maanantaina, toukokuuta 14, 2007

1984, 85%, demoralisaatio ja hyödylliset idiootit

Swimming against the red tide-blogi on löytänyt oikean helmen: 1984 tehdyn KGB-loikkari Yuri Bezmenovin haastattelun. Pikkupoika suosittaa katsomaan koko puolituntisen videon, mutta erityisesti n. 14:20 alkava viisiminuuttinen on ehdoton must-see!


[Lisäys 15.5.: Saska Snellmanin nerokas oksymoron päivän paperi-Totuudessa: Sanoma kouluttaa kriittisiä toimittajia (ilmaisversio tästä).]

5 kommenttia:

 1. "Forcing US government to stop aiding communism" siinä tuli lääkkeet arabisosialismin kukistamiseksi.

  VastaaPoista
 2. Voisitko antaa myös linkin suoraan googlen videoon? Mulla ei aina pelitä nuo videot, jos ne on ympätty tekstin sekaan.

  VastaaPoista
 3. Loistava video, mutta samalla tapaa niin surullinen.

  VastaaPoista
 4. Video oli vuodelta 1984. Tuolloin 60- ja 70-luvulla kasvaneet suuret ikäluokat eli lännessä suurinta tuhoa aikaansaanut sukupolvi oli nousemassa huipulle.

  Tuon videon katsottuaan ymmärtää taistolaisuutta ja sen vaikutusta vähän toisella tapaa. Taistolaisilla oli tappolistat vallankumouksen yhteydessä teloitettavista ihmisistä. Sain tähän itse vahvistuksen aikanaan eräältä liikkeessä mukana olleelta hyväuskoiselta hölmöltä.

  Suomesta käytiin ahkerasti Neuvostoliitossa eikä kenellekään varmasti jäänyt epäselväksi, mikä on järjestelmän todellinen luonne. Itsekin kävin siellä neljä kertaa ennen systeemin romahtamista enkä voinut käsittää, miten jotkut saattoivat uskoa järjestelmän synnyttäneeseen ideologiaan.

  Taistolaiset professorit ovat Tampereella kouluttaneet jo pari sukupolvea toimittajiksi Puolueen mediaan, joten nykyistä uutisointia ja itsesensuuria ei kannata kauheasti ihmetellä.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!