lauantaina, lokakuuta 18, 2008

Uuskielen oppitunti: moniarvoisuus

Totuuden pääkirjoituksessa harmiteltiin tänään lehdistön moniarvoisuuden kaventumista:
Vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja Kansan Uutiset harkitsee ilmestymiskertojensa vähentämistä nykyisestä neljästä päivästä viikossa.
---
Lehdistön kentän kapeneminen on aina suuri vahinko. Moniarvoinen tiedonvälitys on demokratian perusedellytyksiä.
Niinpä. Huolestuttavaa on, että nyt tämä moniarvoinen tiedonvälitys jää yhä enemmän Totuuden harteille. Mikä muu kohta enää julkaisee pääkirjoitussivuillaan moniarvoista Puolueen talousoppia kuten Totuus eilen? Moniarvoisuus oli Totuuden kantava teema tänäänkin. Maailman lehdistön tarjoillessa tällaista törkyä Iranista
In a vote in the UN General Assembly, which includes all member nations of the world body, Japan took 158 votes against 32 for Iran, the assembly's president Miguel d'Escoto of Nicaragua said.
---
Iran, meanwhile, is under UN sanctions for refusing to comply with Security Council demands to suspend nuclear enrichment, amid fears -- denied by Tehran -- that it is developing nuclear weapons.

"It's a comprehensive defeat, a thrashing, and it's an important signal from the United Nations membership," said John Sawers, the British ambassador to the United Nations.

"Had Iran, by some massive error or misjudgment... come on the Security Council, it would have obstructed the effective work of the council."

Deputy US ambassador Alejandro Wolff said: "It's important for Iran to understand that its refusal to comply with its obligations is reflected in its very poor showing."

"The simple fact that Iran was able to present its candidature was unacceptable," said Israeli Foreign Minister Tzipi Livni through a spokesman in Jerusalem. "By rejecting it, the United Nations spared itself embarrassment."
Totuus täyttää Ulkomaat-etusivunsa Inka Kovasen Ali Larijani-haastattelulla otsikolla
Iranin parlamentin ykkösmies: Maailman syytä juhlia Bushin lähtöä (ilmaisversio). Moniarvoisuutta.

[Lisäys 20.10.: Inkalle moniarvoisuutta suoraan Alin parlamentista: Kristityiksi kääntyneille tappotuomio Iranissa.
Mieskäännynnäiset hirtetään ja naiset joutuvat vankilaan.

Parlamentin viime kuussa hyväksymää lakiehdotusta kannatti 196 parlamentin jäsentä. Vain seitsemän äänesti vastaan.
---
Ei-muslimien elämä on muutenkin vaikeaa, sillä ajatollah Khomeini julisti ei-muslimien olevan epäpuhtaita. Ajatollahin mukaan muslimien ei pitäisi syödä heidän kanssaan tai edes koskea samoja esineitä välttyäkseen "saastumiselta".
(via TT)]

7 kommenttia:

 1. Vai moniarvoinen tiedonvälitys. Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (RKP) ilmoitti tänään Näköradion uutislähetyksessä pelkäävänsä, että Perussuomalaisista tulee maahanmuuttovastainen puolue. Astrid tietää, että Persuissa on erittäin kielteisesti ulkomaalaisiin suhtautuvia ihmisiä ja heillä on tiiviit yhteydet Itävaltaan.

  Ongelma korjaantuu Astridin mielestä rahalla, jota tarvitaan kotiuttamisen edistämiseksi. Näyttää siis siltä, että populismi on tullut Suomeenkin ja ulkomaalaisvihalla ajetaan milloin minkäkin hallinnonalan tavoitteita.

  VastaaPoista
 2. Minäkin haluaisin suomalaiseen tiedonvälitykseen lisää moniarvoisuutta. Kansan Uutisten kuihtuminen ei kuitenkaan vähennä moniarvoisuutta, koska se on ideologisesti päällekkäinen Totuuden ja Puolueen näköradion kanssa.

  Moniarvoisutta pitäisi ehkä lisätä toiselle puolelle kenttää. Uusi Suomi on hyvä yritys lisätä median moniarvoisuutta.

