Sosiaalidemokraattisen puolueen kannatus näyttää yllättäen hieman laskeneen vaalirahoituskohun aikana.Ei siis toiminut. Mutta ei hätää Totuudella on takuulla jokin uusi ässä hiassaan.
Orwell oli oikeassa ... 1984 on olemassa ja voimissaan... 2010-luvun Suomessa juuri nyt ja tänään. Puolue on jälleen kutonut Keisarille uudet koreat (v)aatteet. "Men han har jo ikke noget paa," sagde et lille Barn.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ehdottaisin Totuudelle, että käyttäisivät hyväkseen SDP:n uuden puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mediaseksikkyyttä. Tekisivät juttuja Jutasta kommentoimassa eri asioita ja kiertämässä maata erilaisissa kissanristiäisissä.
VastaaPoistaKun skandaalit eivät tehonneet, on pakko turvautua puffaukseen. Heinäluoman kasvissyöntijutuissa iskettiin valitettavasti huti, koska Heinäluoma väistyy puheenjohtajan tehtävistä.
Kännissä kirjoitettu? No, on kesä ja perjantai, mites muutenkaan. :D
VastaaPoistaJoensuussa ilmestyvän Karjalaisen kolumni otsikolla: "Joensuun puoluekokous huipentuu puoluesihteerin valintaan" (13.6, s. 11), on kyllä melkoisen silmiä avartava verrattuna Hesarin tarjontaan.
VastaaPoistaHarmillista vain, että se ei ole syystä tai toisesta päässyt verkon puolelle, mutta ohessa otteita Karjalaisen uutistoimituksen päällikön tekstistä:
"Syyttömiä eivät missään nimessä ole poliitikotkaan, mutta suurenneltuja härkäsiä on Helsingistä käsin päästetty liikaa vapaaksi. Kun tapauksia tulee näin tasaisesti, ei enää ole kysymys sattumasta. Tuskinpa Kehittyvien Maakuntien Suomen taustahahmo Kyösti Kakkonen oli useaan otteeseen haukkunut julkisesti Aatos Erkon, ellei sylttytehtaasta oli selvät näytöt. Väli-Suomen sanomalehtien Helsingin toimituksen esimies Jukka Holmberg totesi journalismin väitöskirjassaan Helsingin Sanomien olevan selvästi palkansaajien media. "Demari-ehti" tai "Lipposmedia" ei näin ole kaukana totuudesta."
Kommentoisin sen verran, että tämähän saattaakin pitää paikkansa pääkirjoitustoimittajien osalta, mutta kyllä toimituskunta on jo varsin kaukana näistä lähtökohdista, radikalismiin päin! :)
Edelleen, "Helsingin Sanomien aikaansaama seksuaalihäirintäjupakka johti Julkisen Sanan Neuvoston langettaviin tuomioihin. Räikeydessään tämä oli huippu, mutta Hesari on ollut johtamassa hallituspuolueiden ajojahtia myös muissa kevään mediakohuissa. (...)
VastaaPoistaKaiken takana saattaa olla puolustustaistelu. Helsingin Sanomat on huomannut kauhukseen suomalaisen yhteiskunnan todella muuttuneen ja astuneen askeleen oikealle. Muutosvastarinta ei välttämättä ole ylhäältä johdettua vaan Hesarin toimittajien sisäänrakennettua olotilaa. Pitää asiasta keskustella, kun toinen päätoimittaja, taistolaisen ajatusmaailman ainakin aiemmin omannut Reetta Meriläinen käy seuraavan kerran vanhalla kotiseudullaan Pohjois-Karjalassa."
Muitakin vastaavia näkökantoja tekstistä löytyy, osa hieman turpeeseen sidottuja, mutta osa vähemmän.
Mutta oikeasti mielenkiintoista on, että jopa sitoutumattomat lehdet ovat mukana ottamassa näinkin voimakkaasti kantaa Helsingin Sanomien harrastamaan journalismiin!
Ihmettely Hesarin toiminnasta ei siis ole jäämässä pelkästään blogikeskusteluihin!
Ja kirjoitusvirheet ovat minun, tuon ensimmäisessä otteessa tulisi kuulua "Demari-lehti".
