tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Kuka ehtii ensin?

Suuri suunnitelma etenee:
"Kirjoittelun pitäisi olla rangaistavaa molemmissa maissa, jotta virka-apua voidaan pyytää. Yhdysvalloissa tällaiset kirjoitukset voitaisiin katsoa sananvapaudeksi", sanoi internetrikoksia tutkiva rikoskomisario Timo Laine keskusrikospoliisista.

Myös [Mika] Ilman [sic!] arvioi, että oikeusapupyyntö Yhdysvalloilta voi törmätä vaikeuksiin. Hän neuvookin herjattuja kääntymään itse operaattorien puoleen.

"Asianomistajat voivat pyytää itse, että heitä koskevat tiedot poistetaan. Sellaiseen yhdysvaltalaiset operaattorit voisivat helpommin ryhtyä. He voisivat suhtautua paremmin asianosaisten kuin viranomaisten pyyntöön", Illman sanoi.
Kiitos Suuren Saatanan omituisen "sananvapaus"käsityksen tämäkin asia pitää tehdä näin hankalaksi. Mutta eikö olisi paljon helpompaa ja näppärämpää, jos Viranomaiset lisäisivät suoraan ne sivut sille operaattorien suodatuslistalle, kun sellainen kerran on jo olemassa? Kuka ehdottaa ensimmäisenä?

7 kommenttia:

 1. Joskus muinoin ajattelin, että enää ei Amerikka joudu Eurooppaa pelastamaan itsetuholta. Älyköt muistuttavat jatkuvasti, että USA epäonnistui Irakissa, koska demokratiaa ei pidä väkisin minnekään viedä, ja siitä osoituksena on Irakin operaation pitkittyminen. Jotenkin noista perusteista tulee mielleyhtymä Eurooppaan, jota Amerikkalaiset ovat 90 vuotta yrittäneet tukea demokratian polulla eikä loppua ole näkyvissä.

  Kyllä Illmannilla on lepakkoja vintillä, jos kuvittelee, että pienen Amerikka-vastaisen ja Venäjä-myönteisen eurooppalaisen maan alioikeuden ilman lainvoimaa olevan sananvapautta koskevan päätöksen perusteella suomalainen yksityishenkilö saa amerikkalaisen palveluntarjoajan sulkemaan jonkun sivuston tuosta vain, pelkän kirjeen lähettämällä. Pitääköhän sellaista kirjettä edes allekirjoittaa? Kai ne seuraa sen verran meikäläistä mediaa, että tietävät mistä on kyse. Suomeksi raapustaa lyijykynällä ruutupaperille, että "Minuu vituttaa, joten suletteko työ ne sivustot sieltä käsin? Terveisin Masa ja Tarska PS Voidaanks tulla kesällä grillaan teidän nurtsille?"

  Hyvä termi muuten tuo Republic LLC:n CEO:n käyttämä termi "kategorinen yleisvastaus tuohtuneessa mielentilassa". Kerrankin sai lehteä lukiessa virneen naamalle ilosta.

  Sananvapauden oppi, jota nyt hallintoalamaisiin iskostetaan, on näemmä peräisin vallanpitäjän salarakkaan julkisesta riepottelusta, ja ihan lähinaapurista - mitäs sitä merta edemmäs kalaan! Mahtoiko CEO suositella vaalirahoitusta heilalleen ennen vai jälkeen Tammisaaren terveysaseman kuulua wc-rullasotaa?

  VastaaPoista
 2. Jäi kesken edellisestä, kun aamutuimaan joutui oikein ajatusten ääreen. Tää PM/Forsius -asetelmahan on muuten ihan kuin Laasasen oppikirjasta. Naisella ei oo rahaa, mutta muita resursseja kylläkin ja kova hinku hyväpalkkaiseen duuniin. Miehellä ei oo tyttöystävää, mutta suhteet kanavoida rahaa. Mökillä hankitaan tytön bestis esiliinaksi, juopotellaan vähän (paitsi mies) ja kaikki on tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 3. Viranomaisten tulkinta käsitteestä "internetin toiminta" ja "sananvapaus" on kieltämättä ehtymättömän huumorin lähde.

