torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Seitsemäntenä päivänä, Eero pelasti maailman

Ja kuka väittikään, ettei Totuus kovisteli poliitikkoja myös siellä vasemmalla laidalla? Tai käsittelisi tärkeitä asioita? Viikko sitten Riku Jokinen pisti Eero Heinäluoman koville: Popsi Eero tofua niin maapallo pelastuu. Nyt on raportoinnin aika: Vankkumaton lihansyöjä Heinäluoma kavahti pihviä.
Kansanedustaja puhkeaa ylistämään oloaan lihattoman viikon jälkeen.
Ihanaa! Kyllä Eeroa kelpaa nyt haastatella (ja äänestää):
Eero Heinäluoman haastattelu kuultavissa Radio Helsingissä tänään torstaina kello 13.30. Radio Helsinki kuuluu Helsingissä taajuudella 88,6 megahertsiä ja Helsingin pohjoispuolella taajuudella 89,4 megahertsiä. Welhon kaapelissa taajuus on 104 megahertsiä.
Ja kaiken kukkuraksi vielä maailma pelastuu. Siitä tosin pääsee tällä kertaa lukemaan vain paperi-Totuudessa julkaistusta versiosta.
Lihansyönnin oikeudenmukaisuudesta on alettu puhua viime vuosina yhä enemmän. Sademetsää kaadetaan ja viljan hinta nousee, kun pihvikarjalle raivataan rehupeltoja.
Ruokakriisille on siis muitakin syyllisiä kuin ahneet kapitalistit!

8 kommenttia:

 1. Tulee mieleen kesä 1971 kun kumitontunmäellä juhlittiin iloista perhetapahtumaa. Onnellinen, juuri akateemiset paperit saanut, isä piteli vauvaa sylissään. Onni oli ylimmillään, vaikka maallista mammonaa ei ollut kyseiseen sukuhaaraan ja ikäpolveen vielä kertynyt. Seuraavan päivän Kansan Uutisissa oli sitten otsikko: "Tuomareiden ja lääkäreiden lapsille ei päivähoito-oikeutta". Nyt 37 vuotta myöhemmin tavoitteeseen on pitkälti päästykin, ja marginaalimedian lisäksi valtakunnan päämedia kalastelee samoilla vanhoilla hyvillä kutupaikoilla. Ja hyvin tuntuu syötti maistuvan edelleen.

  Mielenkiintoinen tuo kepa.fi-osoitteen lukuinnostus. Kuinka niillä voi olla tuntitolkulla aikaa lukea kesken työpäivää blogeja? Pitäisiköhän herra Saneerauksen tunkea sormensa Kepaan? Jos sieltä löytyisi vaikka ikioma pyramidiorganisaatio, Winkepa?

  Uutisissa joku Agraarien sosialistisesta puolueesta ehdotti lapsiperheille yhteisverotusta - ainakin rajoitetusti ja kokeiluluontoisesti. Sitten veronmaksajien (miksi muuten noin positiivinen nimi?) keskusliiton joku mamma pohti, että kyseinen järjestelmä on epätasa-arvoinen. Perusteluna oli, että se asettaa yh-äidit epätasa-arvoiseen asemaan naimisissa olevaan kanssasisareensa verrattuna. Voi v177u sentään mitä järjen loistoa ja perustelujen huolettomuutta.

  VastaaPoista
 2. Aamun Totuus käy tiukasti Agraarisen sosialistipuolueen kimppuun. Pari mielipidekirjoitusta ja uutista on tehty oikeuskansleri Jonkan toimista Pekkarisen Suomi-Soffa -taulukaupoista ja tehtaan vihkijäisistä. Susan Kuronen-Ryysynen sai myös palstatilaa; naisraukkaa on mollattu netissä, missä toiminta muistuttaa villin lännen menoa, vaikka samat vastuut ne on sielläkin oltava, Totuus muistuttaa.

