tiistaina, lokakuuta 14, 2008

Tyhmät ihmiset

Valitettavasti joukossamme on tyhmiä ihmisiä. Sellaisia, jotka kunnallisvaaleissa äänestävät presidenttiä ja joilla ei oikeasti pitäisi olla äänioikeutta lainkaan. Näistä surkimuksista Totuus kirjoitti hienovaraiseen sävyyn jo eilen pääkirjoituksessaan.
Perussuomalaisten kannatus on yhä tasaisessa kasvussa. Ongelmaksi voi koitua se, että puheenjohtaja Timo Soinia voivat äänestää vain espoolaiset.
Tänään on vuorossa rivipenaali Teppo Moisio (blogi täällä), jonka tehtävänä on vääntää asia rautalangasta myös asianomaisille.
Kysely ei välttämättä kuitenkaan kerro, miten äänestyksessä käy. Perussuomalaisten äänisaalis voi jäädä laihaksi, kun vantaalaiskannattajat huomaavat, ettei Soini ole kaupungissa ehdolla.

4 kommenttia:

 1. Satuin taas käymään siinä samassa tofukahvilassa, jossa viimeksikin syvennyin Vihreään Lankaan. Tällä kertaa lähdin jo tavallista aiemmin liikkeelle ehtiäkseni selata lehden kunnolla. Seuraavassa parhaita paloja. Aloitan vanhimmalla, 19.9.2008 päivätyn lehden takakannen (s. 24) kolumniin, jossa kerrottiin seuraavaa: "Journalistiliitto käräjöi parhaillaan työntekijänsä kanssa, onko sen julkaisemassa Journalisti-lehdessä harrastettu sukupuoleen perustuvaa palkkasyrjintää. Ei ihme, että Journalistia johtanut Johanna Korhonen pelastautui viime viikolla Lapin kansan päätoimittajaksi." Lukijapostissa joku komppasi paria numeroa myöhemmin: "MItä kuuluu kelleen, onko perheessä miespuolinen isä". Onko muita isiä kuin miehiä?

  Yritin etsiä aiheeseen liittyviä linkkejä, mutta huonoin tuloksin. Onnistuuko kukaan muu paremmin? Uusimmassa lehdessä Satu Hassi kommentoi Suomen jarruttavan päästörajoituksia EU:ssa ja leimasi Eija-Riitta Korholan teollisuuden sätkynukeksi. "Suomessa mietitään liikaa mitä tämä tekee meille, eikä mitä me voimme tehdä maailmalle".

  Satu Hassi oli äänessä myös toistamiseen: "Jos meillä ei ole varaa säilyttää maapalloa ihmiskunnalle elinkelpoisena, niin sitten ihmiskunta saa mennä".

  Puoluesihteeri Panu Laturi puolestaan pohti muita puolueita kertomalla, että hänen haukuttuaan Perussuomalaisten ennakoitua vaalivoittoa muukalaisvihamielisyyden voitoksi, hänen sähköpostinsa tulvi vihaista palautetta. "Kaikki viestit oli lähetetty nimimerkeille rekisteröidyistä sähköpostiosoitteista, joten todellista lähettäjää ei saanut selville".

  Irina Krohn kirjoitti kolumnissaan, että 90-luvulla Vihreitä johtivat älykkäät miehet, joiden tavoitteena oli pitää naiset pois vallan keskiöstä. Syynä oli lukemani mukaan se, että silloinen puolueen johto uskoi, että muukalaiskammoinen, autoileva insinööri äänestäisi Vihreitä helpommin, jos puoluetta johtaisivat miehet. Krohnin mukaan uudet tutkimukset osoittavat kiistatta, että naisten ekologinen jalanjälki on pienempi kuin miesten, joten on ekologista äänestää naista. Samassa lehdessä kerrottiin Nebraskan yliopiston uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan henkilö, joka reagoi pelokkaammin oletettuihin uhkiin, on konservativi. [Tuo on minun mielestä paras kaikista]

  Puheenjohtaja Tarja Cronbergin kolumnissa pohdittiin yhteisöllisyyttä. Sosiaalidemokraattinen yhteisöllisyys on huolen ja hoivan ulkoistamista julkishallinnolle. Sininen yhteisöllisyys on kavereiden kuuntelemista ja välittämistä. Vihreä yhteisöllisyys on "enemmän aikaa, vähemmän roinaa". Yleisönosastopalstalla joku jatkoi samaa rataa: "Kun elää vaatimatonta elämää hakien elämykset luonnosta, ei kaipaa keinotekoisia elämyksiä kuten lentomatkailu".

