maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Tiivistämisen taidosta, osa: kirjoitusvirheet

Sensitiivisen Totuuden Toimisto osoittaa tänään, ettei sen onnistunut tiivistäminen ole sattumaa vaan vaivalla hankittu taito. STT kertoo ranskalaisten amerikkalaista roskakulttuuria kohtaan tuntemasta vastenmielisyydestä.
"Aluksi arvelimme, että kyseessä oli pila, kun saimme sekalaisia uhkauksia ja al-Qaida-mainintoja sisältäviä kirjeitä", kertoi festivaalien tiedottaja. Uhkaavien puhelinsoittojen jälkeen järjestäjät päättivät antaa asian poliisin tutkittavaksi.
Lähteenä käytetty AFP kertoo saman asian varsin kummallisesti.
"At first we thought it was a joke when we received a letter with a mixture of threats, mentioning Al-Qaeda and full of spelling mistakes," said Chantal Tenot, the festival's press officer.

But after several threatening phone calls the organisers decided Friday to file a police complaint and call off the event.
Tuo AFP:n uutisen otsikossakin mainittu anti-amerikkalaisuus on toki tunnettu ranskalaisten luonteenpiirre, eikä sitä sen tähden ole tarpeen mainita STT:n tiivistelmässä, mutta on varsin huolestuttavaa kun ranskalaiset eivät enää osaa kirjoittaa omaa äidinkieltään.

3 kommenttia:

 1. vinkki: Human co2 emmissions too tiny to matter!

  http://environment.newscientist.com/channel/earth/climate-change/dn11638

  VastaaPoista
 2. Taas näitä anoneja... tosin pisteet kotiin siitä että linkki ei ollut realclimateen. Toisaalta, onko sitä niin vaikea saada näitä kommentteja postaukseen, joka vaikka etäisesti liittyisi asiaan?

  Edelleen mitä minun olisi pitänyt ko. artikkelista oppia tai mitä siinä oli merkityksellistä? En ole väittänyt, enkä muista edes linkittäneeni (*) materiaaliin jossa kiistettäisiin CO2 lisääntymisen antropogeenisyys.

  Kaikille teille "anoneille", joiden maailmankuva niin kovasti järkkyy Pikkupojan ei-virallisen-totuuden mukaisesta ilmastokirjoittelusta sanoisin, että koettakaa edes löytää jotain mielenkiintoista (luen päivittäin RealClimatea ja vastaavia verkkojulkaisuja, joten ne eivät ole sitä). Erityisesti olisin kiinnostunut fysiikkaan (säteilytasapaino jne.) perustuvista laskelmista, joissa
  osoittaisiin pre-teollistumisen CO2 tason kaksinkertaistumisen johtavan lämpötilanousuun, joka edes mahtuisi IPCC:n haarukkaan (>1.5C). Juu, ja ilmastosimulaatio ei ole tarkoittamani fysikaalinen lasku.

  (*) Pl. Swindle, jossa oli tyhmä lapsus tulivuorten CO2 pitoisuuksien suuruudesta. Sen ovat dokumentin tekijätkin auliisti myöntäneet.

  VastaaPoista
 3. Ei aiheeseen liittyen, vaan Totuuteen. Luin Turun Sanomat, ja siellä oli otsikolla "Äärijärjestö uhkasi Israelia itsemurhaiskuilla" juttu. Jutussa kerrottiin hamaslaisen pomomiehen uhanneeen lähettää kymmeniä naisia itsemurhaiskuihin jos Israelin iskut Gazaan ei lopu.

  Sama juttu Totuudessa: "Israel uhkasi lopettaa kovin toimin Hamasin raketti-iskut Gazassa." Ei sanaakaan itsemurhanaisista.

  - Grifer

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!