Kaksi kansanedustajaa on jättänyt eduskunnalle esitykset ilmastolaiksi. Kansanedustajien Tanja Karpela (kesk) ja Annika Lapintie (vas) aloitteet ovat sisältönsä puolesta pitkälti samanlaiset.Tässäpä lähtötaso: 0,13*70=9,1. Sekä energiasektori eriteltynä: Sekä pelkät CO2-päästöt vähän pidemmällä aikavälillä: Upeaa, Karpela ajatteli 40 vuodessa kääntää viisarit 100 vuotta taaksepäin! Ei muuta kuin hevosta ostamaan ja puutöihin. Onneksi maailma pelastuu!
Molemmissa aloitteissa todetaan, että ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on ensiarvoisen tärkeä tavoite. Molemmissa esitetään vähintään EU:n omia tavoitteita vastaavaa päästöjen vähentämistä.
Karpelan ja Lapintien mukaan ilmastopäästöt on saatava laskusuuntaan 10 - 15 vuoden sisällä. Molemmat haluavat lisäksi viiden prosentin vuotuisia päästövähennyksiä, Karpela jo vuodesta 2010 alkaen.
Molemmat kansanedustajat asettavat ilmastolain tavoitteeksi, että Suomen kasvihuonekaasupäästöt laskisivat vuoteen 2020 mennessä 38 prosenttia. Tämän jälkeen vähennysten olisi jatkuttava siten, että vuosisadan puolivälissä vähennykset olisivat Lapintien aloitteen mukaan vähintään 60 - 80 prosenttia ja Karpelan aloitteessa 87 prosenttia vuoden 1990 päästötasosta.
---
Karpela ei ota kantaa päästövähennysten tekniseen toteuttamiseen.
[Lisäys: Maailman pelastaminen katastrofaaliselta lämpenemiseltä oli taas kylmää puuhaa. Ilmastolinisti Yrjö Hakanen kertoo:
Kaksi tuntia tuli katseltua taivasta ja eduskuntatalon pylväitä sateen vihmoessa. Vähän viluhan siinä tuli, mutta onneksi Maan ystävät tarjosivat välillä kupillisen lämmintä mehua.Saa nähdä, miltä ristiselässä tuntuu aamulla?Tästä suorituksesta palkkiona Ilmastolakialoite saatiin jätettyä eduskuntaan. Tulevia sukupolvia varten Pikkupoika listaa tähän säilöön varmuudeksi tämän Edistyksellisen asian eteen toimineet edustajat:
Kansanedustaja Tanja Karpela allekirjoitti ensimmäisenä tänään eduskunnalle jätettävän ilmastolakialoitteen. Ihmisbanderollitempauksessa ilmastonmuutoksen torjumista vaativat muun muassa kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto, Janina Andersson, Paavo Arhimäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Pekka Haavisto, Ilkka Kantola, Johanna Karimäki, Tanja Karpela, Jyrki Kasvi, Miapetra Kumpula-Natri, Sanna Lauslahti, Päivi Räsänen, Kimmo Sasi, Satu Taiveaho, Pentti Tiusanen, Oras Tynkkynen ja Antti Vuolanne sekä näyttelijät Eija Ahvo ja Juha Kukkonen.]
Näköradion sivuilla toisen jutun yhteydessä on kyllä sellainen kuva, että olin tukehtua lounaaseen sen nähdessäni: http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/oikea/id100894.html
VastaaPoistaKiitti muuten linkistä tuohon lakialoitejuttuun, julkaistaan kohta tiedote noita vastaan.
Tärkeintähän ei ole tulos vaan se, että kaikki tiedostavat ja osallistuvat ilmastotalkoisiin jos ei hyvällä niin sitten pahalla.
VastaaPoistaIlmastolakialoite menee samaan kategoriaan 1970-luvun rauhanlakialoitteen kanssa, molemmat olisivat reaalimaailmassa toteuttavissa vain silmittömällä väkivallalla.
VastaaPoistaKysymys on poliittisesta masturbaatiosta, jossa poliittinen järjestelmä tuottaa lähes psykoaktiivisiin kemiallisiin stimulantteihin verrattavia "satuja" ideologisiin tarpeisiin.
Tiedostavat ihmiset laskevat allensa silkasta ilosta, vaikka todellisuudessa vain merkityksettömän pieni osa väestöstä olisi valmis "vastaamaan huutonsa", syömään ituja, sammalta ja jäkälää eli elämään ilman jälkiteollisen yhteiskunnan tarjoamia mahdollisuuksia ja palveluja, kuten terveydenhuoltoa, energiatuotantoa, liikennettä ja informaatiotekniikkaa.
Ei moisia esityksiä käytännössä lähdetä toteuttamaan, siitä ei ole pelkoa.
Teknologinen kehitys tuo tai on tuomatta apua millään nähtävissä olevalla aikavälillä, ja lainsäätäjän rooli tässä asiassa on korkeintaan välillinen, positiivisessa tai negatiivisessa mielessä.
Karpela on kaunis katsella kuvista, mutta myöntänee jollakin tasolla itsekin, ettei ajatteleminen ole hänen vahvuuksiensa joukossa. Tässä hän on äänestäjiensä preferenssien mukainen, eikä siinä mitään pahaa ole.
