sunnuntaina, tammikuuta 13, 2008

Naiivitaistolainen Esa Mäkinen

Aiemmin Ylioppilaslehden päätoimittajana toiminut ja Arhinmäen kanssa SitVaksen ryhmässä toveerannut Totuuden kulttuuripenaali Esa Mäkinen ihmetteli pari päivää ennen joulua kuusijuhlaa kuinka hänen tovereitaan on mustamaalattu "taistolainen"-käsitteellä. Vasarahammer kommentoi Esan Taistolaisuus on uusi Hitler-kortti-ulostusta näin:
Kulttuurisivuilla joku nuori kaljupää yritti selittää, kuinka taistolaisuus on uusi Hitler-kortti. Kuulemma nuoret vasurit eivät halua, että heitä leimataan samalla leimakirvellä kuin heidän 60- ja 70-luvuilla vaikuttaneita oppi-isiään. Tähän on pakko sanoa, että uusvasemmistoa ei voi kutsua "uudeksi", jos sen ajatukset ovat yhtä hörhöjä ja toteuttamiskelvottomia kuin 70-luvulla vaikuttaneiden "nuorten". Paska ei muutu kullaksi, vaikka se paketoitaisiin uusiin kääreisiin.
Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon, että Esan kalju vaikuttaisi olevan vanhojen valokuvien nojalla ns. luonnollisen kehityksen tulos. Mutta miten ihmeessä kukaan voi erehtyä kutsumaan vasta vuonna 1980-syntynyttä Esaa taistolaiseksi? Esaa, joka viime syksynä mm. rehabilitoi Ulrike Meinhofin, irvaili Vanhasen "mediasuhteella", iloitsi eläinaktivistien "aikuistumisesta", uutisoi yleisön hurranneen seisaaltaan kansakunna ikonien murskaukselle, paljasti riistoa opperassa, ilmiantoi riistoporvareita, ihannoi Heikki Ylikankaan tuotantoa ja valisti oikeiston imago-ongelmasta.

Tuoreimpana Esan tuotoksena oli sunnuntaina vuorossa ainakin dekakaman artikkeli Kansallismuseosta otsikolla Suomalaisuuden temppeli kaipaa uudistusta (lisää kommentteja tästä mestariulostuksesta: Kullervo , Tapio Tuuri), jossa Esa selventää ettei ko. museo ole ihan täysin kelvoton vaikka huono onkin.
Tutustumiskierroksen itseoikeutettu päättäjä on Kansallismuseon ylijohtaja Ritva Wärre. Nationalismista arkkitehtuurissa väitellyt tohtori ei hyväksy väitettä, että Kansallismuseo olisi yltiöisänmaallinen.
Ainakin ilmeisimmät sudenkuopat on onnistuttu välttämään. Talvisodasta ei ole kuin pari seinää ja Mannerheimin kuvia vain muutamia.
Ilmeisimmät sudenkuopat välttääkseen Pikkupoika ehdottaa esamäkisille termiä naiivitaistolainen erotuksena alkuperäisistä taistolaisista. Naiivitaistolaiselle on tunnusomaista taistolainen maailmankuva taistolaisine toimintatapoineen kuorrutettuna uskolla että heidän idiotisminsa edustaisi jotain uutta.

8 kommenttia:

 1. Tämä on sitä "suomalaisuuden epädramatisointia". Kansallinen identiteetti pitää "dekonstruoida" ja osoittaa "keinotekoiseksi konstruktioksi".

  Välillä ihmettelen näitä naiivitaistolaisia. Koska he eivät tunne menneisyyttä, he eivät ymmärrä edes hävetä. Osa vanhoista taistolaisista ymmärsi hävetä, ainakin lyhyen aikaa 1990-luvun alussa.

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan mielenkiintoinen yhteenveto Esan elämäntyöstä. Taide tarvii syntyäkseen tuskaa, ja tällaiset esat lienevät niitä taidepiirien perskärpäsiä.

  VastaaPoista
 3. Joko Pikkupoika on tutustunut "Suurkaupungin hain" eli Kimmo Oksasen viimeisimpään oksennukseen?

  Kerjäläiset ovat ennen muuta uhreja

  VastaaPoista
 4. Juu, kävin eilen pyytämässä Scriptan vieraskirjassa uutta moraalisäteilymittaria, kun vanha hajosi vaikka asteikkoa oli 100 tavjaan asti ;) Mielenkiintoista kun katselee tuota "Kommentteja on tällä hetkellä tarkistettavana"-laskuria: nousee ja laskee vaikka uusia kommentteja ei ilmestykään... Saas nähdä kauanko leikki jatkuu ennenkuin kommenttiosasto sulkeutuu maija-aaltomaisesti.

  Kuten Vieraskirjassa IDA ehdotti, paras ratkaisu romanikerjäläisten työllistämiseksi olisi palkata nämä luku- ja kirjoitustaidottamat romanialaiset Totuuteen. Toimittajien taso nousisi huomattavasti. Kimmo Oksanen & co voisivat puolestaan, molemminpuolisen kunnioituksen merkeissä, näyttää esimerkkiä integroitumisesta menemällä harjoittamaan perinteisiä romaniosaamista Romaniaan. Esitän ainoastaan toivomuksena, ettei Totuuden ex-penaalit sitten kuitenkaan aivan kaikkia Romanian romanikulttuurin hienoja piirteitä omaksuisi vaikka ne mitä ilmeisimmin ovatkin EU:n erityissuojeluksessa.

  Gypsy officials defended the child marriage.

  Vasile Ionescu, of the Roma Centre for public policies, said: "The princess's marriage was not set up by force. She is as precious to the king as his own eyes. He wouldn't have done something against her will. We must keep our traditions alive in order to keep intact our identity and to survive. It's immoral and dangerous to forbid a custom and no one has the right to do that."

  Mr Ionescu said he was confident the EU would protect Gypsy culture.

  VastaaPoista
 5. Sami holmström15/1/08 13:41

  Sanokaa että tämä on totta lol

  VastaaPoista
 6. Oksanen yrittää varmaankin Totuuden blogien ennätystä: 46 läpimennyttä kommenttia ja 14 jonossa. Otin varmuudeksi kuvankaappauksen, jos vaikka noille 14 tapahtuu jotakin ikävää. :)

  VastaaPoista
 7. Välillä epäilyttää, että penaalit julkaisevat tuollaista ihan provoilumielessä. Oksasen juttu on todennäköisesti generoinut paljon enemmän klikkauksia kuin joku muu tavanomaisen tylsä HS:n blogijuttu.

  Voi nimittäin olla, että penaalit saavat provikoita klikkausten mukaan.

  Sama rooli saattaa olla Usarin Jukka Relanderilla.

  Ilman vakuuttavia todisteita tosin uskon edelleen, että kirjoittajat tarkoittavat sitä mitä kirjoittavat.

  VastaaPoista
 8. Sami holmstrom16/1/08 10:04

  Ei hyvin mene. HS ja YLE.

  Ei saa pelata, ei saa ajatella väärin ja alkoholin hinta on väärä jos se ei ole monopolihinta. Hyvä Suomi!

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!