Sunnuntaina
Totuuden Ninni Lehtniemi raportoi journalismin rappiosta kertovasta
kirjasta otsikolla
Uutistehtaat suoltavat huuhaata ja vedätystä.
Kaikki eivät ehkä enää muista, mutta sivilisaation piti suistua kaaokseen kun siirrytään vuoteen 2000. Tietokonehäiriö Y2K:n piti lamauttaa koko maailma uudenvuodenyönä. Maailmanlaajuista hysteriaa aiheuttanut uhkakuva ei toteutunut edes siellä, missä siihen ei varauduttu millään tavalla.
Miten on mahdollista, että lähes koko maailman viestimet kertoivat vuositolkulla perättömiä Y2K-uutisia, mietti brittilehti The Guardianin toimittaja Nick Davies.
---
Davies jäljitti teosta varten ensimmäisenä Y2K:sta julkisesti puhuneen atk-konsultin: kanadalaisen Peter de Jagerin. Hän, kuten monet Y2K-jutuissa haastatellut, myönsi liioitelleensa uhkaa, jotta siihen varmasti reagoitaisiin. Haastatelluille oli yhteistä myös se, että suuri osa tienasi rahaa maailmanlopun uhkakuvilla. Silti viestimet eivät kyseenalaistaneet Y2K:ta - se oli vetävä tarina.
Kauheaa! Onneksi mitään tällaista ei voisi ikinä enää tapahtua Keisarin tasavallassa
eikä ainakaan Totuudessa! Ja Britanniassakin journalismi on rappiolla vain, koska ilkeät kapitalistit repivät yhä enemmän toimittajien selkänahasta kuten Ninni selventää.
Mediatalot ovat leikanneet kustannuksiaan karsimalla henkilöstöä suurempien voittojen saamiseksi, minkä seurauksena tämän päivän brittitoimittaja joutuu tuottamaan kolme kertaa enemmän uutisia kuin kollegansa 20 vuotta sitten.
Tosi hauska yhteneväisyys näiden kahden asian välillä. Onkohan Ninni Lehtniemi ollut niin tyhmä, ettei ole tajunnut sitä, vai mistä on kyse?
VastaaPoistaEn tiedä tarviiko tuottaa kolmea kertaa enempää uutisia, mutta jos näin on, niin eipä se sitten ihme ole, ettei nekään uutiset laadukkaita ole. Nykytekniikalla ei tietenkään ole mikään ongelma tuottaa kolme kertaa enemmän uutista, kun on valutus ja kaikki muu tekniikka joka toimistossa ja työpisteessä.
Joku mätäkuun juttu tässä vielä tulee, joten pitää pitää silmät auki.
Yleisönosastossa Hassi kirjoitteli kaiken maailman hulluuksia hirmumyrskyjen lisääntymisestä jne tänään. En ole ihan varma, miksi Hassi nojaa siihen argumenttiin, koska se on jo osoitettu tyhjäksi. Joko Hassi pelaa vaarallista peliä eli tietoisesti valehtelee tai sitten hän ei todellakaan ole enää päivittänyt uusinta tietoa itselleen. Se olisi hieman omituista, koska Hassi on ahkera ja älykäs ja käyttää paljon aikaa tärkeänä pitämiensä asioiden eteen. No, ehkä sekin tässä kohta selviää, että onko Hassi kääntymässä skeptikoksi vai oliko tuo vain puhdas propagandistinen veto.
onko Hassi kääntymässä skeptikoksi
VastaaPoistaJohan KT hauskaksi repesi :) Tämän (kts. myös) allekirjoituksista löytyy Hansenin, Lovelockin sekä muiden runoilijoiden ja Tiedostajien seasta:
Satu Hassi, Member of the European Parliament
Tulipa mieleen vielä, että ko. kirjoituksen
VastaaPoista(paperiversion alaotsikko:
"Ympäristöjärjestöt eivät ole syyllisiä siihen, että ilmastonmuutoksen oireet, kuten rajut hirmumyrskyt ja tulvat, ovat tappaneet ihmisiä kehitysmaissa." )
allekirjoittajina olivat Sirpa Pietikäinen (sek) ja Satu Hassi (stal), ja se oli vastaus Eija-Riitta Korholan (sek) sekä hänen Atte-miehensä kirjoitukseen (toinen). Sirpalla näyttää edelleen olevan identiteetti pahasti hukassa...
Etusivulla A2 Leo Stranius purkaa pahaa oloaan kirjoituksesssa "Yksilöllinen kevytaktivismi on uutta kansalaistoimintaa". Koko kirjoitus on selkeän ideologinen, kas tähän tyyliin:
VastaaPoista-Käsitteen voi jakaa kolmeen luokkaan, jotka ovat vapaaehtoinen vaatimattomuus, askeettinen hedonismi sekä radikaali kulutuskarkuruus.
-Vapaaehtoisesti vaatimaton ottaa esimerkiksi sapattivapaan palkkatöistään ja käyttää ajan henkisyyden etsintään...
-Askeettinen hedonisti kokee elävänsä yltäkylläisyydessä, vaikka hän on luopunut esimerkiksi henkilöautosta, lihan syönnistä tai liiallisesta lämmityksestä.
-Radikaali kulutuskarkuruus taas tarkoittaa kokonaisvaltaista irtautumista länsimaisesta kulutuskeskeisestä yhteiskunnasta ja luonnon hyväksikäytöstä. Kulutuskarkurit ovat niin "rikkaita", että heillä on varaa olla kokonaan ilman ja siirtyä elämään normaalin palkkatyön ja yhteiskunnan ulkopuolelle esimerkiksi omavaraistalouteen tai ekoyhteisöön. Kulutuskarkuri irtautuu öljyriippuvuudesta sekä tuottaa ruokansa ja muut hyödykkeensä mahdollisesti itse.
Jotenkin tuo muistuttaa sitä samaa "huutavan ääni erämaasta"-sanomaa, jota muuan lahko julisti Kuolleen meren rannalla joitain tuhansia vuosia sitten. Syntiähän se on yltäkylläisyydessä elää.
Yleisönosasto jatkaa samaa karnevaalia, tällä kertaa kolmen neron voimin:
-Miska Paulorinne, dipl.ins., Oregon USA
Nämä [hyötyliikunta ja ruokapyramidi] eivät enää toteudu luonnostaan vaan pakon sanelemana, kuten aikanaan pettuleivän syöntikin.
-Juha Säijälä, pääsihteeri, Iloiset veronmaksajat ry
Niskakari kertoi, että Hirvilammin ja Turusen ehdottama elintason yläraja olisi totalitarismia. Vaikka näin olisikin, en usko tätäkään kansakuntamme enemmistön vastustavan.
-Tiina Hyyppä, Espoo
Jos hyväksymme, että kulutuksen kasvu kuuluu kapitalismiin, voimme hyvin pian sanoa tuntemallemme maailmalle näkemiin. Jokainen täysjärkinen ymmärtää, ettei maapallo kestäisi sellaista kulutuksen määrää.