tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Suuri käänne ilmastosodassa

Muistatte varmaan toukokuulta Totuuden Anu Nousiaisen järkyttävän raportin maailman ensimmäisestä ilmastosodasta.
Se alkoi vuonna 2003, mutta ensimmäiset merkit siitä nähtiin jo 1970- ja 1980-luvuilla. Silloin sukupolvia vanha järjestys Darfurissa järkkyi, kun kuivuudet äkisti pahenivat.
Nyt sodan rintamalinjat on pistetty kokonaan uusiksi. Totuus raportoi:
Tulvien arvioidaan vaatineen ainakin 300 ihmisen hengen 22 maassa. Sadattuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa. Vettä on tullut poikkeuksellisen paljon esimerkiksi eri puolilla Sudania, mikä pahentaa myös maan koleraepidemiaa. Sateista kärsitään myös muun muassa Ugandassa, Länsi-Etiopiassa ja Ghanassa.
On se ilmastonmuutos vain salakavala. Ennen Sudanissakin satoi Puolueen tilastojen mukaan tasaiseen ns. normaalimäärän verran. Nyt on näitä kapitalistien aiheuttamia kuivuuksia ja tulvia. Kyllä meidän on mitä pikimmiten suojeltava se vanha Puolueen oppien mukainen ilmasto!

[Lisäys 26.9.: Jollei pikaisesti Puolueen ilmastoa suojella, koko Keski-Afrikka kuivuu. Tämä käy ilmi Britannian näköradion pari vuotta sitten esittelemistä Puolueen ilmastomalleista.
Computer models of the global climate show the Sahel region and southern Africa drying substantially over the course of this century.

Sahel rainfall declined sharply in the late 20th Century, with droughts responsible for several million deaths.
---
Our model predicts an extremely dry Sahel in the future," said Dr Isaac Held of the US National Oceanic and Atmospheric Administration (Noaa), whose team publishes its research in the scientific journal Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

"If we compare it against the drought in the 1970s and 80s, the late 21st Century looks even drier - a 30% reduction in rainfall from the average for the last century," he told the BBC News website.

Sahel rainfall fell dramatically in the second half of the 20th Century; since 1970, about half of the region has been in severe drought.

In the late 1980s, a recovery began, but rainfall is not back to pre-1970 levels.

Southern Africa has fared better than the Sahel, but research by another Noaa group led by Marty Hoerling also projects a drier future for this region.

"Between 1950 and 1999, there has been about a 20% decline in summer rainfall over southern Africa," he told the BBC News website.

"Our modelling indicates much more substantial ongoing drying, with the epicentre for drought in Africa effectively moving further south."
Pikkupojan juuri Kallion kuppilasta tavoittaman Tutkijan mukaan uusimmat Puolueen ilmastomallit lupaavat sittenkin myös sateita Saheliin. Lunta ei kuitenkaan ole odotettavissa.]

[Lisäys 27.9.: Pikkupojan haastattelema Tutkija oli taas oikeassa kuten Puolueen Näköradio vahvistaa.
Saharan eteläpuolista Afrikkaa koetelleiden rankkasateiden epäillään johtuvan La Nina -sääilmiöstä. Tulvia onkin pidetty varoittavana esimerkkinä siitä, millaista tuhoa ilmaston lämpeneminen voi aiheuttaa kehitysmaille.
HT: Kumitonttu]

14 kommenttia:

 1. Nämä Anut ja Johannat taitavat olla sen verran nuorempia, että eivät muista enää wanhoja hywiä aicoja. Jokainen sukupolvi näköjään joutuu uudestaan ja uudestaan hämmästymään, että aika ei olekaan lineaarinen - toisin kuin Puolue opettaa.

  En tiedä onko suuri raha painostanut Anun hiljaiseksi, vai miksei hän tuo esiin seuraavaa tosiasiaa:
  Afrikassahan ei siis ole satanut valovuosiin, ja sen takia siellä on Sahara. Saharan paikalla kasvoi ennen muinoin valtava sademetsä. Tämä sademetsä kuihtui pois noin 850.000 vuotta sitten, kun CO2-pitoisuus edellisen kerran laski näin alas, mikä mm. Vostokin aineistoista on selvinnyt. Koska öljy loppuu tätä menoa noin 15 vuodessa, USA on päättänyt nostaa CO2-pitoisuuden niin korkeaksi, että se voi alkaa kasvattaa ruokohelpiä Saharassa. Nämä sateet joista Pravda uutisoi, liittyvät tähän koejärjestelyyn.

