torstaina, lokakuuta 09, 2008

Asiantuntijoiden aatelia

Olemme toki ennenkin nähneet älynvalon kipinöintiä kun penaali haastattelee penaalia. Mutta tänään Juhana Rossi nostaa tämän taiteenlajin aivan uusiin ulottuvuuksiin. Totuuden "etusivulla" (A3) nimittäin komeilee pääuutisen otsikon alla suora lainaus sivun B1 "Kommentista".
Jos tämä ei auta, niin luottamuksen voi palauttaa vain aika.
Tämän nerokkaan ajatuksen ilmaisijaksi on merkitty Marko Junkkari komealla tittelillä taloustoimituksen vt. esimies. Jännityksellä Pikkupoika jää odottamaan saako ruskeakieli Juhana palkankorotuksen.

4 kommenttia:

 1. Ja heti seuraavalla sivulla A5 penaali Pekka Vuoristo kirjoittaa Timo Soinin vaalitentistä, tenttijänä Lefa Salmén.

  Haastattelija, toimittaja-kirjailija Leif Salmén huomautti Vihreiden puoluesihteerin Panu Laturin sanoneen, että perussuomalaiset lietsovat muukalaisvihaa.
  ...
  Salmén lainasi puolueen helsinkiläisehdokkaan Jussi Halla-Ahon mielipiteitä: hänen mielestään muslimikulttuuri toisin kuin länsimainen kunnioittaa voimaa ja muslimit pitävät ulkopuolisia "eläiminä". Soini kieltäytyi kahdesti sanoutumasta irti Halla-Ahon käsityksistä. Hän vetosi siihen, että Halla-Aho ei ole puolueen jäsen, että hän vastaa itse mielipiteistään, että Helsingin piiri on hänet laillisesti asettanut ehdolle ja että kansa päättää, ketä valitaan. "Ymmärrämme täysin, mitä te nyt sanotte", Salmén viilsi.
  ...
  Salménin arvion mukaan perussuomalaiset erottaa leniniläisestä demokraattisesta sentralismista lähinnä se, että kommunistit sentään saavat olla eri mieltä ennen päätöksentekoa.
  ...
  Kun Salmén sitten ihmetteli, miksei Soini torju jäsenistöstä "äärioikeistolaista mentaliteettia", Soini vastasi, ettei ole loogista vaatia tällaista [...] "Minun tehtävänäni ei ole tässä olla looginen, vaan se on teidän tehtävänne", Salmén yleisön riemuksi opasti.

  "Maisterisjätkä, uskon ja aatteen mies, isä, futisfani ja hevosmies", Salmén luetteli Soinin itsestään kirjoittamia luonnehdintoja. Hän piti niitä lähinnä "noloina".

  VastaaPoista
 2. Sivulla A13 kuvaillaan vihreää onnelaa (by Samuli Leivonniemi ja Riikka Haikarainen):

  Palkoista kehkeytyi kiista Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä. Työntekijöistä osa aloitti kolmen päivän ulosmarssin.
  Osa Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen (Hesy) työntekijöistä aloitti keskiviikkona kolme vuorokautta kestävän ulosmarssin. Erityisalojen toimihenkilöliitto Ertoon kuuluvat toimihenkilöt ovat närkästyneitä siitä, että työnantaja ei ole suostunut neuvotteluun talokohtaisesta työehtosopimuksesta.

  Hesyssä työskentelee tällä hetkellä 22 ihmistä, joista 14 on ertolaisia. Suurin osa työtaisteluun osallistuvista on eläintenhoitajia.

  Erto haluaisi palkkoihin useiden satojen eurojen korotuksen. Asiantuntija
  [sorry, naurattaa tuo titteli] Miska Keskisen mukaan Hesyn maksamat palkat ovat nyt 1100 ja 1300 euron välillä. "Oppisopimuskoulutukseen tulleet ihmiset ovat saaneet jopa tuhannen euron tuntumassa olevaa palkkaa. Hesy on myös maksanut tuntipalkkana 6,5 euroa. Sillä ei työntekijä elä", Keskinen sanoo.

  Keskiviikkona Kolmen sepän patsaalla mielenilmaukseen osallistunut vastaava pieneläinhoitaja Emmi Kekkonen
  [mahtaakohan olla jomman kumman penaalin tyttöystävä?] sanoo hoitajien vaihtuvuuden olevan Hesyssä suurta. "Työpaikalla esiintyy loppuunpalamista ja turhautumista tilanteeseen. Olen tehnyt Hesyssä töitä seitsemän vuotta, ja palkkani on 1500 euroa."
  ...
  Työnantaja ei aio taipua neuvotteluihin työehtosopimuksesta. "Hesyn työntekijät kuuluvat neljään eri liittoon, ja osa ei kuulu mihinkään liittoon. Emme me Erton mukaan ryhdy sopimuksia tekemään", [pj. Hannele (kok)] Luukkainen sanoo.

  Puheenjohtajan mukaan palkkaremonttiin ei ole myöskään varaa, sillä Hesyllä on tällä hetkellä eläintenhoitajia monin verroin tarpeeseen nähden. Eläinten hoitoon ulosmarssilla ei Luukkaisen mukaan ole mitään vaikutusta.

  VastaaPoista
 3. Tuo taistolaisänkyrä Leif Salménin valinta Totuuden vaalitenttijäksi kertoo aivan kaiken läpyskän nykytilanteesta. Soinin tentistä muistui mieleen Totuuden "legendaariseksi" kohottaman Leifin Perustuslaillisten edustajan "grillaus" jostain 80-luvulta (olisiko ollut 1984/1987 eduskuntavaalit?). Siinäkin Lefalla oli tasan yksi teema: neuvostovastaisuus.

  VastaaPoista
 4. Minua alkoi kiinnostaa tuo Emmi Kekkonen, kun friidusta on kirjoitettu Totuudessa aiemminkin. Näiltä sivuilta selviää, että Emmi ei ole ainoastaan Hesyn palkkalistoilla, vaan ilmeisesti myös Eläinpoli Ellin palkoilla.

  Riikka Hakkarainen on taas ollut Totuudessa aiemminkin, ja hänen bloginsa lause parin vuoden takaiselta työkokemukseltaan Totuuden kaupunkitoimituksessa on paljastava:
  Toimituksemme esimies linjasi hiljattain: meidän tehtävämme on huolehtia, etteivät maahanmuuttajat ainakaan mediassa marginalisoidu.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!