VastaaPoistaRanskan entinen ulkoministeri Hubert Vedrine (sosialisti ja Ranskan USA-vastaisen rintaman tukipylväs) kommentoi sivulla D7:
VastaaPoistaLänsimaat ovat kuitenkin hallinneet maailmaa Kolumbuksen ajoista lähtien. Noin 500 vuotta olemme päättäneet kaikesta: mitkä arvot ovat hyviä ja kannatettavia, mikä talousmalli on paras, miten luonnonvaroja tulisi käyttää ja niin edelleen. Nyt länsi on huolissaan statuksestaan, kun muuallekin maailmaan nousee suurvaltoja."
Jotenkin noinhan se sosialistinen maailmankuva todella meneekin, että poliitikot päättävät tuollaisista asioista, kuten mikä on paras talousmalli tai parhaat arvot. Jos se on noin helppoa, niin eikös sitä EU:n viisaat poliitikot sitten voisi alkaa päättämään uudet ja paremmat arvot ja talousmallit, kun kerran näyttävät tietävän.
Mutta on sivulla vastapainoksi espoolaisen geologin Toni Eerolankin kirjoitus koskien Atte Korholan kirjoitusta viime viikolla. Eerola kirjoittaa mm. seuraavaa:
Ranskalaisten yhteiskuntatieteilijöiden D. Chartierin ja J-P. Deléagin mukaan yleisesti ottaen kansalaisjärjestöjen erikoistuminen, ammattimaisuus ja asiantuntemus kasvoivat 1990-luvun aikana, samalla kun se epäradikalisoituivat. Suomalaista globalisaatiokriittistä liikettä tutkinut Arto Lindholm toteaa kuitenkin, että uusi radikalisoitumisen aalto tapahtui vuosituhannen vaihteessa, samaan aikaan kun sosialismin romahduksesta toipuva vasemmisto löysi ympäristöasioissa uuden, vihreän ja modernin käsikassaran globalisaation vastustamiseen. Tutkija T. Yli-Anttilan mukaan kansanliikkieden merkitys on kasvanut Suomessa kuluvan vuosikymmenen aikana.
Ympäristöjärjestöjen viime vuosikymmeninä saama huomio on saanut monet niiden edustajat esiintymään "asiantuntijoina" ilman, että omaisivat asiaankuuluvaa koulutusta. Lindholmin mukaan kansanliikkeet ja kasnsalaisjärjestöt ottavat tämän roolin Suomessa mieluusti, koska sitä arvostetaan täällä. Korholat varoittivat kuitenkin ilmastojärjestöjen asiantuntijuudesta ilmastoasioissa. Onkin vähintäänkin mielenkiintoista tai pelkkää nöyryyden puutetta, kun esimerkiksi filosofian ylioppilasta pidetään ilmastonmuutosasinatuntijana tai yhteiskuntatieteilijät esiintyvät kaivosasiantuntijoina. Ja kuten Korholat toteavat, media ja päättäjät hyväksyvät tämän roolin täysin kritiikittä.
Lindholm sanoo sen, mitä pitääkin, ja ansaitsee hatunnoston.
VastaaPoistaMaan ystävien pottapäinen aktivisti ei ole mikään asiantuntija, vaikka onnistuneesti sellaista teeskentelisikin.
Totuuden toimituspäällikkö matkusti Kehäkolmosen ulkopuolelle eli ns. "landelle" ja teki havaintoja.
VastaaPoistaReetta
Random1307: Syntymähumala.
VastaaPoistaNukketeatteri: Kiitos raportoinnista! Kyllä se Totuuden paskapuhe joskus loppuu; kysymys onkin että loppuvatko tilaajat ennen ja kuinka paljon vahinkoa saadaan sitä ennen aikaiseksi.
KT: Eerola oli tänäänkin päästetty (herätys siellä Totuuden toimituksessa!) yleisönosastolle: Malminetsintää vastustetaan tunneperäisesti.
Hammer: Onkohan Kaltsin sudeettikuusamolaisella identiteettikriisi?
"Onkohan Kaltsin sudeettikuusamolaisella identiteettikriisi?"
VastaaPoistaMelko usein maalta muuttaneet hukkaavat pääkaupungissa sisäisen kepulaisensa ja muuttuvat stadilaisemmiksi kuin stadilaiset itse.
Ehkä toimituspäällikön paikan myötä noussut palkka rohkaisee etsimään Kalliota parempaa kasvuympäristöä jälkikasvulle.