  Ehdottomasti iloisin uutinen on kuitenkin Jyri Raivion kirjoitus B6-sivulla: "Nobel-tason myytinmurtaja hämmensi ekonomisteja". Jyri, tahattomasti, viittasi otsikossa itseensä. Ei Nobelistina vaan hämmentyneenä. Edward Prescott saatiin näyttämään Jyri Raivion haastattelussa bushilaiselta idiootilta. Totuus on kuitenkin jo tilassa, jossa se voi puolustella tasapuolisuuttaan pelkästään näennäisellä palstatilan antamisella. Tässä tapauksessa siis kapitalisti saa puheenvuoron, mutta Jyri Raivio huolehtii siitä, ettei kirjoituksen laatu nouse korkealle. Vai mitä sanotte seuraavasta:
  Uutta monelle oli myös nobelistin käsitys USA:n valtionvelasta. Sen virallinen määrä on 30 prosenttia bkt:sta, mutta jos mukaan otetaan eläke- ja sairausvakuutusvastuut, liittovaltion velvoitteet ovat yli kaksinkertaiset bkt:hin verrattuna. Se on Prescottin mielestä parahultainen määrä maksimoimaan uusien työmarkkinoille tulijoiden hyvinvointi. Lisäksi valtionvelka ei edes ole suurempi kuin tulevien eläkeläisten eläkesäästöistä aikanaan perittävä vero.

  Olenko ainoa, jolle nuo virkkeet eivät aukene?

  Lisäksi Muhammed-pilakuvillaan sinnikäästi fatwoja kerjäävät tanskalaiset ja tiukentuvia siirtolaislakejaan kannattavat sveitsiläiset pääsevät samaan rintamaan sotahullujen amerikkalaisten kanssa Jyri Raivion siteeratessa Prescottia:
  Älkää maksako ihmisille siitä, että he eivät tee työtä. Olkaa kuin tanskalaiset, sveitsiläiset ja amerikkalaiset.

  Aina iki-ihana Puolueen aurinkoinen onnela on taas otsikoissa sekä imperialististen fasistisikojen Guantanamonsa takia (Pekka Psyko Mykkänen ruoskii pimeyden valtakunnan johtajaa Bush Jr:ia kirjoituksessaan) sekä AP:n telex-sähkeenä otsikolla "Castron luoma palkkajärjestelmä kaatumassa Kuubassa".

  Fidel Castron luomaa järjestelmää [miksi ei suoraan sanota että sosialismi?] ovat vaivanneet muun muassa palkkojen mataluus ja korruptio.

  ...Communist Party daily Granma -lehden mukaan Kuuban tämän hetkinen palkkajärjestelmä, jossa työntekijät tienaavat saman verran työpanoksestaan riippumatta, ei kannusta ihmisiä ylittämään itseään.


  Olisiko Totuus saanut tietää tuon saman vaikkapa referoimalla tämän blogin kirjoituksia? Jos Suomessa oikein ministerien voimin vaaditaan korottamaan lääkärien verotusta samalla kun keikkatyöläisten päivärahojen verottomuus on kaikkien yhteinen huolenaihe, ei kai meilläkään muuta haluta kuin samapalkkaisuutta, vaikka virallisesti kyse on tietenkin vain "kohtuudesta".

  Kapitalismin autuutta ei todellakaan jäädä turhaan ruokkimaan lukijoille, sillä
  Johtoportaan palkkoja voidaan nostaa peräti 30 prosentilla, mikäli heidän alaisensa onnistuvat kasvattamaan tuotantoa pääsee Totuus lopuksi kuittaamaan.

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä klassikko tuo Raivion juttu, eikö siellä ole mitään laaduntarkkailua? Vai onko talousasiat niin huonolla tolalla Hesarissa, ettei edes sisäisesti ristiriitaiset lauseet, joiden asiasisältö on dibadaata, saa hälytyskelloja kilkattamaan?

