perjantaina, lokakuuta 17, 2008

Ilmastopiiri pyörii

Totuus valaa tänään uskoa Maailman pelastamiseen (TM) parin sivun voimalla. Annamari Sipilä ja Heli Suominen (missä Johanna???) kertovat ensin huojentuneina:
Euroopan unioni ei aio livetä tavoitteestaan sopia EU:n ilmasto- ja energiapaketista vuoden loppuun mennessä.

EU-maiden johtajat päättivät torstaina Brysselissä, että lakipaketti täytyy saada hyväksyttyä joulukuussa.
Jenni Virtanen jatkaa kertomalla mitä nämä ilouutiset tarkoittavat Totuuden lukijoillekin.
Kuitenkin viimeistään vuonna 2013 jokainen eurooppalainen tuntee tehdyt päätökset konkreettisesti omassa elämässään: asumisessa, liikkumisessa ja sähkön käytössä. Suomi on yhdessä muiden EU-maiden kanssa sitoutunut vapaaehtoisesti tiukkoihin päästövähennyksiin, joita ei voi enää hoitaa vain sammuttamalla tarpeettomia valoja ja kulkemalla kerran viikossa bussilla töihin.
Tästä ryhdikkäästä taaperruksesta kohti Puolueen paratiisia kuvaraportaasia tarjoaa tietenkin Totuus.
Helsingin Sanomat seuraa, miten tämän syksyn ja ensi vuoden ilmastopäätökset vaikuttavat tavallisen kansalaisen arkeen. Energiasarja ilmestyy lehden eri osastoilla, ja sen tunnistaa ilmastonmuutoksen abc-logosta.
Mutta ei tässä vielä mitään! Jennillä on vielä raikas yllätys kerrottavanaan:
HS.fi:n Ilmastopiiri on uusi keskusteluareena, jossa lukijat voivat kysyä ilmastonmuutoksesta mitä vain. Kysymykset voivat olla yhtä hyvin arkisia kuin lennokkaan filosofisiakin. Vastaamassa on joukko Suomen tunnetuimpia ilmastotietäjiä, muun muassa hallituksen ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen, kirjailija Risto Isomäki, Suomen kansainvälisten ilmastoneuvottelujen pääneuvottelija Sirkka Haunia ja Ilmatieteen laitoksen sekä Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijat.

Kysymyksiä voi lähettää jo nyt osoitteeseen kysyilmastosta@hs.fi. Keskustelu käynnistyy verkossa 3. marraskuuta.
Nämä eivät olekaan mitä tahansa (MOT:n) ilmastotietäjiä vaan oikeita Puolueen Asiantuntijoita! Totuuden avoimeen keskustelukulttuuriin yhdistettynä tämä tarkoittanee, että odotettavissa on lisää puutarhatonttuja ja menninkäisiä.

3 kommenttia:

 1. Suomen tunnetuimpia ilmastotietäjiä

  Tietäjä on melkoinen näyttö CV:ssä.

  Tietäjää luonnehditaan kuvaavasti täällä:
  Ihminen on sananmukaisesti haltioissaan, kun hänen haltijansa eli luontonsa hallitsee häntä. Haltioissaan oleva on esimerkiksi töissään tai tavoitteissaan kiihkeä tai fanaattinen. Tietäjät saattoivat tavoitella haltioitumisen tilaa yliluonnollisissa toimissaan...

  VastaaPoista
 2. Näköjään kuilun partaalla hoiperteleva maailmantalous ei riitä lopettamaan EU:n ilmastohulluutta. Ehkä laman pitäisi olla vielä syvempi.

  Vakuuttavan asiantuntijagallerian Totuus on koonnut taas kerran. Asiantuntemus suorastaan tursuaa etenkin kahdesta ensimmäisestä nimestä. Kolmas vaikuttaa joltakin byrokraatilta.

  VastaaPoista
 3. Enemmistö poliittisesti merkittävistä ihmisistä hyväksyy elintason laskemisen ympäristönsuojelun vuoksi. Yksityisautoilun ja shoppailun hyväksyvillä tavallisilla ihmisillä ei ole sellaista poliittista aktiivisuutta ja intohimoa tai tietämystä joka estäisi heitä luovuttamasta isoa osaa äänistään ilmastohulluuden hyväksyville poliitikoille.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!