Uudistuminen on tärkeintäSiellä takarivissa lopetetaan heti hihittely alleviivauksille!
Sanomalehtien tekemisessä olennaista on uudistuminen. Toimituksen ja koko organisaation pitää osata uudistaa paperille painettua lehteä, mutta verkon puolella tapahtuva kehitystyö on tänään aivan yhtä välttämätöntä. Verkon kehitys on myös nopeampaa ja uudistustahti ripeämpi. Tämän päivän verkkopalvelu saattaa tuntua jo huomenna vanhalta.
Helsingin Sanomain verkkopalvelu HS.fi on olennainen osa Helsingin Sanomain kokonaisuutta. HS.fi:llä on jo yli 1,1 miljoonaa kävijää ja aiomme kasvaa ripeästi myös ensi vuonna. Siksi avaamme tänään uuden version HS.fi:stä ja toivomme palvelun käyttäjien viihtyvän myös uudistetuilla sivuilla. Käyttäjän mielipide on meille tärkeä. Odotamme sitä.
HS.fi:n uudistus on osa Helsingin Sanomien kehittämiseksi perustettua HS 2010 -projektia, jossa lehden kaikki osat uudistetaan vastaamaan internet-ajan henkeä. Aiemmin lehden uudistaminen tarkoitti etupäässä rakenteen, taiton ja typografian uudistamista. Tänään etenemme uudistuksiin sisällön kautta. Mietimme millainen sisältö on lukijalle ja verkossa myös katsojalle ja kuuntelijalle tärkeintä. Sen jälkeen teemme ajateltua sisältöä lukijalle sekä painetussa muodossa että verkossa.
On vaikea kuvitella menestyvää sanomalehteä ilman siihen kytkeytyvää verkkopalvelua, jota voidaan tarjota myös mobiilipalveluna. Jotain pysyy silti muuttumattomana. Verkkopalvelunkin pitää nojata Helsingin Sanomain parhaisiin journalistisiin perinteisiin. Virheitä sattuu kaikille, mutta pitkän linjan pitää olla kestävä.
Helsingin Sanomissa uskotaan oivaltavaan ja laadukkaaseen journalismiin, joka tarjoaa lukijalle mahdollisuuden tietää ja itse päätellä millaisessa maailmassa hän elää. Mutta yhtä lailla lukijalla on oikeus viihtyä Helsingin Sanomien sisältöjen parissa. Uusi HS.fi tarjoaa vahvan uutispalvelun ja lisääntyvän mielipideaineiston. Videoita tarjotaan entistä enemmän ja uutta ovat myös kulttuurin arviosivustot.
Mutta jo tässä yhteydessä voi luvata, ettei mene kovinkaan kauan, kun teemme HS.fi:n seuraavan uudistuksen ja siinä välissä pienempiä uudistuksia.
Yhteiskuntaa uudistava lehti haluaa myös uudistua itse. Viikkoliite Nyt uudistui lokakuussa. HS.fi on tässä muodossa tänään ja paperille painettu lehti tulee uudistettuna 16. marraskuuta 2009. Uusi Kuukausiliite on edessänne tammikuussa 2010.
Orwell oli oikeassa ... 1984 on olemassa ja voimissaan... 2010-luvun Suomessa juuri nyt ja tänään. Puolue on jälleen kutonut Keisarille uudet koreat (v)aatteet. "Men han har jo ikke noget paa," sagde et lille Barn.
lauantaina, joulukuuta 13, 2008
Yhteiskuntaa uudistava lehti
Totuuden vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen uudistaa:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kommenttiketjussa sanottua:
VastaaPoistaInternetin ja lehden ero
Seppo Isotalo | 13.12.2008 19:33
Miksi ihmeessä nimimerkit uskovat, että laatu parantuisi, jos alettaisiin tiukemmin tarkistaa. Ei tyhjänpäiväisistä jaarituksista päästä sillä lailla eroon. Ne hyväksytään aina.
Oman nimen käyttö on hyvin yksinkertainen keino nostaa keskustelun taso kerta heitolla. Tätä edellyttä HS asema maan ainoana mielipiteitä muokkaavana lehtenä. Olisi hassua, jos toimittajatkin aloittisivat kirjoittamaan niin huonoja juttuja, että eivät kehtaisi panna nimeään. Internetissä kaikki on päinvastoin. Nimeä ei kehdata panna kun kirjoitetaan niin tyhmästi.
Miksi ihmeessä tasoero Internetin ja painetun lehden välillä pitää olla näin järkyttävä?
Se olisikin tosi hassua!
Uudistuksen seurauksena sivuston selailu ainakin muuttui aiempaa hitaammaksi.
VastaaPoistaTuo videoiden lisäys on erinomainen asia. Totuus-tv tarjoaa lisää viihdettä kuten Psychon "analysoimassa" Yhdysvaltojen politiikkaa.
Jotenkin tuntuisi, että uudistuksia kaivattaisiin erityisesti toimittajakunnassa. Päätoimittajista voitaisiin aloittaa.
Onpa siinä uudistusta kerrakseen. Minulle kelpaisi lehti, joka palaisi journalismin juurille, raportoisi asioista mahdollisimman totuudenmukaisesti ja jättäisi "oikeiden" mielipiteiden pakkosyöttämisen vähemmälle ja mieluiten kokonaan pois uutisoinnista.
VastaaPoista"Kuka toveri kukin on" -lehdessä oli muuten käsitelty tuota tässäkin blogissa linkitettyä videoprojektia "The Soviet Story".
VastaaPoistaTällä kertaa taisi olla ihan elokuva-arvostelujen puolella, eikä esimerkiksi taloussivuilla, kuten älyllisesti rajoittuneen penaalin ja "basistin" Pekka Mykkäsen elokuva-arvostelut tavataan sijoittaa.
Kommunismin erityisasiantuntijana esiintyi Veli-Pekka Leppänen, eikä varmasti syyttä.
Tietysti videoprojektin muotokieli ei ollut yhtä raffinoitunut kuin esimerkiksi kommunisti- tai natsipropagandassa kolhooseineen ja tahdon riemuvoittoineen, mitä Leppänen käyttää mutkan takaa pääargumenttinaan siihen, ettei näistä asioista tulisi puhua, eikä niitä tulisi käsitellä, ei varsinkaan niin hienossa paikassa kuten Helsingin Sanomien kulttuurisastossa, jonka penaalien pääosa on ehkä jo suostunut hyväksymään maailman sellaisena kuin mille se näyttäytyi vuoden 1952 jälkeen. (~ destalinisaatio on ehkä jo hyväksytty pääosan toimesta, mutta usko valtiososialismiin elää edelleen vahvana.)
Hmm, siis Veli-Pekka Lehtonen...
VastaaPoistaLinkki: http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Natsit+ja+nyky-Ven%C3%A4j%C3%A4n+rinnastava+kohuelokuva+n%C3%A4ytet%C3%A4%C3%A4n+t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n+Helsingiss%C3%A4/1135242067337