  Osku Pajamäki pohti, että Vihreiden kannalta toimiva yhteistyö
  vasemmiston kanssa on "näinä vedenpaisumuksen alkupäivinä" [sanatarkasti] kuntavaalin tärkein teema. Ja lopuksi Eero Paloheimon pohdintaa ekologisesta kaupunkirakenteesta, jota hän on ollut suunnittelemassa Kiinaan (KYLLÄ! Kas kun ihmisoikeusaktivistit eivät ole asiasta mesonneet). Ekokaupunki on sellainen, jossa 400 ihmistä asutetaan neliökilometrille, mikä vastaa pääkaupunkiseutua kehyskuntineen. Eero täräyttää tajuntaa laajentavasti sen, miksi Kiinassa rakennetaan ekologisesti: "Kiinaan on helppo toteuttaa isoja ekokaupunkeja ilman, että lukuisat osapuolet pistävät kapuloita rattaisiin. Olen kuullut Kiinassa innostuneempia puheenvuoroja maailman pelastamisesta kuin Suomessa." Lohdutukseksi Eero toteaa, että "Suomessa tulisi sallia vielä noin 20 vuoden ajan pientalojen rakentaminen".

  Lainaukset yllä eivät ole täysin sanatarkkoja, vaikka tekstin mehukkuuden säilyttämiseksi olen yrittänyt muistaa avainsanat ja keskeiset ilmaisut oikein.

  VastaaPoista
 2. Tännehän tuo uutinen näköjään jo onkin tässä välissä ilmestynyt:

  Naistoimittaja vaatii Journalistiliitolta 50 000:ta euroa
  Julkaistu: 16:47

  stt

  Naistoimittaja vaatii Journalistiliitolta noin 50 000:ta euroa syrjintäjupakassa. Riitajutun puinti alkoi tiistaina valmisteluistunnolla Helsingin käräjäoikeudessa.

  Journalisti-lehden toimittajana työskentelevä nainen katsoo, että hänelle on maksettu sukupuolen perusteella huonompaa palkkaa kuin miestyöntekijöille, vaikka hän on tehnyt samaa tai jopa vaativampaa työtä kuin nämä.

  Nainen on työskennellyt Journalisti-lehdessä toimittajana vuodesta 2005. Syrjintä on jatkunut kantajan mukaan tästä lähtien.

  Journalistiliitto kiistää syytökset. Järjestö kieltää, että toimittajaan olisi sovellettu sukupuolen perusteella epäedullisempia palkkaehtoja kuin verrokkitoimittajiin.

  "Hänelle (naistoimittajalle) on maksettu tehtävän mukaista ja työsopimuksen mukaista palkkaa", sanoo Journalistiliittoa edustava asianajaja Ilpo Moisala.


  Liiton vastauksessa todetaan, että vertailukohteena toimivien miestoimittajien työtehtävät eivät ole samanlaisia kuin naistoimittajan vaan vaativampia ja monipuolisempia. Lisäksi miehillä on pitkä kokemus.

  Toimittaja vaatii oikeudessa, että liiton pitää maksaa hänelle samaa palkkaa kuin miestoimittajille, korvata tasa-arvolain vastaisen palkkasyrjinnän aiheuttama vahinko sekä maksaa hyvitystä tasa-arvolain rikkomisesta ja syrjinnästä.

  Peruspalkan osalta puhutaan ensisijaisesti noin 27 000 korvausvaateesta ja henkilökohtaisen palkan osalta yli 11 700 eurosta. Lisäksi nainen haluaa liitolta hyvityksenä 12 000 euroa.


  Nainen sanoo pyytäneenä useita kertoja työsuhteensa aikana, että hänen palkkaansa nostettaisiin samalle tasolle miestoimittajien kanssa. Työnantaja on kantajan mukaan luvannut hoitaa asian kuntoon, mutta loppujen lopuksi palkka nousi vain 90 euroa kuukaudessa.

  Tämän vuoden alussa Journalistin toimittajat siirtyivät palkkausjärjestelmässä noudattamaan lehdistön työehtosopimusta aiemman palkkausohjesäännön sijaan. Kantajan mukaan palkkausjärjestelmän muutos ei korjannut ongelmaa.

  VastaaPoista
 3. Ketkä kaikki poliitikot ovat ymmärtäneet finanssikriisin todelliset syyt ja järkevät toimenpiteet ja yrittäneet selittää niitä kansalaisille ja äänestäjilleen?

  VastaaPoista
 4. Muistiin merkittäköön, että PS sai Vantaalla 9,8% äänistä ja 7 paikkaa.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!