keskiviikkona, joulukuuta 10, 2008

Puuttuva pala

Sensitiivisen Totuuden Toimisto raportoi al-Reutersiin nojautuen.
27.10.:
STT–REUTERS
Alaskan senaattori sai tuomion korruptiosta

Washington. Yhdysvaltain republikaanit saivat maanantaina lisää huonoja uutisia aivan vaalien alla. Puoluetta edustava Alaskan senaattori Ted Stevens todettiin oikeudessa syylliseksi korruptioon.

Stevens oli ottanut vastaan arvokkaita lahjoja yli 250 000 dollarin (200 000 euron) edestä paikalliselta öljyalan yhtiöltä ja sen toimitusjohtajalta. Valamiehistö katsoi hänet yksimielisesti syylliseksi kaikkiin seitsemään syytekohtaan.
9.12:
STT-REUTERS
Illinoisin kuvernööri kaupitteli Obaman senaattoripaikkaa

Chicago. Liittovaltiotuomari vapautti Illinoisin kuvernööri Rod Blagojevichin vankilasta myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa. Hän joutuu maksamaan 4 500 euron sakon, mikäli ei ilmesty oikeuteen myöhemmin. Hän joutui myös luovuttamaan passinsa.

Kuvernööriä epäillään korruptiosta. Liittovaltion syyttäjän mukaan kuvernöörin epäillään kaupitelleen Yhdysvaltain tulevan presidentin Barack Obaman senaattorinpaikkaa vastineeksi huomattavista eduista itselleen ja perheelleen.
Totuus ei ole tavoittanut Pekka Mykkästä kommentoimaan jälkimmäistä uutista, mutta Pikkupojan arvauksen mukaan Psycho tarttuu asiaan mitä pikimmin kuten teki Stevensinkin tapauksessa. Hevosmiesten uutistoimisto tietää lisäksi kertoa, että Pekka on myöntänyt kuulleensa Tony Rezkon nimen, vaikkei kiireiltään tapausta lehdessä olekaan erityisemmin kommentoinut.

1 kommentti:

 1. Totuus selittää taas maailmaa oikein urakalla. Kummallinen tarve kääntää aina asiat päälaelleen noilla sosialisteilla.

  Etusivu A3: Hehkulamput hiipuvat pois. Hehkulamppujen kieltäminen säästäisi sähköä saman verran kuin 70 000 sähkölämmitteistä omakotitaloa vuodessa. Eli ei paskan vertaa. Päälle tulevat ne sadat miljoonat eurot, jotka valuvat ulkomaille lamppuruljanssin aikana. Plus kotimaisen turpeen käyttö vain lisäisi kansantalouden kestokykyä, jos "säästynyt" sähkö tuotettaisiin sillä.

  A5 Välihuomio
  Esa Mäkinen
  esa.makinen@hs.fi

  Lupsakat potkut

  Metsäkonevalmistaja Ponssen arvoihin kuuluu yhtiön mukaan Ponsse-henki: "lupsakkuus ja reilu meininki". Maanantaina yhtiö ilmoitti suunnittelevansa potkuja noin 200 työntekijälleen. Kyseessä ovat ilmeisesti lupsakat potkut, reilulla meiningillä. Prosessiteknologiaa valmistava Vaahto taas kertoo vuosikertomuksessaan, että konserni panostaa pitkäjänteisesti henkilöstönsä kehittämiseen. Maanantaina yhtiö aloitti yt-neuvottelut lomautuksista ja itrtisanomisista. Työttömyys kehittää ainakin pitkäjänteisesti kärsivällisyyttä.

  Taantuman siintäessä horisontissa yhtiöiden tohinalla laatimat arvot, missiot ja visiot ovat surkuhupaisaa luettavaa. Jos joku on uskonut niihin tähän saakka, niin talouskriisi näyttää, onko niillä muuta arvoa kuin viihdearvo. Katteettomat korulauseet ja tehokas henkilöstöpäällikkö tulevat yhtiölle aina halvemmaksi kuin työpaikkojen säilyttäminen huonoinakin aikoina. Jos henkilöstö on tärkein voimavara, miksi siitä leikataan ensimmäisenä?

  Potkut saaneet pystyvät harvoin antamaan takaisin. Toisin oli lopetetussa Kauppalehti Pressossa, jonka taittaja latoi viimeisen numeron kanteen piilotekstin:
  "Tehtaat suljetaan, ihmiset irtisanotaan ja päälle irvitään hurskaina, että tämä oli kaikkien kannalta parempi ratkaisu. Ei auta itku markkinataloudessa, tällaistahan tämä nykyään on."

  "Jokaisen yrityksen ainoa arvo on raha, missio tehdä sitä paljon ja visio tehdä sitä vielä enemmän."


  Mitenkä vastaa työtätekevien paratiisin portinvartija, ay-liitto?