No niin, nyt Pikkupoikakaan ei epäile enää: Pitävät todisteet ilmastonmuutoksesta (katsokaa loppuun ;) )
VastaaPoistaMinttu Mikkonen kirjoittaa "Välihuomiossa":
VastaaPoistaSuomalaiset tietävät hyvin, että ilmastonmuutoksesta on syytä olla huolissaan, mutta harva suostuu itse tekemään mitään, kertoi valtioneuvosto(liito)n tilaama selvitys tiistaina. Saman olisi kyllä voinut kertoa kuka tahansa kansanvalistaja, joka yrittää vuodesta toiseen varoittaa rasvan, viinan, tupakan tai liikenteen vaaroista tai kampanjoida ihmisiä äänestämään tai liikkumaan.
Perusongelmahan on, että tieto lisää kyllä aina tuskaa, mutta ihmisten käyttäytymistä se muuttaa yleensä vain silloin kun ei pitäisi. Tiedämme, että hurrikaani Iken kaltaiset luonnonkatastrofit lisääntyvät, kun ilmasto lämpenee. Mutta ilmastovalistajan on vaikea vakuuttaa, että Ikellä on yhteys siihen, miten hukkalämpöisiksi rakennamme talomme tai millä välineellä matkustamme.
...
Kansantalouden elvytystalkoot vetävät yhtä vähän vapaaehtoisia kuin ilmastotalkoot, koska lähitulevaisuudessa molemmista näyttää olevan juuri minulle vain harmia. Tietämisen tuskan vielä kestää, mutta menettämisen tuskaa ei millään.
Tiedostavuus näyttää lisäävän tuskaa, ei tieto.
Veltto: Kiitokset Rauhanlaki-muistutuksesta. Muokkasin otsikkoa!
VastaaPoistaKT: Mintulle Ikestä tuli katastrofi sillä hetkellä kun se osui Kuubaan. Minttu taas oli ongelma jo syntyessään, mutta korotettiin 5. luokan katastrofiksi kun palkattiin Totuuteen.
Onko noissa päästötavoitteissa lainkaan huomioitu väestönkasvua, vai onko ne sidottu vain maan rajojen sisällä 1990 tapahtuneisiin päästöihin? Siis jos vaikka huomenna palattaisiin vuoden 1990 tasoon, niin per capita päästöjä saisi olla vähemmän kuin silloin? Jos/kun näin on niin ei taida 100 vuoden aikasiirtymä riittää, poislukien tietysti auvoisat sotavuodet, jolloin kaikki oli paremmin ja ihmiset ekologisesti kestäviä (vaikkakin jotkut vielä hiukan kestävämpiä kuin toiset).
VastaaPoistaSuomen pitäisi toimia mallimaana päästöjen vähentämisessä. Muut maat voisivat katsoa sivusta ja päättää vasta sitten lähtevätkö yrittämään samaa. Maailma tarvitsee konkreettisen esimerkin vihreästä utopiasta. Punaisiahan meillä jo on.
VastaaPoistaPunaisia tosissaan on; pääkirjoitussivulla A2 Sami Moisio, tutkija Lontoosta, kertoo, että Englannin työväenpuolue on kriisissä, koska se on noudattanut Reaganin ja Thatcherin "kilpailuvaltio-mallia", joka on epäonnistunut. "Malli näyttää toimivan hyvin nousukauden aikana, mutta uusliberaali valtio on kriisiherkkä, eikä pysty suojelemaan kansalaisiaan heikkojen aikojen vallitessa".
VastaaPoistaPolitiikan Penaali Juha Akkanen kirjoittaa samalla sivulla "Merkintöjä":
Poliittinen laululiike takaisin!
Olisinpa saanut elää opiskeluaikani 1970-luvun alussa. Silloin vasemistolainen opiskelijapolitiikka ja poliittinen laululiike olivat voimissaan. Vasemmistolla oli parhaat bileet, koska vain heillä oli oman aatteen musiikkia. Aatteellisessa käännytystyössä ei kaihdettu mitään keinoja, eikä aidsia ollut vielä olemassakaan.
Poliittinen laululiike nuupahti 1970-luvun loppupuolella, kun nihilistinen punk valloitti nuorison. Enää ei nuoriso taistellut minkään puolesta vaan kaikkea vastaan.
Jos joku haluaa oikeasti tutustua työväen laululiikkeeseen, kannattaa lukea Helsingin Totuuden toimittajan Miska Rantasen aiheesta tekemä gradu tai sitten saman tekijän kirja levy-yhtiö Love Recordsin historiasta.
Lisäksi koko sivu A3 on varattu kapitalististen metsäyhtiöiden saneerausten "järkyttämille kunnille". Missä pöpelikössä noiden metsäkuntien päättäjät ovat, jos tämä uutinen on tullut "järkytyksenä"? Ehkä kunnallinen demokratia ei vain toimi, jos virkamiehet ja luottamushenkilöt ovat samoja, samoista perheistä tai suvuista. Sama on Helsingissä, jossa Vihreät eivät meinanneet saada yhtään MIESehdokasta tuleviin vaaleihin. Se sakki sitten häärää omien ajatustensa kanssa silmät ja korvat ummistaen maailman menosta, ja kun maksun paikka tulee, huudetaan "kehyskuntalaisia" "ilmastotalkoisiin". Huoo-ooh.
Laitetaan tännekin linkki IS:n Juha-Pekka Tikan mainioon DDR/SDP-pakettiin.
VastaaPoistaNäin DDR ja SDP tekivät yhteistyötä