perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Jyri, Paul ja Totuus

Kuten Totuus ja muu Puolueen media ovat meille objektiivisesti raportoineet, Paul Wolfowitz on jounut ajojahdin väärinkäytösepäilyjen kohteeksi. Tänään hänet sitten vihdoin potkittiin pihalle kuten Totuuden talousnero ja Puolueen ideologian esitaistelija Jyrí Raivio ennusteli kirjoituksessaan Wolfowitzin lähtö on köyhien etu. Samassa yhteydessä Jyri kertoo kuinka ymmärtämätön Paul olikaan.
Wolfowitz aikoo jatkaa virassaan, koska hänen savustamisensa ulos olisi hänen omasta mielestään epäreilua. Hänen jos kenen pitäisi kuitenkin tietää, että maailma voi joskus olla epäreilu paikka.

Se on ollut hyvin epäreilu esimerkiksi niille sadoilletuhansille irakilaisille, jotka ovat menettäneet läheisiään laittomassa sodassa, jonka Wolfowitz ideoi ja suunnitteli edellisessä työpaikassaan Yhdysvaltain puolustusministeriössä.
Niin, tälla asialla saattaa ehkä olla muitakin ulottuvuuksia kuin se miten Paul hoiti virkansa. Mutta kuten Paulin Helsingin vierailulta muistamme, Totuus suhtautui alusta asti objektiivisesti ja Puolueen parhaita perinteitä noudattaen Wolfowitzin nimitykseen antaen hänelle mahdollisuuden näyttää kykynsä. Samaa ei voi sanoa kapitalistien kätyrilehdestä, joka on näitä potkujakin käsitellyt editoriaaleissaan varsin kummallisesti:

-Maanantai 16.4.: The Wolfowitz Files -- The anatomy of a World Bank smear
-Tiistai 15.5.: World Bank Jobbery -- More evidence the Wolfowitz accusers chose to ignore
-Tänään: World Bank Justice -- Wolfowitz's resignation offers a window into a corrupt institution
We've said from the beginning that the charges against Mr. Wolfowitz were bogus, and that the effort to unseat him amounted to a political grudge by those who opposed his role in the Bush Administration and a bureaucratic vendetta by those who opposed his anti-corruption agenda at the bank. That view was vindicated by yesterday's statement, which showed how little the merits of the case against Mr. Wolfowitz had to do with the final result.
Mahtaakohan Jyri tunnistaa itsensä jommasta kummasta kategoriasta?

[Lisäys 19.5.: Totuuden ilotulitus jatkuu. Irtipäästetyn Pekka Mykkäsen lisäksi raatoa pureskellaan pääkirjoituksessa: Iso paha susi saatiin kaadettua.]

3 kommenttia:

 1. Tämä Wolfowitz-tapaus on oppikirjaesimerkki siitä, että ulkomaanuutiset kannattaa lukea jostain muualta kuin Puolueen mediasta.

  Minäkin olen joskus ollut niin tyhmä, että olen pitänyt Totuutta laatulehtenä ja ulkomaanuutisia kansainvälisesti katsoen korkeatasoisina.

  VastaaPoista
 2. Wolfowitz sattui olemaan eri mieltä muun henkilökunnan kanssa ja siitä hyvästä savustettiin pihalle.

  Ei siinä sen kummempaa ole, väärinkäytöksiin on syyllistyneet tiettävästi kaikki aikaisemmatkin johtajat ja tässäkin tapauksessa epäillään että henkilökunta on antanut Wolfowitzin ymmärtää tälläisen toiminnan olevan firman tapa.

  Muuten olen sitä mieltä että mitään pätevyyttä kaverilla ei virkaansa ollut, olipahan vain palkkio Irakin sodan junailemisesta, Bushin tapa palkita hännystelijöitä.

  Siinäkään ei ole mitään ihmeellistä.

  VastaaPoista
 3. Wolfowitz sattui olemaan eri mieltä muun henkilökunnan kanssa ja siitä hyvästä savustettiin pihalle.

  Juu, eri mieltä esimerkiksi korruption kitkemisen tarpeellisuudesta.

  Muuten olen sitä mieltä että mitään pätevyyttä kaverilla ei virkaansa ollut,

  Eipä tietenkään, jokaisella vasurilla on esittää komeampi CV.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!