tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Valtamedian valpas tiedostaja

Totuuden Eeva Eronen on löytänyt Tapasimme-palstalle todellisia Puolueen nettisankareita: Valtamedian valpas täydentäjä.
Aleksi Lilleberg, 26, on kiusaantuneen oloinen, sillä hän ei ole ollenkaan varma siitä, onko haastattelu hyvä idea vai ei.

Lilleberg kuuluu pari kuukautta sitten avatun Valtamedia.netin toimituskuntaan, joka uutisoi esimerkiksi talonvaltauksista, siirtolaisten kontrolloimisesta ja pätkätyöläisten oikeuksista.
Sivusto listaa avainsanat:
antifasismi feminismi, globalisaatio, kaupunkitila, opiskelu, prekariaatti, protestit, siirtolaisuus, solidaarisuus, sosiaalikeskukset, sosiaaliset oikeudet, sota ja terrorismi, sukupuoli, tiedon omistaminen, toimeentulo ja asuminen, työtaistelut, Vapaa Helsinki, ympäristö
Johan on originaalit aiheet; tosi hankalaa keksiä yhdistävää tekijää!
Olemme perustaneet Valtamedian, koska haluamme levittää taistelujamme paremman elämän puolesta ja kapitalismin mielivaltaa vastaan.
Eeva jatkaa:
Verkkosivuilla ei kerrota, ketkä julkaisua tekevät, eikä heitä ole aiemmin julkisuudessa nähty.

"Ensimmäiset haastattelupyynnöt olivatkin sellaisia, että antakaa nimiä, antakaa nimiä", Lilleberg kertoo.

Nyt aiemmista päätöksistä on kuitenkin päätetty vähän joustaa.
Upeaa Eeva! Huimaavan ihmeellistä, että salaperäisyyden verho raottuu juuri Totuudelle ja erityisesti sinulle: Kepa, Kuuba, Tamy/ViVa, Vasemmistonuoret, Vostok, Utain, Aviisi, Maailma kylässä, ...
Valtamedia.net ei ole Lillebergin mukaan varsinainen vastalause oikealle valtamedialle, pikemminkin eräänlainen täydennys. Se perustettiin, koska yhteiskunnallisella liikkeellä ei ollut omaa mediaa.
Tässä lienee kyllä Lillebergillä anteeksipyynnön paikka alan muille toimijoille: Kumppani, Voima, Takku, Vaihtoehtouutiset ja tietenkin Totuus.

J.K.: Eevan kuva Facebookissa:

14 kommenttia:

 1. Ei saatana!!

  Mistä näitä sikiää?!

  Tuo punikkityttö on kuin karikatyyri, ulkonäköään myöten.

  "Parodia on jo kauan ollut mahdotonta. Ne tekevät sen itse."
  - Paavo Haavikko: Puut, kaikki heidän vihreytensä (1966).

  VastaaPoista
 2. Tampereelta... tai ainakin sinne ne kerääntyy.

  Kuuluukohan tuo värjätty punainen tukka, nutturalla tai lyhyenä, pakollisena Tiedostavien naisten kenttävarustukseen?

  VastaaPoista
 3. Nomen est omen10/6/08 19:10

  Mitä eroa on muuten Tiedonantajalla ja Helsingin Sanomien nykyisillä journalistisilla linjauksilla?

  En ainakaan suoralta kädeltä osaa edes hahmottaa, mutta kansalaisten ja demokratian halveksimisessa, totalitarismin markkinoimisessa ja sen sellaisissa asioissa Tiedonantaja lienee rehellisempi, suorastaan siedettävää "pravdaa" Totuuteen verrattuna.

  Moniarvoisuus on moniarvoisuutta, Totuuden mielestä näköjään siinäkin tapauksessa, että "diggaa ihan kybällä" totalitarismista ja Ufosalaliittojen tasolle menevästä ajatuksen terävyydestä.

  VastaaPoista
 4. Helmi!

  Kiitoksia Pikkupojalle arvokkaasta työstä toimittajan taustojen selvittämiseksi! Kerrassaan lystikästä. Lisää tällaista, bravo!

  VastaaPoista
 5. Meinasin aluksi lähettää tänne juttuvinkkinä linkin tuohon valtamedia.net -juttuun, kunnes huomasinkin, että se oli jo täällä uutisoitu. Vertailin linkkejä vähän tarkemmin ja huomasin, että tässä blogissa linkkinä on http://www.hs.fi/artikkeli/Valtamedian+valpas+täydentäjä/1135237048050 (Julkaistu: 0:00); itselläni oli selaimessa auki http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Vaihtoehtomediaa+siteerataan+jo+valtalehdissä/1135237040514 (Julkaistu: 9.6.2008 19:00).

