tiistaina, joulukuuta 30, 2008

Journalisminkin Asiantuntija

Puolueen Mainosradio uutisoi synninpäästön:
Arabian kielen ja islamin tutkimuksen Lähi-idän asiantuntijan professori Jaakko Hämeen-Anttilan mukaan suomalaisten valtamedioiden uutisointi aiheesta on niin puolueetonta kuin se vain voi olla.
[HT: Tundra Tabloids]

15 kommenttia:

 1. Nyt on syytä taas kiristää veroja:

  Minkälaiseen henkilökohtaiseen uhraukseen olet valmis tässä tilanteessa?

  Innokkaimmin veronkevennyksistä tinkisivät Virheät, mutta myös Sekoomuksen kannattajista yli puolet on valmis uhraamaan...

  VastaaPoista
 2. Huvittavinta tuossa uutisessa oli se, kuinka Hämis pääsi esiintymään "keskitien" kulkijana, vaikka hän edustaakin akateemista vasemmistoa puhtaimmillaan ainakin hittikirjansa yhteiskunta-analyysin perusteella.

  VastaaPoista
 3. Tulee mieleen eräs varsin lyhytaikainen pääministeri, joka ilmoitti puhuvansa niin totta kuin voi.

  VastaaPoista
 4. Onko Totuuden Jukka Huusko ns. erilainen penaali?

  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Raketti-iskut+tekev%C3%A4t+israelilaisten+arjesta+yht%C3%A4+helvetti%C3%A4+Gazan+rajan+tuntumassa/1135242411680

  VastaaPoista
 5. KA: Huusko on hetkellisesti hairahtunut ehkä, mutta ei vielä langennut penaali ;) Kyllä hänen lievä eksyminen Puolueen puhdasoppisimmasta linjasta vielä kostetaan. Tellervo Yrjämä-Rantinoja ehti jo paperillekin tasapainottamaan Jukkaa: Gazasta on tullut aavekaupunki.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi1/1/09 13:44

  Hyväksyttekö satojen siviilien tappamisen? Suora vastaus, ei kiertelyjä.

  VastaaPoista
 7. Hyväksyttekö satojen siviilien tappamisen? Suora vastaus, ei kiertelyjä.

  Paha kysymys... Menin aivan sanattomaksi. Ennen ajattelin, että hyväksyn, mutta oivaltava (sanoisinko jopa nerokas?) näkökulmasi sai minut ymmärtämään kuinka väärässä olenkaan ollut.

  VastaaPoista
 8. Alkanut vuosi 2009 on ratkaiseva ilmastonmuutoksen torjunnassa.

  Kehitysmaat ovat oivaltaneet, että niillä on tuhannen taalan paikka pyytää lisävaroja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Vuoden 2008 aikana kehitysmaiden vaatimukset ovat asettuneet tasolle, joka merkitsisi teollisuusmaille huomattavasti nykyistä kehitysapua suurempia kuluja. Kehitysmaat laskevat, että ilmastonmuutoksen torjumiseen ja sopeutumiseen ne tarvitsisivat 200-400 miljardia dollaria vuodessa, kun nykyinen kehitysapu on sadan miljardin tuntumassa. Tuesta suurin osa kuitenkin tulisi yksityisen sektorin investoinneista, ja vain pieni osa budjettivaroista.

  Viimeinen lause on paljon kuvaava. Ikään kuin lopputulemalla (eli länsimaisen työssäkäyvän ihmisen lompakon paksuus) olisi joku ero.

  VastaaPoista
 9. Täällä Pikkupojalle iltalukemista Oikeusministeriön kotisivuilta: Journalistit ja demokratia.

  Monien muiden feministitutkijoiden tavoin esimerkiksi
  journalistisen laadun määrittelyjä tutkinut
  Irene Costera Meijer tulkitsee niin sanotun viihteellistymisen
  merkitsevän itse asiassa valkoihoisten keski-
  ikäisten ja keskiluokkaisten miesten hallitseman
  mediakentän demokratisoitumista.


  On siellä ihan asiaakin, tuo nyt oli vaan tuollainen himmeämpi helmi.

  VastaaPoista
 10. Halla-aho Kalevassa:

  "Minua risoo se, että toimittajilla on noussut pissa päähän yhteiskunnallisina toimijoina. Poliitikoille on ollut tärkeää päästä toimittajien suosioon, mutta tässä suhteessa tilanne on muuttumassa internetin myötä ja kehitys vain kiihtyy", Halla-aho ennustaa.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi5/1/09 16:57

  Hyvin mielenkiintoinen tasavallan presidenttiä(!), hallitusta ja meitä kaikkia koskettava asia on tulossa vastaan näiden Guantanamossa turvasäilössä pidettyjen terroristiepäiltyjen mahdollisessa vastaanottamisessa, mahdollisesti yhteisön viitekehyksessä, mahdollisesti ei, myös siis Suomeen.

  Paras mahdollinen ratkaisu olisi neuvotella jonkun kolmannen, ts. yhteisön ulkopuolisen maan kanssa ns. pakettiratkaisu, mutta mikäli tähän ei ole edellytyksiä, niin sitten saatamme olla suuressa vaarassa, eikä valitettavasti tällä kertaa vain populistisessa tai eksistentiaalisessa mielessä.

