maanantaina, joulukuuta 29, 2008

Muuttuva ilmasto Alpeilla

Kaksi vuotta sitten Totuus kertoi Muuttuva ilmasto-sarjassa karmeaa faktaa:
Ilmastonmuutos näkyy jo lumenpuutteena Alppien hiihtokeskuksissa.
Vähän kuin Anu Nousiaisen Darfurin ilmastosodassa tässäkin on nyt tapahtunut yllättävä käänne. Swissinfo raportoi (kts. myös Telegraph) eilen:
Temperatures in eastern Switzerland have sunk to record lows as the mercury plummeted to -26.3 degrees Celsius early on Sunday morning.
---
One of the snowiest winters so far on record has left the Alps with snow depths well above average, according to the Institute for Snow and Avalanche Research in Davos.
Hetkenä minä hyvänsä (älkää kuitenkaan pidätelkö hengitystä) Totuudessa on odotettavissa Ilkka Ahtiaisen päivitys Muuttuva ilmasto-kirjoitukseen otsikolla Poikkeuksellisen kylmä sää ja paksut hanget eivät vielä hermostuta Sveitsin Alpeilla.

[Lisäys 30.12.: Tänään Totuudessa Tapani Mainio osoittaa suurta ajoituksen hallintaa artikkelillaan Etelä-Suomessa jäässä vasta pienet lammet. Mansessa on kuulemma Näsijärvi vielä sula, ja viime vuonna se jäätyikin vasta tammikuun viimeinen päivä kuten Tapani muistuttaa. On se mainiota, että tuo uutinen ehti päivän Totuuteen, sillä esimerkiksi Tampereen 15. päivän sääennuste näyttää tältä:

]

6 kommenttia:

 1. Kaikkihan ymmärtävät, että poikkeuksellinen kylmyys johtuu ilmastonmuutoksesta. MIKSEI JOHTUISI?

  VastaaPoista
 2. Miksei poikkeuksellinen kylmyys voisi olla merkki ilmaston viilenemisestä?

  VastaaPoista
 3. Miksei poikkeuksellinen kylmyys voisi olla merkki ilmaston viilenemisestä?

  Ei kai tässä nyt mitään ennemerkkejä ole syytä alkaa vahtaamaan. Seuraavaksi listalla ovat kahviporot ja lounatuulet.

  Totuus (A5) osoittaa taas sormellaan tyhmiä maalaisia:

  Ruoka-apu itärajan rekkajonoon on aiheuttanut palauteryöpyn

  Nälkäiset kuljettajat olivat poliisin mukaan uhanneet tukkia teitä

  Kustannukset maksetaan poliisin toimintamenoista Etelä-Suomen lääninhallituksesta. [Rikosylikomisario Tuomo] Välimaan mukaan ruokajakelun hinnaksi tuli joitain satoja euroja. Hän kertoo, että ruoka-apua päätettiin toimittaa sen jälkeen, kun kuljettajien keskuudesta oli alkanut tulla viestiä, että he tukkivat kuutostien ja Pelkosen raja-asemalle johtavan väylän nälkiintymisen takia. Osa kuljettajista oli viettänyt jonossa kuusikin vuorokautta ja heidän ruoka- ja juomavarastonsa alkoivat ehtyä. "Ruoka-avulla pystyttiin torjumaan kansalaisille aiheutuvat mahdolliset haitat, ja kustannus oli yhteiskunnalle huomattavasti pienempi kuin jos paikalle olisi pitänyt hälyttää lisävoimia", Välimaa sanoo.


  Näinhän se varmaan on, ja itse olen ylpeä poliisin osoittamasta neuvokkuudesta ja kekseliäisyydestä. Varmaan rajan toisella puolella olisi maatuska MYYNYT kärrystään savustettua silakkaa kuskeille siinä missä täällä veronmaksajat lahjoittivat. Hällä väliä...

  Mikä se sijaan huolestuttaa, on viranomaisten huoleton suhtautuminen itärajan tuntumassa asuvien ihmisten vuosia jatkuneisiin valituksiin rekkaliikenteen aiheuttamista haitoista. Penaali Minna Passi kuitenkin kertoo taas kerran totuuden:

  Samaan aikaan suomalaiset lataavat jouluruokia uuniin. Kun palaakaan kinkkua ei saa enää alas [sillä näin juurihan juntti suomalainen elää erottuen kaikista sivistyskulttuureista, jotka paastoavat juhlapyhänsä], on aika suunnata internetin ihmeelliseen maailmaan ja etsiä aiheita, joista voisi kunnolla provosoitua. Vähemmästäkin sitä suomalaista ketuttaa, kun on kuukauden kuunnellut nössöjä joululauluja ja vatsa on aivan liian täynnä. [Tyhmä kysyisi, kuka ketutuksessaan uhkasi tukkia tiet ja kuka tukki vain laajakaistan?] Sopiva suuttumuksen aihe löytyy helposti, kun käy ilmi, että joku Suomessa on käyttänyt (veronmaksajien) rahaa nälkäisten venäläisten auttamiseen. Ei muuta kuin tulenkatkuista viestiä menemään. Sitähän se on joulumieli aidoimmillaan.
  ...
  Veronmaksajana osallistun kustannuksiin ilomielin ja kostoksi lahjoitan rahaa vielä SPR:llekin.
  päättää Minna Passi iloisen joulutervehdyksensä lammasmaiselle ja itsekkäälle Suomen kansalle.

