tiistaina, lokakuuta 07, 2008

Leikkiä tulella

Pikkupoika leikkii tulella ja kokeilee sananvapauden rajoja:
Mutta jos puhutaan ihmisestä, joka edustaa Helsingin Sanomia, niin kyse ei ole vain lehden, vaan koko valtakunnan edustamisesta. Ja jos hän on parisuhteessa julkioikeistolaisen kanssa, niin kaikki mitä hän kirjoittaa, peilautuu hyvin helposti sitä vasten, mikä hänen yksityissuhteensa on. Se voisi tuottaa vaikeuksia. Minä ainakin kustantajana miettisin kaksi kertaa, valitsisisinko sellaista päätoimittajaksi vai en.
Noniin, Lasse Kerkelä ja muut Totuuden penaalit, pistäkäähän paperit vetämään poliisilaitokselle!

7 kommenttia:

 1. Historian hämärästä:

  http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9c0DE7DB153EF933A0575AC0A96F958260&sec=&spon=&pagewanted=all

  Näin siis vuonna 1999:

  In a move that could help increase home ownership rates among minorities and low-income consumers, the Fannie Mae Corporation is easing the credit requirements on loans that it will purchase from banks and other lenders.

  Kapitalismin aika on ohi ja mitä näitä nyt oli.

  VastaaPoista
 2. Kapitalismin aika on ohi ja mitä näitä nyt oli.

  Ei sille ainakaan poliittista tukea tämän jälkeen löydy.

  VastaaPoista
 3. Anon1:
  Blame Fannie Mae and Congress For the Credit Mess
  Freddie Mac and Fannie Mae: An Exit Strategy for the Taxpayer
  Bailout Nation
  Obama’s Free Ride on Fannie Mae

  anos2: Kumma juttu nyt kun on jälleen kerran nähty mitä tapahtuu kun valtio puuttuu markkinoihin. Vanha kierre taas kerran menossa: sosialismin oireita lääkitään sosialisoimalla. Upeaa!

  VastaaPoista
 4. Ensin meinasin korostaa alla olevasta kirjoituksesta parhaat kohdat, mutta kun koko kirjoitus on yhtä hölmöyden riemujuhlaa, piti jättää tuollaiseksi. Tekisi mieli sanoa jotain rumasti, mutta ei kai sitä vanhaa rouvaa saa parjata.

  Mielipide (C7):
  HS:n uutisen (6.10) mukaan Lapin Kansan päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula sanoi saaneensa kiitosta sanomisistaan eri puolilta Suomea ja palaute on hänen mukaansa ollut 90-prosenttisesti kiittävää. Tästäkö hän päättelee, että me suomalaiset olisimme hänen kanssaan samaa mieltä?

  Heikolta vaikuttaa tämä päättelyketju. En minäkään ole vaivautunut hänelle aiemmin palautetta laittamaan, mutta nyt ylittyi tämäkin kynnys.

  En kuulu Tuomi-Nikulan samassa uutisessa mainitsemaan pääkaupunkiseudun pintakuohuntajengiin, enkä ole koskaan käynyt hänen mainitsemillaan Kalastajatorpan kekkereillä, joissa ollaan hänen mukaansa hirveän suvaitsevaisia. Olen ihan tavallinen isoäiti Espoosta. Pidän hänen asenteitaan ja puheitaan kuitenkin uskomattoman äärikonservatiivisina ja jopa ihmisarvoa alentavina.

  Jäänkin kysymään ja ihmettelemään, että tällaisestako arvomaailmasta käsin meillä johdetaan lehtitaloja. Päätoimittajat linjaavat lehden sisältöjä, jolloin lukijoiden oikeuksiin tulisi näköjään jatkossa kuulua tieto siitä, milloin lehteä johtaa äärikonsertvatiivisista asenteista tunnettu päätoimittaja.

  Näiden puolueista riippumattomien lehtien olen tähän saakka kuvitellut edustavan moniarvoisia näkemyksiä yhteiskunnasta. Voisivatko nämä lehdet jatkossa ilmoittaa etusivullaan, mihin arvoihin lehden toimittaminen perustuu?

  Pirjo Näkki
  kuntavaaliehdokas (sd)
  Espoo

  VastaaPoista
 5. "Voisivatko nämä lehdet jatkossa ilmoittaa etusivullaan, mihin arvoihin lehden toimittaminen perustuu?"

  Jos tämä toteutuisi, mitäköhän Totuuden etusivulla olisi?

  VastaaPoista
 6. Kumma juttu nyt kun on jälleen kerran nähty mitä tapahtuu kun valtio puuttuu markkinoihin. Vanha kierre taas kerran menossa: sosialismin oireita lääkitään sosialisoimalla. Upeaa!

  Oikeisto ylistää jatkuvasti Amerikkaa vapaana markkinataloutena ja naureskelee sosialistiselle, harmaantuvalle Euroopalle. Ei sellaisen mielikuvan levittäminen ainakaan ehkäise väärinkäsityksiä.

  VastaaPoista
 7. Hammer: Sinun logosi sirpillä koristeltuna?

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!