Me kärsimme jo ministeritasolla apinaenglannista. Jos pitää vielä sietää korkeita virkamiehiä julkisesti humalassa, niin mikä on Suomi-brändi sen jälkeen? Suomi-brändityöryhmän pitäisi tarttua tähän. Humalikkoja ja apinaenglantia puhuvia ei pidä päästää näkyville.
Lenita Airisto, Totuudessa
[HT: M&M & VS]
Hat tip kuuluu oikeastaan Arawnille, joka ensimmäisenä linkkasi minulle tuon videon. Unohdin kommentissani mainita.
VastaaPoistaEi hitto soikoon... Onpas kertakaikkisen hauska. Hauskoja ovat Youtuben kommentitkin. Apinaenglanti...
VastaaPoistaTotuuden etusivu on myös hauska, kun siinä kauhistellaan Persujen nousua uudessa gallupissa ja kummastellaan kun "kotoutumistoimet eivät pure pakolaisiin". Näköradio uutisoikin, että Malmössä yö oli "melko rauhallinen ja vain kuusi autoa poltettiin". Totuus (penaali Lauri Puintila) haastattelee (A11) lähipoliisi Sami Söderiä:
"Alueen kouluissa on paljon fiksua ja kiinnostunutta porukkaa monikulttuurisilla luokilla" Söder raportoi. Koko [Espoon] keskuksen yhdistävällä asemasillalla tapaa 16-vuotiaan Rekar Esmailin. Hän on juuri sulkemassa isänsä kauppaa. Kurdistanista kotoisin oleva Rekar on odottanut Suomen kansalaisuutta 11 vuotta. Mitä kohteliain nuori mies. Vaikka työt ovat vielä kesken, Rekar kutsuu heti vieraat ulkoa sisälle lämmittelemään. Tarinoidaan Espoosta, Irakista ja pojan tulevaisuuden suunnitelmista. Rekarilla loistava tulevaisuus on vielä edessä.
Vaan yksi on yli muiden (penaali Timo Siukonen): etusivun keskellä on valtava kuva valtimolaisesta perheestä, joka elää pyrkien omavaraistalouteen. Perheen pää (muttei aivot hehe) on Lasse Nordlund ja Maria Dorff. Kaksi lapsiraasua on vedetty mukaan tähän hölmöilyyn, jonka tekee mahdolliseksi vain ympärillä oleva varakas yhteiskunta, joka tarjoaa puitteet ja suojaverkon näille kanankakka-filosofien egoistisille luostareille. Mielestäni Nordlundin luontaitalouskokeilu jää kesken, jos hän ei kouluta itse lapsiaan tilallaan. Muutaman sukupolven jälkeen alkaisi nimittäin jo näkyä luontaistalouden parhaat puolet, joita nyky-yhteiskunnan turvaverkossa roikkumalla ei pääse kokemaan.
Profeetta Nordlund:
Tavaroiden seasta ei löydy henkistä syvyyttä
...kertoo ihmettelevänsä, miten tuhoisasti käyttäytyvä nyky-yhteiskunta julistaa joulurauhaa luonnolle ja ihmisille.
"Mikä on rahallisesti kannattavaa, ei voi olla ekologisesti lempeää".
...se tarkoittaa luonnonmukaista kotitarveviljelyä, vähäistä ulkoisen energian ja rahan käyttöä, vaatimattomuutta, runsasta elämäniloa, ruumiillista työtä ja kekseliäisyyttä arjen askareisiin.
Kuulostaa aivan pohjois-Korealta...
...kiinnostus omavaraisuuteen syttyi 1980-luvun puolivälissä. Hän tajusi, ettei osaa määritellä koulunjälkeistä paikkaansa yhteiskunnassa. Hän asui tuolloin Saksassa [kummassa?]. Ongelmaksi nousi oman tunnon kysymys: "Voinko olla mukana kehittämässä yhteiskuntaa, jos koen, että se rakentuu tyhjän päälle?"
Kuulostaa ihan siltä, että profeetta on saanut pistoksen rauhan ja rakkauden uskonnosta asuessaan Länsi-Saksassa.
Niin että pysykää joulu kotona älkääkä pitäkö talouden rattaita pyörimässä. Siinä ei ole henkisyyttä! Antakaa lapsillenne ennemmin laatuaikaa takan ääressä kuin uusi tietokone!
Osa-aika-apina
VastaaPoistaTuo muistui vasta äsken mieleeni.
Pieni korjaus tuohon postaukseen. Kyseessä on ihan tennissukka-Lenita eikä mikään Leena.
VastaaPoistaMuutoin tuo video edusti puhdashenkistä camp-huumoria parhaimmillaan.
Tosin itse olen sitä mieltä, että suomalaisittain lausutulla englannilla pärjää ihan hyvin. Paremmin sitä ymmärretään kuin aitoskottilaista puhetta tai intialaista mongerrusta.
KT: Tuo perhehän oli jo päässyt puoleen väliin, keskiajalle, virheiden suuressa unelmassa siirtyä kivikaudelle. Vielä kun myös mm. terveydenhuollossa siirtyisivät omavaraisiksi, niin alkaisi jo kivikausi häämöttää.
VastaaPoistaVasara: Korjattu. Suomalaisittain (aksentti) pärjää hyvin kunhan hoitaa nuo konsonantit (b,g,w,...) kuntoon.
No, itselleni riittäisi, jos väännettäisiin hyvällä suomella nuo ;)
VastaaPoistaJa toisaalta kaikkein kauheintahan olisi, jos nuo lystikkäät herrasmiehet menisivät ja uskoisivat jotain Lenitaa.
