lauantaina, marraskuuta 18, 2006

Mies paikallaan

Olettaen että Jyri Raivio oli estynyt, voiko olla sopivampaa miestä kirjoittamaan Milton Friedmanin muistokirjoitus Totuuteen kuin Juhana Rossi?

Tämä kulttuurin monitoimimies, entinen teollisuussiivooja ja Ampukaa Komissaarit-sanoittaja ei ole ehtinyt toimia kuin puolitoista vuotta Totuuden taloustoimittajana ja jo nyt hänet on nimitetty Taloustoimittajat ry:n puheenjohtajaksi! Juhanan talousasioiden syvällinen ymmärrys on toki ollut selvää ennen nimitystäkin kaikille Totuuden taloussivuja aktiivisesti seuraaville. Viimeistään vuosi sitten hänen toimittajan kykynsä puhkesivat täyteen kukkaan Maailmanpankin puheenjohtaja Paul Wolfowitzin Keisarin tasavallan vierailun lehdistötilaisuudessa:
MR. JUHANA ROSSI:My name is Juhana Rossi, and I come from Helsingin Sanomat, the largest newspaper in Finland. Here's a picture of your predecessor specific to Finland, Mr. Wolfensohn, who got creamed. And now you've been working at World Bank about four months. Could you tell us, what is it about World Bank that creates this kind of a reaction in people?

PRESIDENT WOLFOWITZ:I don't know. I think you'd have to ask them. What is it about these people that think that's the way to advance dialogue?

(Audience laughter.)
Kyllä lienee itse Matti Rossikin (sukua?) ylpeä tästä suoraselkäisestä, oleellisia käsittelevästä journalismista. Lasse Lehtisen sanoihin
Radikalismi on näköjään verenkiertokysymys. Se on geneettinen käsky, jota kantajat toteuttavat. Halu vallita muita, käskeä ja kieltää, kulkee suvussa. Jos mummi ja vaari olivat Akateemisessa Karjala-Seurassa, niin heidän lapsensa puuhastelivat stalinistisissa järjestöissä. Tänä päivänä lastenlapset vapauttavat eläimiä ja vastustavat globalisaatiota.
täytynee lisätä "ja työskentelevät taloustoimittajina".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!