö Pikkupoika onko se 928 artikkelin lista jossain olemassa?

  Toinen mitä mainioin oli pieni uutinen, joka kertoi, että USA:n uudeksi "Sotatsaariksi" on nimitetty Douglas Luten. Lähteinä oli AFP ja REUTERS. Pitäis etsiä oliko tuo "Sotatsaari" Totuuden lisäämä, vai joko se oli kulkenut läpi AFP:n ja Reutersin kanavien, ennen kuin Virallisen Ideologian Dogmeja Uhkaavia Ilmiantoja Kontrolloiva Systeemi (eli VIDUIKS) sen nappasi digitaaliseen haaviinsa, ja löi "ACCEPTED" -leiman artikkeliin sen matkatessa Totuuden toimituksen näyttöpäätteille.

  VastaaPoista
 6. kt: ensimmäiseen kysymykseen saat vastauksen tuolta. Lisäkommenttina sanoisin, että tutkimalla miten artikkelit jotka sisältävät abstraktissa sanat "global climate change" suhtautuvat ilmastonlämpenemiseen on vähän kuin tutkisi miten sanat "marxilainen didaktiikka" sisältävät 70-luvun artikkelit suhtautuvat sosialismiin.

  Jälkimmäiseen vastauksena on al-Reuters.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!