maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Kakkua ja kantaaottavia performansseja

Muistatteko kun reilu kolme vuotta sitten oli syytä leipoa luomukakku? Muistatteko uuden aikakauden alkua juhlistavan kantaaottavan performanssin?
16.2.2005 kansainvälinen yhteisö siirtyy uuteen aikakauteen, kun Kioton ilmastosopimus astuu voimaan. Tämä olkoon lähtölaukaus uusiutuvan energian vallankumoukselle, johon tarvitaan meitä kaikkia. On syytä juhlia.

Tule mukaan
KIOTO-PERFORMANSSIIN !

K e s k i v i i k k o n a 1 6 . 2 . 2005
tapahtuu kaduilla ja kabineteissa eri puolilla maailmaa. Suomessa Kioton sopimusta juhlistetaan mm.

* * kantaaottavalla performanssilla.* *
Vaikka GWB Suuren Saatanan peräsimessä luisti tästäkin asiasta, oli Hyvillä ihmisillä (TM) syytä juhlaan. Asian täsmensi nykyään jo Vihreärauhan energiasiantuntijaksi kohonnut Lauri Myllyvirta.
Kansainvälinen yhteisö on nyt aloittanut kamppailun ilmastonmuutosta vastaan toden teolla. Kioton voimaantulon jälkeisenä yönä kaikilla suomalaisilla on siis aihetta juhlia, mutta sitten on aika kääriä hihat - ilmastonmuutoksen torjuminen edellyttää monin verroin Kioton sopimusta kunnianhimoisempia toimia, toteaa Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Lauri Myllyvirta.
---
Syytä juhlintaan on myös suomalaisilla uusiutuvan energian ja energiansäästön yrityksillä, erityisesti tuuli- ja bioenergia-alan osaajilla. Nämä alat työllistävät Suomessa jo yli 10 000 ihmistä. Päästöjen vähentämistoimet näkyvät heti uusina tilauksina ja työpaikkoina. Määrä voidaan nostaa vuosikymmenessä useisiin kymmeniin tuhansiin satsaamalla uusiutuvan energian käyttöönottoon ja vientiin.
Lisää juhlahetken taustoista voi lukea tietenkin Totuuden Erikoissivuilta. Kaksi vuotta sitten oli jo kerrottavana merkittäviä iloisia uutisia.
Kioton sopimus kanavoi rahaa päästöjen vähentämiseen eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Suomessa päästökaupan on arvioitu luovan pelkästään Itä-Suomen alueella 2000 työpaikkaa. Sopimus synnyttää myös mittavia vientimahdollisuuksia. Ilman kotimaisia toimia myöskään muun maailman, erityisesti kehitysmaiden, houkutteleminen mukaan uusiin sopimuksiin ei onnistu.

Sitovat päästörajoitukset ovat ainoa tapa varmistaa, että päästöjä vähennetään ilmastonmuutoksen torjumisen vaatimalla tavalla.
Nyt on sitten selvinnyt näiden rahavirtojen suunta, vaikka Itä-Suomen työllisyydestä ei olekaan uutta kerrottavaa. Paratiisiin on luikerrellut käärme. Heikki Arola raportoi oikein Totuuden "etusivulla".
Euroopan unionin päästökauppaa käydään nyt neljättä vuotta. Varsinaisessa tavoitteessa eli päästöjen vähentämisessä järjestelmä ei ole onnistunut.
Sen sijaan siitä on kehittynyt valtaisa valtiollinen tukijärjestelmä, joka yksin Suomessa tuottaa satoja miljoonia sähköntuottajille.
Tuen maksavat sähkön ostajat nousseina sähkönhintoina.
Käärmeen laji selviää Heikin varsinaiseen artikkeliin liitetystä kuvasta.

Perkeleen amerikkalaiset kapitalistit! Ensin kieltäytyvät Puolueen oppien mukaisista systeemeistä ja sitten vielä lypsävät Hyvien ihmisten rahat! Tämä on mahdollista vain, koska nämä riistäjät päästettiin peukaloimaan muuten erinomaista järjestelmää.
Alkujaan amerikkalaisten teoreetikkojen kehittelemä päästökauppa toteutettiin EU:ssa kovalla kiireellä ja huonolla valmistelulla.

3 kommenttia:

  1. Itä-Suomen työpaikat on kyllä paras veto tässä kirjoituksessa. Keisarinnahan aina muistaa mainita, kuinka läheiset suhteet rauhaa rakastavilla maillamme on, joten puutulliasia hoidetaan yhdellä pikaisella soittokierroksella Iivana Julman palatsiin.

    Onneksi tuulivoima sen kuin porskuttaa, kuten Loviisan Sanomat paljastaa:
    Tuulivoimaloiden rakentaminen silti on valtion tukiaisten ansiosta kannattavaa liiketoimintaa siihen ryhtyville. Esimerkiksi Tanskassa tuulivoimayhtiöt saavat runsaasti tukirahoja valtiolta, tuottavat voittoa ja maksavat omistajilleen osinkoa. Ei ole syytä epäillä hankkeessa mukana olevien yhtiöiden kykyä itse arvioida omien hankkeidensa liiketaloudellista kannattavuutta.

    No ei tietenkään ole syytä epäillä!

    VastaaPoista
  2. Mikäköhän on kaikkein kannattavinta bisnestä maailmassa?

    Rent Seeking

    VastaaPoista
  3. Esimerkiksi Tanskassa tuulivoimayhtiöt saavat runsaasti tukirahoja valtiolta, tuottavat voittoa ja maksavat omistajilleen osinkoa.

    Ellen nyt aivan väärin muista, niin tanskassa yksityinen ihminen voi pystyttää tuulivoimalan kotipihalleen ja tuottaa osan taloutensa sähkönkulutuksesta sillä. Koska tätä kotikutoista sähköntuotantoa ei millään saada vastaamaan tarkasti tuotantoa, sähköyhtiöt on velvoitettu ostamaan kaikki ylimääräinen sähkö, mitä tältä yksittäiseltä sähköntuottajalta jää "ylitse."

    Eipä ihme, että sähköyhtiöitä tuetaan. Samaan aikaan hiilipannut käyvät kuumina siltä varalta, että tuuli sattuukin tyyntymään yhtä aikaa useammassa paikassa, eikä tuulivoimakapasiteetti riitäkään sähköntuotannossa..

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!