tiistaina, lokakuuta 21, 2008

Reilu Suomi -- uudistunut SDP

Vahvistamattomien tietojen mukaan itse Ronald Reagan oli viime päivinään ilmoittanut kääntyneensä demariksi.

[Lisäys 22.10.: Aiemmin Totuuden roolia kuntavaaleissa kysellyt Riku Jokinen on menettänyt toivonsa: Me on hävitty nää vaalit. Saman blogin Teppo Moisio jaksaa vielä yrittää pientä Väärien ehdokkaiden mustamaalauskampanjaa kritisointia, mutta ehkä Teponkin kannattaisi tarkentaa osoitetta ... vaalivoitto ei näyttäisi olevan menossa tuohon suuntaan.]

3 kommenttia:

 1. HAHA!!! Tämä selittää monen monta demaria! Ja sitten askeleen verran himmeämmät, Virheät stallarit, ne taitaa olla ne Ripleyn seuralaiset Nostromolla???

  Tämän päivän uutisissa oli muutakin hauskaa. Esbåålaisille on käyty kertomassa, että metrorata ja tiivis kaupunkiasuminen tuovat Esbåålaisten riemuksi parisataatuhatta mamua:

  Keskustajohto espoolaisille: Metro tuo maahanmuuttajia
  21.10.2008 18:13
  Keskustan johto kävi tiistaina muistuttamassa espoolaisia siitä, että päätetty metrolinja Helsingistä Espooseen tuo mukanaan tiivistä rakentamista ja myös maahanmuuttajia.

  Tapiolassa pidetyssä vaalitilaisuudessa keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen markkinoi tiiviin rakentamisen sijaan puutarhakaupunkimalliaan, jollainen Tapiolakin alun perin hänen mielestään oli.

  Keskusta järjesti Espoon kulttuurikeskuksessa raskaan sarjan vaalitilaisuuden, sillä Vanhasen lisäksi yhdyskuntarakentamista koskevaan keskusteluun osallistuivat puolueen varapuheenjohtaja ympäristöministeri Paula Lehtomäki ja kunniapuheenjohtaja ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrynen.

  Tiiviin rakentamisen ja raideliikenteen puolestapuhujana keskustelussa toimi entinen vihreiden kansanedustaja ja ministeri Osmo Soininvaara, joka on toiminut keskustan tilaisuuksissa sparraajana jo siihen aikaan, kun vihreitä ei vielä ollut. Silloin Soininvaara edusti liberaaleja, joka oli yhteen aikaan keskustan jäsenjärjestö.

  Lisää maahanmuuttajia

  Maahanmuuttajien määrän kasvun nosti esiin Väyrynen. Hän kysyi yleisöltä, onko espoolaisille kerrottu, että metro merkitsee sekä lisärakentamista että maahanmuuttajia. Vastaus yleisöstä oli, että ei.

  Väyrynen kertoi saaneensa kahdessa eri ministeriryhmässä eteensä laskelmia, joiden mukaan Helsingin seudun odotetaan kasvavan lähivuosikymmeninä 300 000-400 000 asukkaalla. Suuri osa kasvusta tulisi maahanmuuttajista...


  Mutta ettäkö hallitus käyttäisi valtaansa tässä asiassa - ehei. Siksipä tuo pelottelu ei nyt kovin täällä kumitontunmäellä saa väristyksiä aikaiseksi.

  Mutta ettäkö hallitus ei osaisi käyttää valtaansa? Ehei! Nytkin hallitus oli terhakkaasti pystyssä, ja opasti pienyrittäjiä, kuinka suuressa maailmassa tehdään pisnistä:
  VR:n pääjohtaja Henri Kuitunen ja hallituksen puheenjohtaja Antti Lagerroos saivat potkut, koska he vastustivat hallituksen talouspolitiikkaa, kertoo Kauppalehti.

  Lehden tietojen mukaan sekä kokoomus että keskusta haluavat, että VR:lle rakennetaan uusia junanvaunuja Otanmäen tehtaalla Vuolijoella. Kuitunen ja Lagerroos kumpikin vastustivat valtioneuvoston linjauksia.

  Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok) kertoi Kauppalehdelle, että valtioneuvosto oli yksimielinen yhtiön johdon erottamisessa.


  Tämähän on juuri sitä Machiavellin (vai oliko se Keynesin) lanseeraamaa valtiokapitalismia, jossa valtio aina tasaa suhdanteet pikkukansalaistensa tasaisemmaksi kulkea. Antaa professorin itsensä puhua:

  VR-Yhtymän hallituksen puheenjohtajan paikalta syrjäytetty professori Vesa Puttonen hämmästelee valtion omistajapolitiikkaa ja sen tempoilevuutta poliittisten paineiden vuoksi. Hänen mukaansa poliittiset ristivedot aiheuttavat lisähankaluuksia valtion omistaman yrityksen johdolle ja hallitukselle.

  VastaaPoista
 2. Penaalit Jenni Leukumavaara ja Nils-Eric Backman ovat Kotimaa-osion sivulla A6 päätyneet puffaamaan vantaalaisehdokas Pia Jardia (sd) haastatellen häntä Lönkan moskeijassa. Åbo Akademin tutkijan, uskontotieteilijä Tuomas Martikaisen uusi kirja Islam Suomessa toimii innoituksen lähteenä. Katsotaanpa, mitä ongelmia muslimeilla on Suomessa.

  Pätevistä islamin opettajista on silti pula. Terveydenhuollossa ongelmia voi aiheuttaa se, että henkilökunta on eri sukupuolta kuin potilas. Lisäksi pakolais- ja turvapaikanhakijataustaisten muslimien huono työllisyystilanne pitää heidät maan köyhimmässä väestönosassa. "Ongelma on myös omien hautausmaiden puute", Martikainen sanoo. Kirjassa selvitettiin myös somalien asumisongelmia pääkaupunkiseudulla.
  ...
  Suomalaisia kerrostaloasuntoja ei usein ole suunniteltu suurperheiden tarpeisiin. 12-henkisen somaliperheen asuminen neljän huoneen ja keittiön asunnossa aiheuttaa ongelmia. Varsinkin, kun seitsemän vuotta täyttäneiden tyttöjen ja poikien ei toivota nukkuvan samassa huoneessa.
  ...
  Kaksi asiaa nousee selvästi esiin: kielitaito ja huiviasia. "Tämä nykyinen tilanne, että töitä ei saa ennen kuin osaa kielen, on älytön. Niin moni muslimi ja maahanmuuttaja yleensäkin lähtisi heti kielikursseille, mutta niille taas ei pääse ilman oleskelulupaa", Salam
  [Jardin aviomies] puuskahtaa. "Siinä valuu kaikilta rahaa hukkaan, kun joka paikassa pitää olla tulkki mukana."

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!