  Satunnaisella silmäyksellä ne näyttävät samalta artikkelilta ehkä kuvaa lukuunottamatta (cropattu eri tavalla) ja lauserakenteet vaihtelevat hieman. Olennaisin ero on kuitenkin se, että aiemmassa artikkelissa on lopussa linkki keskusteluun http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=121849&messageID=2105596&
  Siellä onkin jo 20+ uutisartikkelia ja Pravdaa kritisoivaa viestiä! Blogiartikkelin linkin takaa ei kumminkaan löydy viitettä samaan keskusteluun.

  Olen jo pitkään epäillyt, harrastavatko ne keskustelujen sensurointia niin, että relevanteista uutisartikkeleista jätetään pois linkki keskusteluun. Joskus tulee aika kiistanalaisia uutisia vastaan, mutta "jostain syystä" kukaan ei ole aloittanut niistä keskustelua. Nyt näemmä tuli jonkinlainen osoitus siitä, että keskusteluja kiistanalaisista aiheista piilotellaan.

  VastaaPoista
 6. Puolueen "vaihtoehtomedia" on Puolueen jatke ja ajaa Puolueen oikeaa ideologiaa. Aivan samalla tavalla Keisarinnan puheissaan ylistämät "kansalaisjärjestöt" ovat Puolueen jatkeita ja Puolueesta riippuvaisia.

  Asiasta toiseen...

  Ottaisitko vastaan talousneuvoja Puolueen johtavalta talousgurulta?

  Liikanen suosittelee pitkiä korkoja

  Riippumatta vihjeen laadusta itse suhtaudun skeptisesti neuvoihin, jos niitä antaa Suomen kaikkien aikojen paras valtiovarainministeri, laman arkkitehti Erkki Liikanen, joka on puhtaasti pätevyytensä ja kiistämättömien meriittiensä ansiosta noussut nykyiseen asemaansa.

  En ostaisi Liikaselta käytettyä autoa.

  VastaaPoista
 7. Valtamedia dot net - kun Pravda ei riitä.

  VastaaPoista
 8. Näemmä Vasara oli jo ehtinyt aiheesta kirjoittaa, joten tyydyn vain antamaan aplodit.

  LÄPY-LÄPY!

  Huolestuttavaa on, että Pravda on lähtenyt jo leipomaan Liikasesta seuraavaa Puolueen pressaa. Vai pitäiskö sanoa pers-a.

  VastaaPoista
 9. Totuus ei sulata, että pieni Irlanti päättää Lissabonin sopimuksen voimaantulosta.

  HS Pääkirjoitus

  Kiitos vain Totuus, kun olette ansiokkaasti siellä Sanomatalossa valottaneet tavallisille ihmisille Lissabonin sopimuksen vaikutuksia ja edistäneet kansalaiskeskustelua asiasta. Kiitos ja vielä kerran Kiitos!

  VastaaPoista
 10. "Vaatii melkoista kansalaisaktiviteettia ja ylenpalttista uteliaisuutta ottaa selvää, mitä Lissabonin sopimuksessa sanotaan, miten se poikkeaa "perustuslaista" ja mitä se muuttaa."

  Niinpä. Tyhmempi kuvittelisi, että juuri tämän takia moni sen aamun lehtensä avaa. Mutta oikeasti on huomattavasti tärkeämpää kertoa Valtamediasta sekä valoittaa tuoreimmat käänteet prekojen uusimmasta talonvaltausoperaatiosta.

  VastaaPoista
 11. Hah! Tätä postausta on käyty katsomassa kepa.fi-osoitteesta lähes parikymmentä kertaa. Muutama on oikein innostunut selailemaan lähes tuntikaupalla blogin vanhoja postauksia. Nyt yllättäen postauksen alkuun linkitetty kuva kepa.fi-sivustolta on kadonnut ;) Näkyy vielä Googlesta, jos jotain kiinnostaa.

  VastaaPoista
 12. Tarkista, puuttuuko vanhoista jutuista muitakin kuvia.

  Kepasta löytyy valppaita tiedostajia.

  VastaaPoista
 13. Tuo Facebookista kopioimani kuva on myös kadonnut Eevan Facebook profiilista ... kukahan tiedostaja ne on oikein poistanut ;)

  VastaaPoista
 14. Eevan kuvan voi kaapata helposti googlen välimuistista. Samassa kuvassa nökyy myös lähde www.kepa.fi

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!