lauantaina, helmikuuta 03, 2007

H.C. Andersen oli natsi ennen natseja!

Totuuden Ville Similä leijuu älyllisissä korkeuksissa, johon vain penaalien parhaimmisto pystyy.
Tanskalaiskirjailija H. C. Andersenin satuklassikkoa Ruma ankanpoikanen (1843) pidetään sanomaltaan kauniina, koska hyljeksitty poikanen pääsee näyttämään kiusaajilleen, ettei olekaan ruma.

Tarkemmin ajatellen satu on lähinnä fasistinen. Joutsen onkin oikeasti parempi kuin ankkojen harmaa rupusakki – ja ainoastaan syntyperänsä perusteella. Vain siksi, että se on kauniimpi, puhtaampi ja voimakkaampi kuin muut.

Valkoisempi!

No, tanskalaiset ovat tehneet natsisadusta elokuvan...
Vau, mitähän Ville oli nauttinut ennen tuon kirjoittamista?!? Hänhän saa Harri Römpötinkin vaikuttamaan ihan amatööriltä.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi3/2/07 15:43

    Ei jumalauta mitä roskaa. Alkaa näköjään kulttuuritoimittajilta paukut loppua kun pitää turvautua tuollaiseen "argumentaatioon".

    VastaaPoista
  2. Sama kritiikki on jo kohdistettu kaikkiin vanhoihin satuihin.

    Kolmenkynnenen vuoden päästä ei ole pieniä porsaita, joröjukkia, joutsenia, punahillkoja... Prinsseistä nyt puhumattakaan.
    Nykyajan kirjaroviolla palavat ensimmäisenä "sadut"

    Mutta viikonlopun hesari on tainnut laittaa pikkupojan aamukahvin väärään kurkkuun...

    VastaaPoista
  3. Juu meni kahvi väärään kurkkuun. EI tosin ilmastouutisoinnista, niitä lukiessa kuppi on tiukasti pöydällä ;)

    Joku Jouni Kemppainen oli kirjoittanut tyypillisen "eXXXonMobil"-jutun, jossa mainittiin että haku "Richard Lindzen" tuottaa muutaman hitin suomenkielisistä sivuista. Kokeilkaapa ;) Sunnuntaina blogiin olikin tullut kymmenkunta Totuuden tarkkaavaista lukijaa ko. haulla :) Näkyipä logeista että Pikkupojalla oli kunnia isännöidä kyseistä Kemppaista loppuviikolla. Tervetuloa Jouni!

    Kahvi meni muuten väärän kurkkuun tuon Israelin jutun takia... Hesarin lukeminen alkaa olla päivä päivältä yhä surrealistisempi kokemus.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!