maanantaina, joulukuuta 15, 2008

Dupont & Dupond


Mm. Unkarin "kansan"nousun ja Tšekkoslovakian normalisoinnin järjestykseen laittanut Veli-Pekka Leppänen on saanut Totuuden kulttuurisivuille kilpailijan etunimikaimasta. Veli-Pekka Lehtonen käy tänään kohuelokuvan kimppuun: Natsit ja nyky-Venäjän rinnastava kohuelokuva näytetään tänään Helsingissä.
The Soviet Story klo 19 elokuvateatteri Andorrassa (Eerikinkatu 11). Liput 2 e.
The Soviet Story? Kylläpä on huonosti valittu nimi elokuvalle, kun sen pääsanoma on jo otsikonkin mukaan muualla kuin Neuvostoliitossa. Lehtonen täsmentää:
Elokuvan mukaan jo Karl Marxin rotupuheista periytyvä kansallismielisyys on nousussa Venäjällä, samoin muukalaisviha, viharikokset ja rasistiset murhat.
Ahaa, siis elokuva käsittelee nykyisen fasismin nousua Venäjällä. Toki muistamme kaiman opetuksesta, mistä tämä juurtaa.
Georgian juttu viittaa siihen, että Venäjän federaatio on eräässä mielessä taantumassa prekommunistisen aikakauden aatteisiin ja ihanteisiin. Tsaarien meriitteinä laskettiin, kuinka paljon kunkin hallituskaudella oli saatu uutta maa- ja merialaa valloitetuksi.
Harmi, ettei tämäkään elokuva auta siihen Leppäsen huoleen ruman sanan väärinkäytöstä.
Politiikan nimittelyvarastosta löytyy ruma stalinisti-sana, johon on löysähkösti turvauduttu erilaisissa karkeissa leimaamisissa. Harvoin herjaaja on tiennyt, millaiseen historian ilmiöön tuli viitattua.
Veli-Pekat voisivat vaikka yhdessä selventää tuon ruman sanan sisällön siellä kulttuurisivuilla. Ettei kukaan turhaan lausuisi rumaa sanaa.

[HT: anon]

2 kommenttia:

 1. Tuossa Soviet Storyssa esitettiin aika iso luku Ukrainan Holodomorissa kuolleiden määräksi. En tiedä, mihin luku perustui. Tosin sitä on aika vaikea todistaa oikeaksi tai vääräksi.

  Joka tapauksessa Stalin käytti nälkää poliittisena aseena, mikä on törkeydessään uskomaton rikos.

  Punaisen ja ruskean fasismin rinnastus näyttää kuitenkin olevan penaaleille edelleenkin liian kova pala.

  VastaaPoista
 2. Puolueen näköradion aamuohjelmassa oheisessa artikkelissa viitatun pamfletin kirjoittajat esiintyivät ja arvostelivat vasemmistoa köyhien unohtamisesta.

  Luukutettu köyhyys hyökkää silmille

  Kun Puolueen media arvostelee Puolueen omia järjestöjä, kritiikki tulee aina vasemmalta.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!