perjantaina, lokakuuta 06, 2006

Raivio out - Mykkänen in

Jussi kirjoittaa Totuudesta:
Toimittajiksi on palkattu fanaatikkoja, jotka saattavat kirjoittaa taitavasti, mutta joiden paikka ei ole uutislehdessä. Parhaana esimerkkinä voidaan mainita Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Jyri Raivio, jonka uutiset ovat vuodesta toiseen olleet sen peittelemätöntä julistamista, miten hirveästi Jyri Raivio ei pidä George Bushista ja republikaanipuolueesta.
Kaikki asioista perilläolevat tietävät tuon roskaksi: Raiviohan ei ole mikään Amerikan kirjeenvaihtaja ... hän on ollut jo reilun kuukauden takaisin taloustoimittajana Totuuden viisivuotissuunnitelman mukaisen Amerikan kauden päätyttyä elokuun lopussa. Sitä paitsi Totuuden Amerikan-kirjeenvaihtajan päätehtävä on nopeuttaa Daily HoS-ketjua hyppäämällä toisiksi alimman portaan yli. Sen tehtävänhän Jyri hoiti erittäin kunniakkaasti; parhaimmillaan New York Timesin tai Washington Postin terävät analyysit Suuren Saatanan johtajan idioottimaisuudesta löytyivät referoituna jo seuraavan päivän Totuudesta. Tiedostavia piirejä kuohuttanut minimipalkkavääryyskin oli Totuudessa jo melkein samalla hetkellä kun puheenjohtajan nuija kolahti Washingtonissa. Jyrillä on myös käsittämätön taito löytää oikeat syylliset: esimerkiksi tyhmempi ei olisikaan tajunnut että taannoisen Kalifornian sähköpulan takana oli tietenkin uusliberalistinen markkinoiden vapauttaminen. Ei se Raivio turhaan saanut kutsua oikein presidentin itsenäisyyspäivän pippaloihin.

Toi Raivio toki syvyyttäkin Puolueen Amerikka-käsitykseen: vastoin yleistä käsitystä ei Amerikka sinällään ole paha, vaan sielläkin on Hyviä ja Pahoja ihmisiä kuten muuallakin. Valitettavasti Amerikassa Pahat ihmiset ovat (niukasti) hallitsevassa asemassa, mutta kun Jyrin seuraamien Hyvien ihmisten medioiden viesti saa suurempaa kuuluvuutta saattaa valta vaihtua sielläkin nopeasti. Tätä, samoin kuin piakkoin saapuvaa Amerikan talousromahdusta, Jyri ennustelikin koko kirjeenvaihtokautensa ajan.

Viisivuotiskauden kohokohta osui viime vuoden huhtikuulle Jyri "veteran America watcher" Raivion tehdessä todellisen tutkivanjournalismin superlöydön: Yhdysvaltain ulkoministeriöllä on yhden miehen virasto, Counter Misinformation Team, jonka tehtävänä on vastata hallinnon kannalta epämieluisiin mediaraportteihin. Tästä todellisesta jymypaljastuksesta Raivio sai roppakaupalla mainetta ja kunniaa kaikissa Hyvien ihmisten medioissa, kun Wayne Madsen, eräs johtavista GWB-riistan metsästäjistä, kertoi Tiedostaville piireille Jyrin karmeasta löydöstä.

Nykyään tuota Totuuden Amerikan tiedottamisen vastuullista tehtävää hoitaa Pekka Mykkänen niminen kirjoitusautomaatti. Viestikapulan vaihto sujui suorastaan romanttisissa merkeissä kun Jyri ja Pekka kirjoittivat syyskuun ensimmäisen päivän Totuudessa Puolueen parasta tietämystä pilkuntarkasti noudattaen talousartikkelit: Keskiluokan jolla juuttui pohjamutiin ja Kestääkö Amerikka tuloerojen kasvun?. Tämän jälkeenkin Pekka on osoittanut olevansa suurien saappaiden arvoinen mies. Mykkänen on päivittäin saanut Totuuteen lähes sivullisen verran tiukkaa Puolueen Amerikka-analyysia, eikä hän Pikkupojan havaintojen mukaan ole edes vielä kertaakaan erehtynyt käyttämään lähteenään mitään muita kuin New York Timesia, Washington Postia tai jotain muuta Hyvien ihmisten lehteä. Tällä menolla Pekka voi jo hyvillä mielin odotella kutsua vuoden 2007 linnan tanssijaisiin.

3 kommenttia:

  1. On tosiaan huvittaa, kun Suomessa pidetään Demokraattipuolueen intellektuelleja yms. kumppaneita jonain hyväntahdonlähettiläinä. Michael Moorea ylistetään jokaisessa suomalaisessa lehdessä niin kovasti - jopa Aamulehdessä, jonka pitäisi olla enempi kokoomuslainen media.

    Viime presidentinvaaleissa suomalainen media oli täysin John Kerryn puolella.

    Oikeastaan ainut ero republikaaneilla ja demokraateilla on se, että jälkimmäiset keskittyy hieman enemmän sotimaan ulkomailla, kun taas demokraatit kotimaassa (muun muassa ankarammalla verotuksella yms.)

    VastaaPoista
  2. Republikaanien ja demokraattien ero on se, että demokraatit ovat kuvottavia liberaaleja, joille vapaus merkitsee abortteja, huumeita ja islamofasistien ihmisoikeuksia.

    VastaaPoista
  3. Sarjassamme HS-watch:

    wanha tuttumme Harri Römpötti kehuu tänään Pravdan sivulla D7 Naomi Kleinin propagandaelokuvaa The Take, jossa advokoidaan anarkosyndikalismia tms. anarkososialismia.

    "Kerrankin globalisaation vastaiselta rintamalta tulee hyviä uutisia..."

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!