tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Villakoiran ydin

Jarmo Virmavirta ei ymmärrä Totuuden tuoreinta journalistista näytöstä.
Vaalirahoituskohun ydin alkaa selvitä pätkittäin kuin Uuno Turhapuron muisti. Villakoiran ydin ei olekaan raha, vaan porvarihallitus. Se on pääministeri Vanhasen varsinainen synti, sitä tässä jahdataan. Vaatimukset vaalirahoituksen avoimuudesta ovat savuverho, kun varsinaisia rikoksia vaalirahasta ei löydy.
---
Keskustelussa vaalirahasta on keskustelu tärkeämpää kuin itse asia. Median ja erityisesti Helsingin Sanomien rooli on keskeinen aivan samoin kuin se oli Ilkka Kanervan eroon johtaneessa prosessissa. Ensin luodaan tunnelmaa, että jotakin hämärää on ilmassa. Vanhanen ja vaalirahat ovat olleet pääjuttuna pitempään ja näyttävämmin kuin Ilkka Kanerva ja tekstiviestit. Sivuteemoja dekkariin on löytynyt, mutta ruumis puuttuu vielä. Vanhanen ei ole suostunut siihen rooliin.
---
Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Matti Vanhanen on sitkeämpi kuin Jyrki Katainen, joka taipui median painostukseen juuri kun kohu alkoi osoittaa laantumisen merkkejä. Mutta niin pitkällä kai tässä ollaan, että nyt kysytään riittäisikö Helsingin Sanomille Jarmo Korhosen poliittinen kuolema etusivun uutiseksi.
Tuskin.

6 kommenttia:

 1. Iltatotuudessa kerrottiin, kuinka Tarja Halosen valinta toiselle kaudelle SAK:n tuella vaikutti KMS:n perustamiseen. Kakkonen totesi Halosesta tuolloin:
  --
  Kakkosen mielestä vaaleissa maan ykkösvirkaan nousi SAK:n tuella järjestön oma "juoksutyttö" ja "oikeamielinen marionetti", joka on samalla "pysähtyneisyyden ajan puolestapuhuja" ja hyvinvointiyhteiskunnan museonjohtaja."
  --
  Tuollaista Puolue ei katso hyvällä.

  VastaaPoista
 2. Tässä ihmetyttää eniten tuo Totuuden ylimielisyys, noissa ajojahtikampanjoissa ei sinällään ole mitään uutta ja ne ovat aina kuuluneet Puolueen perustyökalupakkiin. Tarkoitan sitä, että luulisi näiden kampanjoiden pikku hiljaa herättävän tahvo rivitallaajankin näkemään Totuuden poliittisen linjauksen ja motiivit: ensin oli maalina sekoomus ja nyt on vuorossa keppuli. Ne taitaa edustaa lähes puolta äänestäjäkunnasta?

  VastaaPoista
 3. Kyllä Kepulandiassa herätään jossain vaiheessa "puolustamaan omia".

  Aamun lehtikatsauksen mukaan Keskisuomalainen on jo syyttänyt "pääkaupunkiseudun mediaa" (yleisnimi Totuudelle, iltapäivälehdille ja Puolueen näköradiolle) kohun lietsomisesta.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi3/6/08 16:20

  Ilta-Sanomissa käväisi mutkan juttu SDP:n vaalirahoitusilmoituksista, joka katosi sen sileän tien. Tuo taitaa olla ainoa merkillepanemani artikkeli SDP:n vaalirahoitusilmoituksista jotka eivät ole nekään tainneet mennä ihan oppikirjan mukaan.

  http://pastebin.com/m21411c92

  Tuossahan sinänsä ei ole mitään ihmeellistä, että ilmoituksissa puutteita myös aidan vasemmalla puolella - ihmeellistä asiassa on lähinnä se, kuinka täysin tuo on onnistuttu vaikenemaan.

  VastaaPoista
 5. Kyseessähän on saman Puolueen eri linjojen valtataistelu, eikä suinkaan oikeisto-vasemmisto -asetelma. Äänestäjille luodaan harhakuvitelmaa siinä, että meillä olisi oikeisto/porvarihallitus.

  Virheät asemoivat itsensä niin vasempaan marginaaliin, että niitä ei minkään maan oikeistopuolue voisi katsella samassa hallituksessa sairastumatta skitsofreniaan tai vähintään bipolaariseen aivohäiriöön.

  Tasavallassa on kaupunkilaisten korkeastikoulutettujen naisten Sekoomus ja alempituloisten virkanaisten Puolue (Puolue, jonka nimessä lukee "demokraattinen" ei lähtökohtaisesti ole demokraattinen, mistä käyköön Saksan demokraattinen tasavalta muistutuksena). Sitten on Sosialistinen Agraariliitto, joka on näistä ehkä perinteisin porvaripuolue, jos ajatellaan puhtaasti yrittäjäjäsenten määrällä, mutta eihän sekään oikeistolainen saati liberaali tietenkään ole.

  Kristilliset ja Svenssonit hajoavat sisäisesti eräänlaisiin Tasavallan hiljaisiin hymistelijöihin valtionkirkkolinjan ja kominterniläiseen kielipolitiikan kannattajiksi, joten ei niitäkään oikealle voi asettaa, ainakaan jos teot puhuvat puolestaan.

  Että ei tässä tarvi vielä alkaa miettiä tuota äänestyskohdetta, ellei vanha kunnon A. Ankka tuota pettymystä, kun Kivekäskin siirtyi ikuisten hanhenmaksapateiden ääreen.

  VastaaPoista
 6. Tuosta Kyösti Kakkosen lausunnosta minulle kävi selväksi, mikä todellisuudessa on homman nimi.

  Halosen valinta toiselle kaudelle SAK:n härskin mainoskampanjan tuella järkytti Kakkosta ja hänen kaltaisiaan. Heille ja monille muille Halonen edustaa äärivasemmistolaista ajattelua, jossa elinkeinoelämän tarpeet ovat toissijaisia.

  Olen melko vakuuttunut, että tuossa on yksi syy, miksi EK luopui tupojen tekemisestä. Voi jopa olla, että Paperiliittoa kyykytettiin osittain samasta syystä.

  SAK:n valtaa politiikassa halutaan vähentää. Puolueen vastareaktio on tässä suhteessa ymmärrettävä.

  Lopputulosta en halua arvailla. Kun Puolueen oma Totuus lähtee kaatamaan hallitusta, se mitä todennäköisimmin onnistuu siinä.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!