torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Bullshit Snellman!

Totuuden kulttuuriosaston esimies Saska Snellman oli tänään, Pikkupojan suureksi yllätykseksi, löytänyt Kanavat-palstalla Jim-kanavalla esitettävän Penn&Teller: Bullshit!-ohjelman.
Näin Penn Jillette puhuu: räävittömästi, häpeämättömästi kohtisuoraan. Hänen kanssaan on helppo olla eri mieltä, mutta häntä on vaikea olla kuulematta.
Ja erityisen helposti eri mieltä olo onnistuu siellä teillä lasitalossa: lehtenne on kutakuinkin ortogonaalinen P&T:n kanssa.
Suomalaisiin tv-ruutuihin Penn&Teller on tuonut jotain ihan uutta: raivoisan asiaohjelman.
Totta. Ja paino sanalla asia.
Penn ja Telleriä itseään on vaikea sijoittaa mihinkään nelikenttään, koska niissä on harvemmin omaa ruutuaan ääriliberaaleille ateistipopulistitaikureille.
Saska käyttänee Puolueen ikiomaa poliittista nelikenttää, joka monen valaistumattoman yllätykseksi onkin kaksiulotteinen: Puolue hyvät <--> pahat. Pikkupojan tuntemasta nelikentästä Bullshit! toki löytyy; jopa Wikipedia tietää kertoa ohjelmasta:
While many episodes aim to debunk pseudoscientific ideas, supernatural beliefs, popular fads and misconceptions, some episodes are devoted purely to promoting a Libertarian political view on certain issues.
Ohjelman episodilistasta voi käydä tarkistamassa mitä kaikkea Puolueen totuuden vastaista propagandaa Penn&Teller oikein esittää. Pikkupoika lähettääkin Saskalle terveisiä, että olisi kannattanut olla mainostamatta tätä selkeästi Puolueen vastaista ohjelmaa. Nyt joku viaton saattaa jopa erehtyä sitä tarkoituksellisesti katsomaan.

4 kommenttia:

 1. Ihmeellinen vimma luokitella toisia Puolueen johdolla.

  Jos joku ei ole jossain ruudussa, niin sitten on vika ruudussa tai toimittajan päässä. Jos hyvä-paha -akselille ei saa mahdutettua kaikkea yli- ja epäinhimillistäkin toimintaa, niin mihin sitten?

  Samaan sarjaan kuuluu tuo Jyrin kirjoitus. Joku lienee antanut sille palautetta, kun se tarttui taas samaan aiheeseen Amerin osalta. Taloussivuilla voidaan moisen artikkelin jälkeen siirtyä vaatekaappien esittelyyn, perunankuorista ennustamiseen ja Marxin tuotannon talouspoliittiseen analyysiin.

  Mitä ovat "myyttiset meteorologiset kyvyt"?

  Jos meteoroligiset kyvyt ovat myyttisiä, täytyy olla myös reaalisia meteorologisia kykyjä. Koska meteorologiaan ei kukaan ole toistaiseksi osoittanut omaavansa luontaisia "kykyjä", pitänee olettaa, että reaalisia meteorologisia kykyjä ei ole, eikä näin ollen voi olla myyttisiäkään meteorologisia kykyjä.

  NJET-liite vain ponnahti tajuntaani, annan kunnian kelle tahansa joka sitä hoksaa kirjallisesti kolmena kappaleena virastoaikaan hakea.

  Mutta juu, kun meikäläisen tuhka on pihamullissa, ei perijöiden tarvi kerääntyä jonoon. Ei kai kukaan kuvittele, että valtio antaisi perinnöt verotta pois? Jos perinnöt säädetään verottomiksi, se tarkoittaa että perintöjä ei jatkossa enää ole. Tai jos on, perityn omaisuuden myynti verotetaan sitten oikein huolella. Eli peritty yhtiö tai asunto, niin kauan kun et myy sitä, minimoi kassavirran verottajaan päin, mutta kun pesä tai perijä myy jotain perittyä, verotus kiristyy niin että munaskuissa puristaa.

  Lopuksi, olen äärettömän hämmästynyt, että Kioton sopimus loikin yllättäen huonosti toimivat markkinat, koska onhan sitä ollut suunnittelemassa koko Puolueen eliitti, todellinen "norsuntassu" (kuvannee "keihäänkärkeä" paremmin eliitin laajaa määrää ja tasapaksua rakennetta). Kovasti vaan ihmettelen, että mitenkäs tässä nyt näin pääsi käymään. Onneksi johtajamme ovat viisaita, eikä tämä varmaan toistu vuoden 2012 jälkeen. Sitä ennen päätöstä ei tietenkään voi purkaa, kuten ei voitu purkaa virolaisia varten tehtyä kahden vuoden siirtymälakia vapaasta työvoiman liikkuvuudesta, vaikka se alkoi haista mädältä jo ennen kuin pääsi Paasitornista Smolnaan. Perusteluthan olivat, että laki on enää niin vähän aikaa voimassa, että sen peruuttamiseen menee enemmän aikaa.

  Kyllä tämä tästä, näillä eväillä ei voi epäonnistua!

  VastaaPoista
 2. Itse katsoin Penn&Tellerin ohjelman salaliittoteorioista, jotka saivat ansaitsemansa kohtelun. Hörhöt näytettiin hörhöinä eikä heidän puheitaan otettu vakavasti.

  Aiheen mukaan tosin valitsen jatkossakin jaksot, jotka suostun katsomaan.

  VastaaPoista
 3. Pakkohan on Saskan jotain aiheesta kirjoittaa, kun on oman konsernin lähettämä ohjelma.

  VastaaPoista
 4. Hörhöihin liittyen, mahtoikohan tässä palaa bensan lisäksi eräs tunnettu salaliittoteoriakin:

  http://www.nbc11.com/news/13217764/detail.html

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!