torstaina, joulukuuta 11, 2008

Tappiomielialaa ja syvä pettymys

Juha Mäki-Ketelä kirjoittaa:
Huomenta kaikille!
Olemme saaneet apua tähän kampanjointiin [kts. myös tänne] yllättävältä taholta:
- sähköpostiini ilmestyi yöllä erittäin asiallisesti kirjoitettu englanninkielinen lehdistötiedote uudesta ulkomaalaislaista, sen seurauksista ja tästä adressista. Kirjoittaja, ammatiltaan toimittaja, haluaa pysyä anonyyminä, koska omin sanoinsa "toimii alalla ja on ammattikuntaansa riivaavaan sokeuteen ja älylliseen epärehellisyyteen lopen kyllästynyt".
- toisessa meilissä oli vastaavanlainen kirjoitus sekä linkit useimpiin merkittäviin eurooppalaisiin lehtiin. Tämän kirjoittajan motiivit olivat suunnilleen samansuuntaiset.
- erään suurilevikkisen, etelä-Suomessa pääkonttoria pitävän valtalehden (voitte sitten joulunpyhinä arvailla mikä), toimittaja (joka myös yllättäen haluaa pysyä nimettömänä) soitti aamulla, ja kertoi, kuinka kyseisen lehden toimituksessa vallitsee "tappiomieliala" ja "syvä pettymys" adressin saaman suuren suosion vuoksi. Halusi vielä kertoa, etteivät kaikki ko. median toimittajat suinkaan ole adressia vastaan ja jonkin asian puolella.
- suuri suomalainen tutkimustoimisto otti yhteyttä. Suunnittelevat mielipidegallupia adressin aihepiiristä. Yhdessä tuossa jo pohdimme napakkaa ja olennaiseen paneutuvaa gallupkyselyä. Toivottavasti saavat sen myytyä johonkin suurilevikkiseen lehteen. Ehdotin empimättä ainoata todellista suomalaista tiedonvälittäjää, Aamulehteä.

Nyt mennään ns. isoilla!
Totuus, teillä lienee keskuudessanne myyrä! Janne Virkkunen, Reetta Meriläinen, Antti Blåfield ja muut Totuuden johtavat toverit, luokkavihollinen kaivaa maata selittämiseen ja jäsentämiseen nojaavan laatujournalisminne jalkojen alta yhä kiihtyvällä tahdilla. Olisiko aika vetää johtopäätökset?

[Lisäys 12.12.: Tänään JM-K kertoo myyräkannan kasvusta:
Kiitos valveutuneille, todellisesta sananvapaudesta ja kansalaisvaikuttamisesta kiinnostuneille toimittajille "siellä jossakin".

Olen tänään saanut kolmesta eri mediasta asiallisen yhteydenoton (ja ilman toimituspäällikön / päätoimittajan / tuottajan tms. valtuutusta, veikkaan...), jossa todetaan, että kun kyseinen media ottaa yhteyttä, niin älä suostu, vaan pyydä kohteliaasti tutustumaan Aamulehden asialliseen artikkeliin ja siteeraamaan sitä ja itse adressia.

Jep, tiedänkin varsin hyvin, miksi näin kannattaa menetellä. Ja niin menettelenkin.


*****

Aamulehden toimitukselle erikoiskiitos asiallisista kirjoituksista tämän päivän lehdessä, hienoa työtä.

Uskoni journalismiin palaa vauhdilla!]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!