  Muutoin olen naureskellut journalistilehden ilmestymättömyydelle. En siis koskaan ole moista lehteä ainakaan tietoisesti lukenut, mutta koko toimituskunnan (4) sairastuminen samaan aikaan ei onnistune muilla aloilla. Ellei sitten kysymyksessä ole työtaistelutoimi, muuten haiskahtaisi hieman itseaiheutetuilta ongelmilta.

  Ja valittelen, mikäli blogin lukijakuntaan kuuluu ao. lehden toimittajia ja sairaus onkin ihan oikeasti lääketieteellistä laatua

  VastaaPoista
 4. Pistetäänpä linkki tuohon oksennukseen (taloussivuilla, tottakai!) a'la Jyri Raivio tänne säästöön: Nobel-tason myytinmurtaja hämmensi ekonomistit.

  Totuus juhlii jotain kanadalaista ei-mitään-koulutusta ja paria kotimaista kansainvälisen politiikan postmodernistista proffaa suurina talouden ammattilaisina, ja sitten kun taloustieteen nobelisti [CV] on vierailulla niin tulee tollasta tekstiä. Tässä Raiviota parhaimmillaan:

  Esitys sai kuulijoilta ristiriitaisen vastaanoton.

  "Hieno esitys, aikamme ongelmat pantiin hienosti tieteelliseen kehykseen", intoili alan professori.

  "Aika yllättäviä tulkintoja", pohti nuori tutkija.

  "Ihan pösilöä koko esitys", paukutti varttuneempi tutkija.


  Miten muuten tämä liittyy Prescottin väitteisiin:

  Siinä Prescott paljasti myös avoimesti poliittisen näkemyksensä.
  ---
  Hoover oli suuren lama-ajan eli vuosien 1929–33 presidentti. Hän on yhä punainen vaate oikeistolaisille.


  Vakkei Herbertin talouspolitiikkaa (nykytiedolla, jälkiviisaasti) onnistuneena voida pitää, niin "punainen vaate oikeistolaisille" on jo aika paksua. Jyri ei ilmeisesti ole kuullut edes Hoover instituutista.

  Muistaakseni Hammer joskus aikanaan ihmetteli, että mitä ihmettä kommunisti tekee taloustoimittajana. Vastaus lienee, että kun ei kyvyt riitä enempään niin on se palkka jostain revittävä.

  VastaaPoista
 5. Olipa pakko käydä kommentoimassa Totuudessa, pitkästä aikaa. Ei taaskaan mennyt läpi, laitoin Varjohesariin.

  VastaaPoista
 6. Tuohon pravdan ja radiohelsingin haastesarjaan voi jättää ehdotuksia. Itse ehdotin haastetta Oras Tynkkyselle tai jollekin muulle kasvissyöjälle viikon lihansyöntiä. Lisäksi Astrid Thorsille suomalaisten asioiden ajamista viikon ajan. Seurataan toteutuuko..

  VastaaPoista
 7. Muistaakseni Hammer joskus aikanaan ihmetteli, että mitä ihmettä kommunisti tekee taloustoimittajana. Vastaus lienee, että kun ei kyvyt riitä enempään niin on se palkka jostain revittävä.

  Joka osaa, tekee, joka ei osaa, opettaa.

  VastaaPoista
 8. random130613/6/08 18:22

  Käytättekö Pravdan kommenttilomakkeessa aina samaa nimimerkkiä ja sähköpostia?

  Itse muutaman peräkkäisen sensuurin hampaisiin jääneen kommentin jälkeen vaihdoin nickin ja vedin hatusta tekaistun sähköpostiosoitteen, ja läpihän se meni. Tämän anecdotal evidencen perusteella voipi olla, että kerran sensuroidusta nickistä/e-mailista jää muistiin joku huomautus moderaattoreille, jolloin nämä voivat helposti hylätä uudet kommentit lukemattakin.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!