  A4: Tehy irtisanoi lakimiehensä vastoin työehtosopimusta

  Kuinka sosialistinen järjestelmämme kestää kriisin? A8:
  Kunnat eivät ole pystyneet pysäyttämään menojensa kasvua. Samaan aikaan verotulot hupenevat. Palkkamenoissa kunnat eivät pysty säästöihin ilman irtisanomisia, sillä henkilöstömenot kasvavat ensi vuonna 19,4 miljardiin euroon. Viime vuonna ne olivat 17,5 miljardia. Kuntien menoista yli 60% on henkilöstömenoja.

  Kuinkas virkamiehet osaavat johtaa kansaa moraalisesti oikealle polulle, kun kuntien talouden johto ei suju? No, lampunvaihtoprojekti tuli jo käsiteltyä, joten keskitytään oleellisiin asioihin: nuuska, seksin osto ja alkoholimainonta. Niistä nyt virkamiesten luulisi jotain tietävän...

  A10:
  Mainonnan suitsiminen ei vähennä juomista. "Menee jo liian pitkälle. Sääntely on jo nyt ehdottoman riittävää", Koffin Marja-Liisa Weckström sanoo. Uuden lain myötä ihmiset katoaisivat mainoksista kokonaan. Sallittua olisi ainoastaan pakkauksen ja tuotetietojen esittäminen.

  Kuulostaa aivan arabialaiselta ihmishahmot kieltävältä sharia-lailta. Ihmisethän voivat nykyaikana katsella ulkomaisia kanavia, matkustella ja lukea lehtiä. Mutta, viranomaisen mielestä kotimaan kontrolli on aina paikallaan. Uutinen Latviasta. Siis toisesta EU-maasta. B7:

  Vihjailu devalvaatiosta vei ekonomistin telkien taa Latviassa

  Latvian poliisi pidätti marraskuussa ekonomistin, joka varoitti kansalaisia maan valuutan latin devalvaatiosta eli valuutan ulkoisen arvon tarkoituksellisesta
  alentamisesta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Latvian turvallisuuspoliisi, joka yleensä keskittyy terroristien ja järjestäytyneen rikollisuuden jahtaamiseen, pidätti Smirnovin mutta vapautti hänet kaksi päivää myöhemmin. Smirnovin mukaan poliisi syytti häntä yrityksestä horjuttaa Latvian talousjärjestelmää.


  "Tarkoituksellisesta alentamisesta" Talousosaston sivuilla olevassa uutisessa...

  Yleisönosastossa on kaksi mainiota kirjoitusta allekkain. Toisen allekirjoittajana on Eija-Riitta Korhola:
  "Ilmastopolitiikka olisikin ajateltava kokonaan uusiksi. EU:n valitsema lähestymistapa on perustunut Kioton sopimukseen. Se on alun alkaen ollut sopimaton työkalu ilmastonmuutoksen kaltaiseen monimutkaiseen ongelmaan.
  ...
  ettei ylhäältä ohjattuun sääntelyyn, verotukseen ja keinotekoisen korkeisiin hintoihin perustuvalla rajoituspolitiikalla vähennetä tehokkaasti hiilipäästöjä."

  Ja toisessa on Satu Hassi:
  "Uskomme myös vahvasti siihen, että päästöoikeuksien myyntituloja tulisi käyttää rahoittamaan siirtymistä vähäisten hiilidioksidipäästöjen talouteen niin kehittyneissä maissa kuin kehitysmaissakin. Tarvitsemme nyt vahvistuksen riittävästä EU-tason julkisesta rahoituksesta, jotta 12 hiilidioksidin talteenotto- ja varastointilaitosta saadaan toimintaan vuoteen 2015 mennessä. Julkinen sijoitetun pääoman tuotto tulee olemaan suuri, mutta yksityisen sektorin tulee osallistua periaatteella "ei maksua ilman toimenpiteitä", jolloin vältytään ylivoiton mahdollisuudelta."

  Hassin viimeinen lause on uskomaton. Voiko tohtoriksi päästä ilman aivoja?

  Lisäksi muutama vasemmistolainen "uutinen", kuinka Stockan edessä on ollut mielenosoitus joululahjojen ostamista vastaan ja kuinka Kreikassa tyytymättömyys "oikeistohallituksen" politiikkaan on kasvanut.

  Lopuksi vielä Helsingin käräjäoikeuden käymälässä on jäänyt kiinni graffititöryilijä, joka oli ollut siellä oikeuden pohtiessa miehen vangitsemista satojen graffitien maalaamisesta juniin, metroihin ja ratikoihin.

  "Käräjäoikeus vangitsi miehen. "

  Ja lopuksi maininta siitä, kuka oli ollut niin julkea, että oli kirjoittanut uutisen nuoren päähänpotkitun ressukan erheestä:
  "Tapauksesta kertoi Iltalehti."

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!