tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Epäreilua

Totuuden ehdottomasti hienoimmalla palstalla, Välihuomiossa, pistetään taas tänään asiat järjestykseen. Talousnero ja moraalifilosofi Perttu Kauppinen paljastaa jälleen kapitalistista riistoa: Helsinki sekoittaa runsaan ja reilun.
Helsinki on läpsäisemässä vanhoille vuokratonteilleen runsaat vuokrankorotukset. Virkamiehet ja valtuutetut perustelevat asiaa reiluudella. Uudetkin vuokrat ovat korkeat, joten on reilua korottaa vanhojakin.

Jos kaupungin vuokrapolitiikkaa ohjaa laatu eikä määrä, olisi ikuisen korottamisen sijaan järkevämpää alentaa uudempien tonttien vuokrat vanhempien tasolle.
Tosi reilua olisi tietenkin poistaa vuokrat kokonaan. Eihän sitä maata kukaan omista. Pikkupoika ehdottaakin, että tehdään Pertun asuttamasta tontista oikea Paratiisin esikartano: Helsinki luopuu "vuokrasta" ja samalla "omistusoikeudesta". Yhteiselle maalla voi sitten vapaasti rakentaa (jos tilaa on; myös tarpeettomiksi katsottuja osia vanhoista rakennuksista saa purkaa).
Kaikkien on asuttava jossakin, ja runsaan puolikkaan Helsingin asukkaista on asuttava vuokratontilla. Vuokrankorotuksissa on oikeasti kyse verotuksen kiristämisestä. Kun Helsingin kaupunki korottaa asuintonttien vuokria, se haluaa, että vuokratonteilla asuvat maksavat aikaisempaa runsaammin kaupungin tuottamista palveluista.
Törkeää riistoa, vaikka Perttu noin-niinku-yleisesti on toki sitä mieltä, että verojen maksaminen on ihan ihqua (jos sen tekevät suurituloiset ja muut riistäjät).

3 kommenttia:

 1. Unohtui mainita, että Perttu on luonnollisesti Tampereen kasvatti. Tässä hän pohtii Teppo Moision avustamana elämän suuria kysymyksiä.

  VastaaPoista
 2. kuka pikkupojan mielestä kaupungin maat sitten omistaa? ketä varten ja miksi kunta on olemassa? miksi vuokrien alentaminen tarkoittaisi vapaata rakennusoikeutta?

  VastaaPoista
 3. Illinoisin rehellisten demokraattien eli meikäläisittäin vasemmistolaisten korruptio alkaa näköjään purkautumaan Rezkon ja kumppaneiden oikeudenkäyntien ohella ylätasolta, kun osavaltion kuvernöörikin ei näemmä ole voinut enää hillitä itseään.

  Jotkut yhteydet (Primo) näyttävät viittaavan jopa Obamaan, vaikka tästä emme tietysti Helsingin Sanomista pääsekään lukemaan, lehden linjan ja toimittajien yleisen tason vuoksi.

  Hyvän puolesta, pahaa vastaan, kiva kiva, ihq!

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!