  Haluaisin todella olla seuraamassa kärpäsenä katossa, kun amerikkalainen palveluntarjoaja lukee suomalaisen käräjäoikeuden vaatimusta tiettyjen sivujen sulkemisesta, perusteltuna sananvapauden väärinkäyttöllä..

  Josta tulikin mieleeni: Kun pikkupojalla on tuo lontoon murre hyvin hallussa, niin kannattaisiko tuo käräjäoikeuden vaatimus lähettää jollekin CNN:le (tai vastaavalle) isolle jenkkimedialle, tiedä vaikka tekisivät jutun aiheesta Suomi - sananvapauden ykkösmaa?

  VastaaPoista
 4. Hammer: en ollut tuota nähnyt, mutta noitahan on netti pullollaan (tuokin lienee suora käännös jostain julkaisusta), tämä lienee tunetuin.

  PP: CNN:stä en tiedä, mutta jos jollain on aikaa ja viitseliäisyyttä, niin tuon käräjäoikeuden päätöksen käännöstä voisi tyrkyttää (yhdessä esim. Ellilä-casen dokumenttien kanssa) jossain sopivassa Mark Steynin oikeudenkäyntiin liittyvässä paikassa. Steynin oikeudenkäynti saa näköjään Atlantin takana suhteellisen paljon huomiota, jopa "liberaali" media on sitä seuraamasssa:

  10:57 AM
  Just coming back from a break. Lots of media interest, it seems: CBC, CTV (I’m told), the National Post, local media, and a guy from the New York Times, who’s doing a piece comparing how the two countries’ legal systems deal with speech cases. Needless to say, he can’t believe what he’s witnessing…

  VastaaPoista
 5. Tässä nyt vähän hukkuu se pointti, joka minun mielestäni on tärkein: Seppo Lehdon muiden ihmisten nimissä tekemät blogit eivät ole sananvapautta eivätkä oikein camp-huumoriakaan. Ne ovat ainoastaan aivan täyttä paskaa.

  Se oikeudenmukaisuus, jota minä kannatan, edellyttää, että tavallisella ihmisellä olisi mahdollisuus saada omalla nimellään tehty paskablogi pois netistä ihan vain pyytämällä palveluntarjoajaa poistamaan se. Tämä olisi tavallisen ihmisen kannalta se tärkein oikaiseva toimenpide. Ei vankeus tai muhkeat korvaukset, vaan paska pois netistä, jos se on luvatta tehty sinun nimeäsi muistuttavalla domain-nimellä.

  Ymmärrän kyllä sen, että amerikkalaiset palveluntarjoajat eivät lähde pomppimaan joka käskyn mukaan. Ja tavallaan arvostan sitä. Ja todennäköisesti tulen jatkossa vielä arvostamaan sitä hyvin paljon.

  Ja haluan korostaa sitä, että presidentti Tarja Halosen esittäminen KGB:n ryssävittulesboviilaajana (vai mikä se oli) on mielestäni täysin oikeutettua ja jopa suotavaa.

  Mutta tavallisella ihmisellä (joita Seppo Lehdon uhrien joukossa on monia) pitäisi olla oikeus ja mahdollisuus saada nimeään väärinkäyttämällä kirjoitettu paska pois netistä, vaikkei siitä jaksaisi edes loukkaantua tai nostaa syytettä.

  VastaaPoista
 6. "Se oikeudenmukaisuus, jota minä kannatan, edellyttää, että tavallisella ihmisellä olisi mahdollisuus saada omalla nimellään tehty paskablogi pois netistä ihan vain pyytämällä palveluntarjoajaa poistamaan se."

  Tämä on hyvä ehdotus, ja hyvä olisi myös sellainen käytäntö, että ensin tarjotaan paskaplogin pitäjälle mahdollisuus siivota jälkensä, ja jos se ei kiinnosta, niin vasta sitten laittaa vankilaan, jolloin toisilla on mahdollisuus siivota ne jäljet.

  Nyt kun asiassa edetään siten, että kutsutaan suoraan oikeuteen, ja tuomitaan vankilaan, niin aivan taatusti jo ennestään vittuuntunut paskaplogin perustaja tekee kaikkensa, ettei sitä paskaa siivota, sillä siitähän on jo tuomittu, ja siten myös maksettu.

  Viranomaisilla ei näytä olevan minkäänlaista kykyä yrittääkään keskustella, ainoastaan kyky lyödä.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!