tiistaina, lokakuuta 21, 2008

Täällä maa, kuuleeko Totuus?

Jossain kaukana, kaukana on planeetta, joka kulkee myös Totuuden nimellä. Sillä ruusunpunaisella pilviplaneetalla Puolueen arvot ovat kunniassa ja painovoimakin kumoutuu, jos oikein toivotaan.

Totuus-planeetan bloggaajien kaksi ehkä valovoimaisinta älykköä ovat jälleen tehneet hämmästyttäviä havaintoja siitä epätäydellisestä maailmankaikkeudesta, joka Totuutta ympäröi. Puolueettomasta ja erityisen tasapuolisesta journalismistaan tunnettu Pekka Mykkänen on aistinut jotain käsittämätöntä: Amerikan Pahat eivät luota Psychon kollegoihin. Tuo on tietenkin katteetonta paranoiaa, minkä Psycho todistaakin näppärästi linkittämällä NYT:n kolumniin.

Toinen supernero Reetta Räty puolestaan taistelee Hyvien puolesta (tällä kertaa Tyhmiä vastaan) tarttumalla tämän hetken polttavimpaan, suorastaan vallankumoukselliseen kysymykseen: kertakäyttö- vs. kestovaipat.
Ja tässähän siis sanotaan ei-niin-kovin salakielisesti, että tarvitaan vallankumous, ennen kaikkea asenteissa.
---
Ja sitten meillä keskustellaan - vakavissaan??? - vaikka siitä, että kestovaipat ovat epähygieenisiä.

Kerrataanpa: Yhden lapsen kertakäyttövaipoista syntyy 1500 kiloa jätettä ja pääkaupunkiseudulla vaipparoskaa kertyy yli 5200 tonnia vuodessa. Minusta tämä on ihan järkyttävän, noh, epähygieeninen tieto.
Niinpä. Pikkupoika suositteleekin, että kaikki, joita tuo järkyttävän epähygieeninen tieto noin kovasti ahdistaa, muistaa turvautua jatkossa kumiukkoon (-tonttu voinee opastaa tarvittaessa).

9 kommenttia:

 1. Meidän lapset ovat kaikki kasvaneet ilman kestovaippoja enkä voi siis ottaa kantaa niiden käytännöllisyyteen.

  Maalaisjärki kuitenkin sanoo, että kestovaippoja joutuu pesemään usein pesukoneessa ja varsin lämpimällä vedellä, jotta kaikki bakteerit kuolevat. Tämä jos mikä kuluttaa ympäristöä.

  Reetta tiivistää tässä asian hyvin:

  "Olen tässä seuraillut kaikenlaisia auto- ja kestovaippakeskusteluja - muun muassa - ja tullut siihen tulokseen, että ei jengi yhtään tajua, mihin maailma on matkalla."

  Siellä Sanomatalossa ei ainakaan tiedetä ja kehotan kaikkia olemaan noudattamatta Totuuden penaalien neuvoja tärkeissä ja vähemmän tärkeissä asioissa.

  VastaaPoista
 2. Mielellänihän minä :-)

  Vaan vakavasti puhuen (jos minulta sellaista kukaan odottaa), meillä on pari menninkäistä kavereina tuolla alempana mäen rinnettä, ja ne on oikeasti törmännyt tuohon lapsettomuus-pulmaan. Kun ensin piti niin pelastaa maailmaa vaippakuormalta ja muulta, niin nyt ei enää pikkupeikkoja saada. Se on hirvittävä hinta nuoruuden idealismista. Ennemmin sitä toivoo selviävänsä kettutarhaiskusta vuoden kakulla kuin saavansa elinkautisen niin, ettei pannu enää pala ns. pohjaan.

  VastaaPoista
 3. Tässä vielä varoituksen sana tämän blogin pitäjälle ja muille.

  Reetan kommentti omaan blogikirjoitukseensa:

  "Ja sit mainoskatko Juhanille ja muillekin: lukekaa marraskuun Kuukausiliite! Asiaa hiilijalanjäljestä ja esimerkiksi lihansyönnistä ja kasvihuonekurkuista. "

  Sputnik-liitteestä löytyy taas tuhdisti Puolueen asiaa.

  VastaaPoista
 4. Hammer: Hmmm ... olisikohan Anu Silfverberg tekemässä näyttävää paluuta ilmastosankareiden maailmaan?

  Onko muuten joku vaivautunut lukemaan Anun Kung Po:n, joka noiden kuvausten perusteelta vaikuttaa kolkyt plus-tyttöklubilaisen fantasiaelämänkerralta? Itse en taida kyetä.

  VastaaPoista
 5. Asiasta puheenollen, ks. tämä: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article4969413.ece

  VastaaPoista
 6. Anun Kung Po saa minun puolestani jäädä kirjaston hyllylle keräämään pölyä.

