keskiviikkona, kesäkuuta 18, 2008

Core values

Maanantain Totuudessa Maan pinnalta ponkaisi Riitta Vainio, joka yhdessä Puolueen hengellisen jaoston ja Eeron kanssa on päättänyt pelastaa maailman ilmastonmuutokselta kasvissyönnillä: Henkilökohtaista ja kuninkaallista. Suuri (lihaa syövä!) sankarikin on löytynyt.
Tietoisuus ilmastoasian henkilökohtaisesta tasosta voi lähteä leviämään samalla tavalla kuin aikanaan lukutaito, yksi, kaksi tai ehkä muutama ihminen oppi sen, ja siitä se lähti. Hyvin pienestä, hyvin henkilökohtaisesta, ehkä mitättömältä tuntuvasta asiasta.

Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Core [sic!] on oiva esimerkki yhden ihmisen toiminnasta. Hänen yksinkertainen viestinsä maapalloa uhkaavasta ilmastonmuutoksesta teki uhan selväksi myös tavallisille ihmisille.

Kirkon ohjeissa annetaan seurakunnille ohjeitten lisäksi myös velvoite toimia esimerkkinä. Vanha hokema "Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin minä sanon" yritetään kumota.
Liekö tämä Al Core sama kuin entinen varapresidentti Al Gore, josta Lubos raportoi:
Al Gore's oversized house was consuming 20 times more electricity than the average American household.

So the "messiah" added solar panels, installed a geothermal system, replaced existing light bulbs with more efficient models, and overhauled the home’s windows and ductwork.

At the end of 2007, Gore claimed that the electricity consumption was reduced by 10%. But what is the actual result?

The actual outcome is that his electricity consumption increased by 10%. Since the renovations in Summer 2007, Gore's empire devours 17,768 kWh a month in average, much more than 100 times the consumption of your humble correspondent's home.

1 kommentti:

 1. Kaija Virta, pääkirjoitustoimittaja, otsikolla Feminismin sietämätön keveys, toteaa sivulla A2 hyvin tunnetun julkisen salaisuuden naisliikkeestä:

  Saksaa johtaa kolmatta vuotta ensimmäinen naispuolinen liittokansleri Angela Merkel. Hän on puoluekannaltaan konservatiivi eikä siksi erityisemmin feminismiliikkeen suosiossa.
  [...]
  Vanhan polven radikaalifeministi Alice Schwarzer, 66, tuki poliittisista näkemyseroista huolimatta viime vaalien aikaan Merkeliä, naisten asian nimissä. Nuoria feministejä tällainen kiukuttaa.


  Eli feminismi ei ole naisten asian ajamista, vaan oikean ideologian ajamista. Se ei liene kenellekään tämän blogin lukijalle minkään sortin yllätys. Mutta kun feministien käsikassarakseen valloittama Totuus asian (vieläpä pääkirjoitustoimittajansa nimissä) poikkeuksellisesti ja noin avoimesti esille nostaa, kirjoituksella on erityistä painoarvoa, ja mielestäni se kannattaa siirtää turvaan mahdollista myöhempää käyttöä varten tänne bittiavaruuteen.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!