  VastaaPoista
 4. Ilmeisen tahattomasti penaali Tyyne Pennanen (C3) kyldyyrisivustolla kynäilee elokuvasta Die Welle:

  Kuuden miljoonan juutalaisen joukkomurha on niin järisyttävä rikos, ettei mitään sellaista voisi enää tapahtua. Vai voisiko? Tähän kysymykseen saksalainen elokuvaohjaaja Dennis Gansel, 35, etsii vastausta nuorten elokuvassa Die Welle.
  ...
  Die Wellessä karismaattinen lukionopettaja (Jürgen Vogel) opettaa autokratian eli itsevaltiuden käsitettä oppilailleen. Saadakseen nuoret kiinnostumaan aiheesta, opettaja kehittää roolipelin, jossa hän esittää diktaattoria ja oppilaat hänen kuuliaista joukkoaan. Ryhmän nimeksi tulee Die Welle eli Aalto. Viidessä päivässä nuoret ovat yhteisen aatteensa sokaisemia, ja tapahtumat riistäytyvät käsistä. Aihe tuntuisi epäuskottavalta, jollei se perustuisi tositapahtumiin. Vuonna 1967 amerikkalainen historianopettaja Ron Jones teki vastaavanlaisen kokeilun Palo Altossa Kaliforniassa. Jones on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan The Third Wave, joka on pakollista luettavaa monessa saksalaisessa koulussa.

  Gansel siirsi tapahtumat tämän päivän Saksaan. Elokuvan valmisteluvaiheessa tekijät kiersivät kouluissa ja huomasivat, etteivät nuoret olleet kiinnostuneita toisesta maailmansodasta. Se tuntui liian etäiseltä. "Mutta politiikasta he olivat hyvin kiinnostuneita, ja he tuntuivat kovasti etsivän yhteistä aatetta. Monet olivat kiinnostuneita vihreästä liikkeestä ja Irakin sodan vastaisesta liikehdinnästä", Gansel sanoo.


  Totuus ei tietenkään jatka analyysiä pidemmälle, mutta tällä mäellä lensi piparit paperille tuossa kohdassa.

  Kun ihmisten halu kuulua johonkin yhdistyy aikaamme vaivaavaan ideologiseen tyhjiöön, siitä tule Ganselin mielestä vaarallinen yhdistelmä. "Ei siinä enää paljon tarvita, vain karismaattinn johtaja", hän heittää. [Pakko kysyä, tunteeko kukaan suomalaista karismaattista pyöräilevää vihreää, joka uskoo keskusjohtoiseen yhteiskuntaan?] Ganselin isovanhemmat olivat natseja, ja perheessä on käyty aiheesta kovia väittelyjä. Toisaalta juuri isovanhemmiltaan Gansel on oppinut, millainen voima ryhmällä voi yksilöön olla.

  Itse hän toivoo, että valitsisi vastaavanlaisessa tilanteessa toisin. "Mutta diktatuuri rakentuu hitaasti askel askeleelta. Ihmisen on oltava hyvin älykäs tunnistaakseen sen ajoissa."


  Ehkä maailmassa on yhä toivoa?

  VastaaPoista
 5. Eihän tästä tule mitään... Totuus muistelee 8.12 edesmennyttä toimittaja Werner Wiskaria "Kuolleet"-osastossa (C5), joka oli New York Timesin viimeinen kokoaikainen kirjeenvaihtaja Pohjoismaissa, omilla sanoillaan "journalistinen dinosaurus":

  Wiskari kertoi ensimmäisenä maailmalle myös presidentti Urho Kekkosen muistikatkoksista, joista Suomen viestimet olivat tahdikkaasti vaienneet.

  TAHDIKKAASTI??? HAHAHAHA

  VastaaPoista
 6. Kenen tarkoitusperiä ilmastonmuutoksella ja katastrofeilla pelottelu oikein ajaa? Vapaamuurareidenko, näiden, jotka ajavat tätä New World Orderiaan (= Raamatussa profetoitu pedon valtakunta yksine johtajineen ja uskontoineen)? Onko maailma sittenkin jonkun tietyn korkean tason vapaamuurareiden valtaklikin käsissä, joiden hallussa on valtamediat.

  Samaan kategoriaan kuului lintuinfluenssa.

  Ja seuraavaksi Yellowstone. No voihan se tietty posahtaa, en minä sitä sano.

  Itse olen seurannut Vauva-lehden keskusteluja ja on jokseenkin huvittavaa, kun nämä samat, jotka hetki sitten vauhkosivat ilmaston lämpenemisestä pelkäävät nyt Yellowstonesta aiheutuvaa uutta "jääkautta ja ydintalvea".

  Mieleenpainuvin kommentti eräältä Vauvan vihervasemmistolaiselta ilmastonmuutokseen liittyen oli tämä:

  "Ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen lähtee yksilöiden asenteenmuutoksesta, joka johtaa massojen asenteenmuutokseen."

  Tällaiseen he siis uskovat. Taitaa New World Order olla jo varsin lähellä, sehän on sellainen "globaalinen ykseys", jossa toisinajattelijoilla ei ole mitään sijaa.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!