  Toisin kuin siis Helsingin Sanomien ja muiden vastaavien tiedostusvälineiden jutuista myötätuntoinen, mutta samalla tietämätön ja tyhmä tiedostaja erehtyisi, niin enemmistö näistä ilman oikeusprosessia turvasäilössä pidetyistä vihollistaistelijoista/terroristeista on tehnyt jotakin muutakin kuin vain joutunut punavihreän ideologian alttarilla marttyyreiksi.

  Medialta oikeasti kaivattaisiin nyt kritiikkiä ja näkemystä asiaan.

  VastaaPoista
 12. Aina välillä Totuus jaksaa yllättää positiivisesti. Tänään Tiede-osassa (D2) Toni Eerola arvioi Juha Pekka Lunkan kirjan "Maapallon ilmastohistoria". Vaikuttaa, että vihdoin Suomeen on tulossa nuoren sukupolven "skeptikko", joka laukoo kovaa ja kohti. Seuraavassa muutamia lauseita kirja-arviosta:

  Geologia on avainasemassa keskusteltaessa ilmastonmuutoksista. [Huomaa monikko!] Suomalaiset geologit ovat käsitelleet aihetta jo 1990-luvun alussa.
  ...
  Noista päivistä tieto ilmastonmuutoksista on lisääntynyt huimasti. Se tieto on pysynyt, että ilmasto on muuttunut ennenkin ja että se kuuluu maapallon luonnolliseen dynamiikkaan. Tämä saa edelleen monet geologit vähintäänkin varautuneiksi väitteisiin ihmisen vaikutuksesta nykyiseen ilmastoon. Tästä Ilmatieteen laitoksen johtaja Mikko Alestalo arvosteli geologeja Luonnonsuojelija lehdessä 5/2008: "Heidän perustietonsa ovat useimmiten puutteelliset, eivätkä heidän ilmakehää koskevat väitteensä kestä tieteellistä tarkastelua." Samaa voisi sanoa meteorologien tiedoista maapallosta ja sen toiminnasta ja kehityksestä. Siksi molempien pitäisi tehdä yhteistyötä.
  ...
  Lunkan perusteellisen ja geotieteellisen rinnalla nämä teokset [ilm. Sarasvatin hiekkaa] kalpenevat kirkkaasti, toki edustaen lajityyppejään.
  ...
  Hän luo myös näkemyksiä tulevaisuuteen. Lunkka osoittaa, että kun ilmastonmuutoksia tutkii tieteellisen kiihkottomasti, on epävarmuuksia aina mukana. Monet ilmastoon vaikuttavat tekijät ovat puhtaasti geologisia, kuten laattatekniikka, tai astronomisia, kuten orbitaaliset syklit. Kaikkia ilmastoon vaikuttavia tekijöitä ei tunneta vielä hyvin tai lainkaa.
  ...
  Se saa jopa fanaattisia piirteitä. Näyttää siltä, että mitä pahempi skenaario, sen parempi. Vegaanit, vihreät ja vasemmisto hurraavat. Nämä tarkastelevat asiaa kuitenkin vain ihmiskeskeisesti ja lyhyellä aikajanalla, mutta suurella tunteella.
  ...
  Nyt ilmastonmuutoksen varjolla ajetaan mitä moninaisempia asioita aina ydinvoimasta kasvisruokaan.
  ...
  Kirjaa suositellaan kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta valitettavasti monelle ympäristöaktivistille se saattaa sisältää joitakin "epämiellyttäviä totuuksia". Siksi siitä ei kannata odottaa hittiä esimerkiksi luonnonsuojelujärjestöissä. Juuri niiden "ilmastoasiantuntijoiden" pitäisi se lukea, hillitäkseen ideologista intoiluaan. Pääviesti on se, että ilmasto muuttuu, halusimme sitä tai ei, kuten aiemminkin. Ihmiskunnan on sopuduttava.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi6/1/09 22:42

  Jotenkin tuo teksti vaikutti tutulle, piti melkein tarkistaa, ettei ole itse geologi...

  Mistä tulikin mieleen, että säätä työkseen ennustavien ja ilmastoa siinä sivussa arvailevien kanssa keskusteltaessa kannattaa tuoda esille kaaosmainosmies ja sattumoisin viime vuonna edesmennyt E. N. Lorenz, alunperin siis tietokoneilla innoissaan leikkinyt sääprofeetta hänkin, ja asettaa tältä pohjalta epäilys, että luonnontieteilijöiksi meteorologeissa on kyllä melkoisen paljon silmää draamalle, itsetehostukselle, ja komiikalle, hieman kirjanpitäjiin yleensä liitettävien luonteenpiirteiden tapaan.

  Humanistien kanssa ei voine oikeasti keskustella rakentavasti, liian monta kulttuuria ja niin edespäin, kannattaa kokemuksen ja ymmärryksen kasvattamiseksi tutustua vaikkapa "neutraalissa" asiayhteydessä fysiikan professori Enqvistin saamiin vastineisiin ns. "suuressa emergenssikeskustelusta", mikä löytyy TSV:n Tieteessä tapahtuu lehdestä, vuodesta 1998(?) eteenpäin...

  VastaaPoista
 14. "Medialta oikeasti kaivattaisiin nyt kritiikkiä ja näkemystä asiaan."

  Jaa no sithän tää homma on hyvin hanskassa. Eiköhän mennä vaikka lämmittämään saunaa.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!