maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Mielenosoittajat protestoivat

Nuorisojoukot ovat nyt siirtyneet protestoimaan jo Berliiniin. Totuus tarjoaa hyvää ja laadukasta kuvajournalismia:
Mielenosoittajat protestoivat valtaamansa Kreikan konsulaatin parvekkeella Berliinissä.
Spiegelillä on tarjolla tarkempi kuva näistä parvekkeella protestoivista: Helpotuksen huokaus! Kyseessä eivät siis ole Totuuden Berliinin lähettilään Ilkka Ahtiaisen pelkäämät ääri-ihmiset vaan ihan tavalliset vaarattomat nuoret. Eivät varmaan kokemattomuuttaan tienneet, että yleensä mielenosoitukset on ollut tapana järjestää parvekkeen sijasta kadulla konsulaatin edessä.

2 kommenttia:

 1. Perjantain NJET-liitteen Riku Siivonen kirjoittaa otsikolla "Homovoltteja":

  Tuli työtehtävä: kirjoita lyhyt radiohupailu. Sijoitin sen hedelmöitysklinikalle. Jostain tekstiin tupsahti hölmö miespari, joka vaati klinikalla hedelmöityshoitoja itselleen. Tuottaja nauroi, mutta kysyi, onko minulla jotain homojen lastensaantia vastaan. Ei tietenkään. Kai. Ei siis vaan... Mutisin jotain yltiösuvaitsevaisuudesta: pitää sillekin voida nauraa.
  ...
  Sanoin, etten minä mitään ole kieltämässä. Minua vain kiinnostaa, minkälaisia vaikutuksia tai reaktioita lapselle voi tulla. Onko niitä lapsia vaikka haastateltu jossain tutkimuksessa? Vaimo kehotti ottamaan selvää. Yritin vielä: nämä nyt ovat vain minun tunteitani, joiden kieltäminen olisi hedelmätöntä. Niistä pitää voida puhua. Ihan niin kuin maahanmuuttokeskustelussa olisi pitänyt kirjoittaa halla-ahoista ja hullu-uhoista jo aiemmin. Mutta, selitin vaimolle, sama juttu on minulla ja sateenkaariperheillä kuin suomalaisilla ja ulkomaalaisilla. Ne pistävät miettimään, kun ei sellaisiin ole luonnostaan tottunut. Vaimo muljautti silmiään. "Luonnollista ja luonnollista. Ei sekään ole luonnollista, että täällä syödään talvella tomaatteja, mutta ei sitäkään kukaan enää pidä ihmeellisenä." Sanoin, että talvitomaattien vertaaminen homojen lapsiin on niin hauskaa, että sen ympärille rakentaisi vaikka kolumnin.

  Vaimo käski ajatella mittaluokkaa: sateenkaariperheitä on ehkä satoja. Samaan aikaan Suomessa on tuhansia oikeasti laiminlyötyjä lapsia väkivaltaisten heteroalkoholistien kodeissa. Että voisivatko fundamentalistikristityt käyttää edes osan siitä kaikesta homovastustusenergiasta näiden lasten auttamiseen?
  ...
  Niin minäkin sen järjellä ajattelen. Mutta niin sanotusti suvaitsevaiset ihmiset peittävät epäkorrekteja tunteitaan liikaa. Se estää keskustelua, vaikka juuri sen tunnustaminen on sitä Ihmisyyttä - että tekee oikein, vaikka tuntuisi joskus pahaltakin. Vaikka tunne saisi epäilemään, niin järjellä ajatellen ihmisarvo ei pysähdy valtion rajalle - eikä kahden äidin tai isän rakkaus voi olla haitaksi lapselle.


  Olen pidemmän aikaa ollut vaistoavanani, että penaaleiksi hakeutuvat stalinistisimulaattorit todella kokevat vahvoja tunteita erilaisuutta kohdatessaan, ja kuvittelevat muiden olevan tunne-elämältään samanlaisesti toimivia. Tämä näkyy hyvin mm. niissä tilanteissa, kun (muutkin sosialistit kuin puolueen penaalit) selittävät blogikommenteissaan, että he ovat pasifisteja, sivareita ja rauhanmiehiä, kun taas oikeistolaiset (liberaalit tai konservatiivit) ovat väkivaltaisia, kiinalaisten rynkkyjen haltijoita ja unelmoivat väkivallasta. Tavanomaista Kominterniläistä käsitteiden kääntämistä päälaelleen, kuten tässä kreikkalaisen nuorison uutisoinnissa huomaa. Mitään niin väkivaltaista jengiä ei ole, kuin vihreät. Siksi en ihmettele, että Saksan Vihreiden ajatellaan muodostetun Stasin viimeisenä kostona lännelle. Viimeksi ajatuksia päälaelleen käänteli pastori Molari VH:n kirjoituksen kommenteissa, kun Molari pelkäsi Persujen väkivaltafantasioiden lisääntymistä vaalivoiton jälkeen.

  Jos Riku Siivonen edustaa keskivertopenaalia, niin voi kuvitella, että blogeissa esiin nostetut teemat jollain aikavälillä kulkeutuvat myös Puolueen lehtiin. Ehkä seuraavaksi sinne nousee myös täysin marginaalisten sekopäiden, öljyrahoilla korruptoidut ilmastotonäkemykset. Tai siis, varmasti näin käy, mutta kysymys kuuluu, että milloin.

  VastaaPoista
 2. Vaimo muljautti silmiään. "Luonnollista ja luonnollista. Ei sekään ole luonnollista, että täällä syödään talvella tomaatteja, mutta ei sitäkään kukaan enää pidä ihmeellisenä."

  Jotenkin tämä tuoksahtaa homeiselle perunakellarile ja fennovegaanille.

  Hyvä niin. Toivottavasti tuollainen vaimo on ja pysyy tiukasti kiinni fennoveganismissa. Ja-niin-edelleen....

  Tämä johtaa taas aasinsillan kautta lapsuuden muistoon.

  Isäni työkaverin veljellä oli romuttamo. Sen tiskillä oli lappu:
  Luottoa myönnämme vain 100 vuotta täyttäneille luonnollisille henkilöille ja heillekin vain vanhempien kirjallisella suostumuksellla, joka ei saa olla kahta viikkoa vanhempi.

  Tämä muistikuva ja siihen liittyvä rationalismi (tai sen puute) tulee nykyään usein mieleeni, kun luen vihervasemmiston ihmeellisestä ajatusmaailmasta.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!