Tuli näytettyä tuota jouluvideota muillekin ja se herätti ansaitsemaansa hilpeyttä eli näin lisäsi joulumieltä.
VastaaPoistaAamulla Puolueen näköradio taas muistutti uutisissaan jäätiköiden sulamisesta ja jääkarhujen sukupuutosta.
Tänk juu veri meni for tö vidio, it vos hilarius
VastaaPoistaErkon propagandaimperiumissa ei pelkästään pahoinpidellä vieraita kieliä riemuidiotian suomalla itsevarmuudella, vaan vastustetaan jälleen kerran kansalaiskeskustelua netissä, ainakin jos se tapahtuu näin nimettömästi, eikä tue kaikilta osin punavihreää tai muuta vasemmistopopulistista ideologiaa.
VastaaPoistaHS:n kolumnia ei ole tähän tarpeen linkittää, sillä sen luettuaan ihminen tulee aiempaa tyhmemmäksi, enkä todellakaan aio osallistua kenenkään vahingoittamisfantasioihin edes nimettömänä, mutta hyvin voisivat lehdistönvapautta korostavat tahot lukea merkittävämpien päivälehtien mielipidekirjoitusosastoja vaikkapa 1970-luvulta lähtien ja katsoa, että millainen se julkaisukynnys on ollut ja onko sillä ollut mitään tekemistä millään rationaalisella tasolla liikkuvan keskustelun tason ylläpitämisen kanssa?
Ei varmasti tarvitsisi tehdä vahinkoa metodille ja objektiiviselle tutkimusasenteelle, mikäli päätyisi jo dispositiossa hypoteesiin, että myös päivälehdillä on ollut, kenties kaupallisista ja etujoukkojen maailmankatsomuksellista syistä, monenlaista merkitystä kansalaiskeskustelun tasoon, ja että jopa nimen omaan lehdistön harjoittama "mielipidevaikuttaminen" myös julkaistujen mielipiteiden osalta on pikemminkin ollut haitallista kansalaiskeskustelun tasolle ja sen tavoitettavuudelle, kylähullujen, ns. kirjeystävien, poliittista agendaa edistävien tai "viattomimmillaan" sovinnaistavoista kiinni pitävien saadessa edustaa kansalaiskeskustelua lähes absurdiuteen saakka.
Se maailma, joka päivälehtien julkaisemista mielipiteistä aukenee, ei valitettavasti ole kovin autenttinen missään sanan merkityksessä, eikä lehdistönvapauden korostaminen tässä kontekstissa käy edes huonosta vitsistä, niin selkeästi kaupalliset ja toimittajien maailmankatsomukselliset seikat ovat muokanneet julkaisemiskynnystä.
Häpeäisin itseäni, jos olisin Hesarin tai Erkon jonkun muun julkaisun toimittaja, mutta ilmeisesti toimittajat tekevät jo ammatinvalintavaiheessa niin monta myönnytystä, että ovat täyttä syyntakeisuutta vailla.
Kyseessä oli ilmeisesti tämä penaali Mikko-Pekka Heikkisen oksennus.
VastaaPoistaEi kerro kirjoittajastaan hyvää eikä sen puoleen julkaisijastakaan.
Ihmettelinkin mitä kommentoitiin, mutta onneksi Vasara löysi syy-yhteyden. Minäpä tarjoan vaihtariksi Heikki Siltalan (Maanpuolustuskorkeakoulun Johtamisen laitoksen dosentti, joka työskentelee Sanoma-konserniin kuuluvassa AAC Global Oy:ssä) näkemyksen:
VastaaPoista...Yhdysvaltojen vuoden 2004 presidentinvaaleissa blogit näyttelivät jo keskeistä roolia [Annetaan pieni anglismi anteeksi, koska kirjoitus on muuten täyttä jautaa]. Poliittinen blogiaktiivisuus synnytti blogikeskustelua - erityistä buzz-puheensorinaa - joka vaikutti virallisen median poliittiseen uutisointiin niin voimakkaasti, että molempien presidenttiehdokkaiden kampanjatoimistot joutuivat ottamaan huomioon ja reagoimaan siihen. Onko enää liioiteltua väittää, että blogeista on tulossa yhteiskunnan viides valtiomahti?
Vihollinen koki Georgian presidentin Mihail Saakashvilin blogin FaceBookissa niin merkittävänä, että kyseisen sivuston palvelimeen kohdistui elokuussa 2008 voimakkaita kyberhyökkäyksiä eli palvelunestohyökkäystä, jotta sivusto saatiin ajoittain kaatumaan ja käymään hitaaksi.
Globaalit kaveriverkostot ovat ennen näkemättömiä vaikutuskanavia ja ne perustuvat ihmisten perustarpeeseen tulla hyväksytyksi ja kutsutuksi johonkin, johon naapurisi, esimiehesi, työkaverisi, puolisosi tai vastaavasti vihollisesi ei pääse vaikka haluaisikin. Kyseessä on pelkkä uskomus, sillä tietenkin kaveriverkostoissa voi toimia väärällä henkilöllisyydellä. Siksi luottamus on näissä kaveriverkoissa tärkeä arvo, vaikka se onkin idealisoitu ja siten hajoava käsite. Kun olet hyväksynyt henkilön toiselta puolen maapalloa "kaveriksi", vastuu on tietenkin hyväksyjällä. Kenet olet todellisuudessa hyväksynyt, ei välttämättä varmistu ikinä. Tämä riski on virtuaalisuuden perusilmiö, tekee sen toisaalta jännittäväksi ja siten houkuttelevaksi, mutta sisältää psykologisen operaatioiden manipuloinnin mahdollisuuden.
http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/3982101/2008-was-the-year-man-made-global-warming-was-disproved.html
VastaaPoista