tiistaina, kesäkuuta 12, 2007

Anun suuri sankari

Totuuden Anu Silfverberg kertoo tänään "ulkomaista mediaa käsittelevällä" "Maailman merkit"-palstalla suuresta hyväntekijästä kolumnissaan Michael Mooren vihamies sai lahjoituksen ohjaajalta.
Yhdysvaltalaisen Jim Kenefickin tarina on niin osuva, että voisi olla elokuvaa - ja sellaiseen se päätyikin. Mies pitää netissä Moorewatch-blogia, jonka tarkoitus on kritisoida dokumentaristi Michael Mooren toimia ja paljastaa hänen elokuviensa sisältämiä virheitä.
...
Kenefick on kirjoittanut suosittua blogiaan vuosia. Pari vuotta sitten sen jatkuminen oli vaakalaudalla. Kenefickin vaimo sairastui vakavasti. Hänellä ei ollut sairausvakuutusta, mikä on Yhdysvalloissa suuri riski - ilman vakuutusta terveyspalvelut voivat viedä konkurssiin ja keppikerjäläiseksi.
Sattumoisin tämä on myös Michael Mooren uusimman Sicko-elokuvan aihe.
Juuri näinhän Puolue on meille opettanut. Kenefickin vaimo tosin oli sairastellut jo pitkään ja hänellä oli ollut sairausvakuutus, mutta ei anneta näiden pilata hyvää tarinaa.
Mutta ei mennä siihen vielä, vaan palataan Kenefickin ahdinkoon. "Jos voitte auttaa, olen kiitollisuudenvelassa", Kenefick kirjoitti tuolloin blogiinsa, pyytäen lukijoilta apua vaimolle.

Apua tuli, muuun muassa nimettömän lahjoittajan 12 000 dollarin arvoinen sekki, jonka avulla vaimon hoito maksettiin vuodeksi. Kenefick kiitti auttajiaan vuolaasti blogissa, ja jatkoi työtään ja elämäänsä.
Vau, 12 000 taalalla koko vuoden hoidot! No, itse asiassa Kenefick pyysi apua lukijoiltaan uuden, häntä miellyttävän, sairausvakuutuksen löytämisessä. Lukijat auttoivat ja Kenefick löysi mieleisensä. Myöhemmin Mr. Anon tarjoutui maksamaan tuon vakuutuksen maksut vuoden ajalta (Anu: insurance premium), eikä kyseessä ole siis Kenefickin vaimon hoitokulut. Mutta näitä pikku ongelmia lukuunottamatta, hyvä Michaelin elokuvan mainos, Anu!

[Tausta: Kenefickin selvitys tapahtumien kulusta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!