  Kertooko tämä jotakin penaalien sielunmaisemasta?

  "Modernin ristiriitaisen naisen tavoin hän ajattelee, että liikakansoitettu planeetta on kelvoton paikka jälkikasvulle: hän ei halua lasta osalliseksi maailman surusta."

  VastaaPoista
 7. Lasse: Haha! Linkistäsi tuli mieleen, että olen monesti miettinyt miten vihervasemmisto kestää maailmankuvansa tuomia jatkuvia ristiriitatilanteita: käytä biopolttoaineita, älä sittenkään missään tapauksessa käytä biodieseliä, käytä kestovaippoja, älä sittenkään käytä kestovaippoja jne. Ja tuohon kaikkeen kulutetaan paitsi tuhottomasti henkilökohtaista energiaa ja vaivaa, niin myös tolkuttomasti verorahaa (50000 puntaa oli noikin 0-laskelmat maksaneet).

  Kai muuten Lasse huomasin linkin Attacin pj:n Vieraskynä-kirjoitukseen "moniarvoisuus"-postauksessa? Tuo on nyt sitä mitä täällä tungetaan joka tuutista. Kai se on kohta pakko pistää itsekin viisumit vetämään... tuossa aiheeseen liittyvää musiikkia:
  On tullut aika

  VastaaPoista
 8. "Attacin pj:n Vieraskynä-kirjoitukseen "moniarvoisuus"-postauksessa? Tuo on nyt sitä mitä täällä tungetaan joka tuutista."

  En tiedä Lassesta mutta itse en jaksanut lukea kuin vähän alusta ja sen jälkeen tarkistin kirjoittajan taustat artikkelin lopusta.

  Kun valmiiksi tietää kirjoituksen olevan roskaa, miksi pitäisi pilata mielialansa lukemalla se loppuun?

  "Kai se on kohta pakko pistää itsekin viisumit vetämään"

  Ei kannata antautua tappiomielialan edessä.

  Hesarin kaltaisten lehtien vaikutusvalta murenee, mitä enemmän heiltä puuttuvia vaatteita käsitellään tämän kaltaisissa blogeissa.

  VastaaPoista
 9. Pikkupoika: Olen itse asiassa miettinyt samaa. Noita esimerkkejä on vielä ihan loputtomiin, mm. vesivoimaa on luontoystävällistä, tai ei sittenkään kun se tuhoaa suot ja niiden eläimet. Tuulivoima on myös luontoystävällistä, muttei silloin kun linnut lentävät myllyjä päin jne. Olen tullut kutakuinkin siihen lopputulokseen, että vihreässä ajattelussa on kaksi päämäärää. Ensimmäinen päämäärä on ratkaisuiden löytymisen välttäminen: aina kun joku sellainen vihreä vaihtoehto löydetään, tulee ehdottaa mahdottomia lopullisen tarkoituksen ollessa suunnilleen koko teollistuotannon alasajo. Toinen päämäärä on sellaisiin ratkaisuihin päätyminen jotka tuntuvat fiilispohjalla kivoilta koska ne pistävät ihmisen tekemään ylimääräistä työtä luonnon eteen, vaikka todellisuus näyttäisi päinvastaista. Tällaisia projekteja ovat juuri mm. yllämainitut kestovaipat, kierrätys, hybridiautot jne.

  Luin myös tuon Attacin pj:n kirjoituksen. Ei kyllä voi sanoa muuta kuin, että kyseisen miehen talousnäkemyksissä on lähes kaikki mahdollinen pielessä. Löysin artikkelista ainoastaan kaksi järkevää lausetta ja nämäkin vain silloin kun ne revittiin irti konteksteistaan. Valitettavasti Yhdysvalloissa media ei ole juuri tätä parempaa (valtion - ja erään presidenttiehdokkaan - palvontaa aamusta iltaan). Tämän vuoksi en täällä seuraa mediaa lainkaan. Suomessa seuraan omasta blogistani löytyvää blogilistaa ja tämän lisäksi jonkin verran oikealle kallellaan olevia Verkkouutisia ja Uutta Suomea. Totuus ja Ylenanti ovat niin toivottomia medioita, että välttelen niitä viimeiseen asti kuin ruttoa. Yhdysvaltoihin (tai Irlantiin, Kanadaan, Sweitsiin, Uuteen Seelantiin ym.) muutto on kyllä suositeltava, tosin jos vielä asuisin Suomessa eikä minulla olisi viisumia, odottaisin vielä n. seuraavat kaksi vuotta finanssikriisin selkiydyttyä.

  Noin muuten olen kyllä Vasarahammerin kanssa samaa mieltä, että tulevaisuus ei välttämättä ole niin toivoton miltä se näyttää. Median valta vähenee kokoajan, sitä nopeammin mitä enemmän ja paremmin jaksamme blogata :)...

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!