  VastaaPoista
 3. Kiinostus aseisiin on epänormaalia

  Psykologi Jaana Haapasalo sanoo Aamulehden haastattelussa, että ihmisen kiinnostus aseisiin ei ole normaalia.

  – Pidän metsästystä, niin kuin urheiluammuntaakin, poikkeavana harrastuksena. Mielestäni ei ole normaalia, jos ihminen on kiinnostunut aseista. Se on tappava harrastusväline, Haapasalo pohtii Aamulehden julkaisemassa Oulun perhesurmaa käsittelevässä jutussa.

  Jaana Haapasalo on koulupsykologi sekä oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti. Jyväskyläläinen Haapasalo on myös tunnettu yhteiskunnallinen osallistuja. Jyväskylän kaupunginvaltuustossa hän on kommunistisen puolueen valtuustoryhmässä.

  VastaaPoista
 4. Ammattietiikka on hävinnyt hevon kuuseen20/10/08 14:47

  Jos joku on pitänyt bloginpitäjän käsitystä "Keisarin uusista vaatteista" jotenkin yliampuvana, niin melko lailla surullinen tosiasia taitaa olla, että Helsingin Sanomien (tässä tapauksessa haastattelun alkuperäinen julkaisija on ilmeisesti puhdas populistinen ja kaupallinen roskajulkaisu Alman puolelta) suorainen kehotus poliittiseen väkivaltaan saa yhä enemmän 1970-luvun taistolaisuuden muotoja.

  On tuo melkoinen tuo laillisia ja laittomia päihteitä käyttävien toimittajien ns. tiedostava etujoukko, totalitarismilla/postmodernismilla tai ilman.

  VastaaPoista
 5. Hahaa... Pari viikkoa sitten NJET-liite repesi TV-Njetiksi ja perus-Njetiksi. Äsken sattui kouraani TV-Njet, jonka kansikuvassa komeilevat Dallasista Ewingin perhe. Penaali Sanna Kangasniemi ilmeisesti puolileikillään kertoo nykynuorille, mistä Dallasissa oli kyse. Kaikkihan me tiedämme, että GWB on öljyvaltiosta ja öljy aiheuttaa ilmastonmuutoksen.

  Öljyasian nostaminen julkisuuteen. Monikaan ei olisi ilman Dallasia vielä 1980-luvulla ymmärtänyt, että öljy ei ole pelkästään iloinen asia. Se voi aiheuttaa pahojakin riitoja.

  Toki tuo kirjoitus olisi missä tahansa muussa mediassa kirjoitettuna pelkkä vitsi, mutta NJETissä siihen sisältyy aina merkittävä pioneerileirin iltanuotiolaulun kaltainen aatteellinen sanoma. Harva viherpipertäjäkään enää väittää, että öljy-yhtiön rahoittama tutkimus olisi tieteelliseltä perustaltaan valheellista tai sen ohjaava vaikutus tutkittaviin aiheisiin sen tuomittavampaa kuin veroilla kustannettujen laitostenkaan, mutta tämä tieto ei vielä pariin vuoteen taida saavuttaa Totuutta.

  VastaaPoista
 6. Mitähän se (visions of) Johanna Korhonen on oikein puuhannut siellä Journalisti-lehdessä?

  Jo toinen naistoimittaja hakee Journalistiliitolta korvauksia sukupuolisen syrjinnän perusteella.

  Työntekijä on ilmoittanut jättäneensä tänään haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

  Nainen vaatii Journalistiliitolta yhteensä noin 28 000 euron korvauksia palkkaetujen menetyksistä ja tasa-arvolain rikkomisesta. Hän työskenteli liiton Journalisti-lehdessä noin puolitoista vuotta viime vuoden helmikuusta alkaen.

  Toista naistyöntekijää koskevan riidan käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa jo aiemmin lokakuussa.

  VastaaPoista
 7. Ahtisaaren Nobel ei saa hyväksyntää Puolueen rauhanjärjestöltä.

  Rauhanpuolustajat arvostelee rauhannobelia

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!