sunnuntaina, joulukuuta 07, 2008

K*rpä otsassa kuumotuskarkeloissa

Ilmastovallankumouksellisten perjantainen tempaus Rauhanlain puolesta ei menestynyt aivan odotetusti. TalousTotuus raportoi:
Eduskuntatalon portailla ympäristöjärjestön valistustempausta seurasi tasan yksi viluinen kansanedustaja, vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki. Hänkin tosin lähinnä siksi, ettei valiokuntakokouksen alla ollut muuta tekemistä.
NeuvostoMaan ystävien monessa mukana oleva kuvaaja onnistui nappaamaan tästä naiivitaistolaisesta Tasavallan sankarista ehkä osuvimman kuvan ikinä. Toki on ymmärrettävää, ettei valistustempaus onnistunut aivan 100%:sti, sillä kyseessä oli ensimmäinen Uuden Uljaan Strategian mukainen tempaus.
Ympäristöjärjestöt ovat kuitenkin suuntaamassa viestiään hieman uudelleen. Kansalaisten pelottelu jää sivummalle, nyt tähtäimessä on kansanedustajiin ja lainsäätäjiin vaikuttaminen.

– Ilmastonmuutos on sen verran iso uhka, ettei sen torjumista pidä sälyttää vain yksityisen ihmisen harteille. Kuluttajan syyllistäminen ei auta eikä vie viestiä perille, [Meri] Pukarinen sanoo.
Vanha viesti onkin uponnut yli odotusten kuten asiaa ystävällisesti puffannut STT kertoo.
Useampi kuin kahdeksan kymmenestä [nuoresta] kertoi, että saastuminen ja ilmastonmuutos huolestuttavat heitä erittäin tai melko paljon.
Onkin jo aika kokeilla uusia tuulia vallankumouksen tiellä. Onneksi aina tarjoutuu muita keinoja ja kanavia hakea Tärkeälle Asialle julkisuutta. Eikä vanhaa strategiaa tarvitse kokonaan unohtaa tai ainakin voi Uskoa, että pelottelun ja syyllistämisen hoitaa jokin muu taho.
Ympäristöjärjestöt uskovat, että joulukuun ja tulevan talven sää pitää ihmiset hyvin tietoisina Suomenkin ilmaston muuttumisesta.
Tämän uskon luotettavana takaajana on varmaankin toiminut Ilmatieteen laitos, joten lauantaina oli hyvä jatkaa Uuden Strategian linjauksin Utopia kirkkaana mielessä.
Kuumotuskarkelot on uuden ilmastoliikkeen lähtölaukaus, toimintapäivän järjestäjät uskovat. He toivovat, että pohjoisen rikkaat maat hylkäävät ikuista kasvua tavoittelevan talousjärjestelmän.

4 kommenttia:

 1. Kaikki nämä keppihevoset - nykyinen maahanmuuttopolitiikka mukaan luettuna - eivät ole yksittäisiä ilmiöitä.

  Salaliittoteoreetikoksi leimautumisen uhan varjossakin, alan hiljalleen vakuuttua siitä, että tässä rynnistyksessä on kyse samanlaisesta vallankumouksellisesta puuhastelusta kuin 1970-luvun taistolaisuus oli aikoinaan.

  Samat hyvät ihmiset touhuavat erilaisissa peitejärjestöissä ja - vaikka en ole sanan varsinainen ystävä, niin käytän sitä nyt ja tässä - mädätys ja suomalaisen kansallisvaltion romutustyö jatkuu ja kehittyy (kuten syöpä).

  Hyödyllisten idioottien istuessa katsomoissa ja kannustaessa.

  VastaaPoista
 2. Elina Ravantti löytää uutisen sieltä, missä uutista ei ole.


  Äärioikeisto nostaa päätään Itävallassa


  - Jos menisin vaimoni kanssa Ankaraan, sanoisin hänelle, että älä, kulta, pane päällesi minihametta. Sitä ei täällä katsota hyvällä ja sinua voidaan vaikka sylkeä. Enkä järjestäisi itävaltalaisia kirkkojuhlia ankaralaisella torilla, Itävallan Vapauspuolueen puheenjohtaja Heinz-Christian Strache vakuutti yleisölleen vaalitilaisuudessa Salzburgin kupeessa ja sai raikuvat suosionosoitukset.

  Strachen puhetta olisi helppo langeta luulemaan toisten kulttuurien kunnioittamiseksi, niin taitavasti hän käyttää sanojen sumuverhoa. Eihän siinä ole mitään pahaa, että vaatii ulkomaalaisia pukeutumaan ja käyttäytymään vieraissa kulttuureissa oleskelleessaan samoin kuin alkuperäisväestökin, sehän on vain kohteliasta!


  ja

  Nykypäivän äärioikeistolainen ei välttämättä halua tappaa vierasmaalaisia...

  Noin typerää kirjoitusta en muista lukeneeni moneen vuoteen.

  VastaaPoista
 3. Asiaa sivuten:

  Päivän HS oli jälleen ilmiselvä teemanumero. Kaupunkiosiossa kerrottiin hellyyttävästi monikulttuurisuudesta hienolla YK-tyyppisellä kasvogallerialla. Ulkomaanosio olikin sitten omistettu apartheidin muistelemiselle. Kytkös viime aikojen keskusteluun on ilmeinen.

  Sunnuntaiosiossa taas oli pistetty ensin ääneen Helsingin kaupungin maahanmuuttojohtaja todistamaan miten vääräässä J Pajunen on ja vielä päälehtien päätoimittajat kertomaan politiikastaan etnisen taustan kertomisesta rikosuutisissa.

  Useampi päätoimittajat viittasi muuten julkistamistarpeeseen jos se on tarpeen "rikoksen luonteen ymmärtämiseksi". Eli oikeammin "rikoksen rasistisen luonteen ymmärtämiseksi" - En nimittäin usko että he lausumallaan muuta ovat tarkoittaneet.

  Jari

  VastaaPoista
 4. Puolueen virallinen terr... eiku ympäristöjärjestö (Neuvosto)Maan Ystävät haluaa Puolustusvoimilta selvityksen häirikkövarusmiehestä.

  Joensuussa Maan Ystävien mielenosoitusta oli ilmeisesti häirinnyt sotilaspukuinen henkilö.

  Maan ystävät haluaa selvityksen häirikkövarusmiehestä

  Koska Maan Ystävät on Puolueen jatke, varusmiestä odottaa ankara rangaistus jorma otsassa mieltään osoittaneiden hyvyyden apostoleiden häiritsemisestä.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!