  VastaaPoista
 2. Niin, Anu ja Johanna kuuluvat tähän Totuuden nousevaan kolkyt plus tyttöklubiin, jonka ajatusmaailman syvällisyys tiivistyy hyvin tuossa NJET:n Reetan (klubin pj) kirjoituksessa. Heillä ei liene suurempia muistikuvia 70-luvulta, ja välillä tuntuu että 80-, 90- ja 00-lukukin ovat hahmottuneet aavistuksen hämärästi.

  VastaaPoista
 3. Tuosta Reetta Rädyn blogista voi hyvin päätellä, että kirjoittaja ei ole koskaan jättänyt teini-ikää taakseen, vaikka mittari tikittää kohti neljääkymppiä.

  Ja eikös Njet-liite ole suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille? Sen avulla Totuus pyrkii vetoamaan nuoriin ja hidastamaan vääjäämätöntä lukijakunnan ikääntymistä. Liitteestä kyllä näkee selvästi, miten tyhminä Totuus nuoria ihmisiä pitää.

  VastaaPoista
 4. Jos jota kuta kiinnostaa lukea Puolueen median lähdeaineistosta, tuossa on hyvä kirjoitus Britannian puolueen näköradion toiminnasta. Siinä käydään läpi useimmat BBC:n uskottavuutta viime vuosina rapauttaneet tapahtumat.

  http://www.westernresistance.com/blog/archives/003863.html

  VastaaPoista
 5. Kiitti Vasara hyvästä linkistä!

  VastaaPoista
 6. Tän 30+ toimittajapolven tuloksena mm. Kiina-ilmiö ei enää viittaa ydinreaktoriin vaan tuotannon siirtymiseen halvan työvoiman maihin, eli 80-luvun kielellä ilmaistuna "rakennemuutokseen". Lienee lähitulevaisuutta, kun Saimaa-ilmiö muuttuu tarkoittamaan Sahelin vettymistä.

  VastaaPoista
 7. Laitetaas taas läski tummumaan. Kaikkien vänkyröiden vänkyrä, Esko Juhani Tennilä, on epäillyt puheessaan päästökaupan olleen "vihreiden ja suurliikemiesten sopimus, joka nostaa sähkön hintaa mutta ei alenna päästöjä". Tässähän alkaa kummastella kun vanhat herrat Kanerva, Tennilä ja Väyrynen opettavat kansaa puhumaan asioiden oikeilla nimillä. Herroilla ei enää taida olla kilpeä mitä kiillottaa neljä vuosikymmentä jatkuneen poliittisen uran jälkeen.

  Mutta pääkirjoitussivulla mainittiin Jäämeren jääpeitteen kutistuneen pienimmilleen tutkittuna ajanjaksona - mutta yllättäen ei kerrottu Etelämeren ennätyksellisestä jääpeitteestä.

  Sitten on tämä Gestrinin suuri lamppujen vastainen sota, jolle Totuus on kääntänyt hymyilevät kasvonsa. Oikeammin Gestrinille olisi pitänyt näyttää putkimiehen hymyä, mutta Juutilaisen Ville ja Vuoriston Pekka ne ovatkin tehneet todellisen YO-kirjoituksen läpyskään painettavaksi. Tässä muuten toinen 30+ kerhon muuntama uusiosana: energiansäästölamppu. Silloin hamalla 70-luvulla näitä kutsuttiin hehkulampuiksi.

  Kun vielä lopuksi todetaan, että valtion vasen käsi uhkaa laittaa rajapuomit Venäjälle kiinni ja oikea käsi kaapii rahaa kasaan rakentaakseen suomalaisten veronmaksajien rahoilla venäläisten rekkaparkin, on syytä tyytyväisenä lopettaa täältä tähän. (Mistä vetoa että se parkki olis vielä ilmainen!)

  VastaaPoista
 8. Meillä vaimo on tainnut erehdyksessä ostaa pari tuollaista energiasäästölamppua. Sen lisäksi, että energiasäästölamput ovat ongelmajätettä, niiden valmistus syö enemmän energiaa kuin lamput säästävät.

  Sähkölämmitteisessä talossa energiasäästölamppujen käyttö on suoranaista typeryyttä kolmanteen potenssiin.

  VastaaPoista
 9. Sori, että spämmään.

  Unohdin edellisestä mainita, että energiasäästölamput lisäksi valaisevat huonommin kuin perinteiset hehkulamput. Virran pitää olla hetken aikaa päällä, ennen kuin "säästölamppu" saavuttaa täyden valotehonsa.

  VastaaPoista
 10. Täällä on taas tietoa siitä, kuinka ilmastonmuutos kiihdyttää La Nina ilmiötä ja sitä kautta tulvat iskevät Afrikkaan pahiten 30-vuoteen. Mystisesti se on se sama aika, jonka kuluessa sateet ovat vähentyneet ilmastonmuutoksen kiihdyttyä 70-luvulta alkaen. Mulla menee järki.

  Olis tosiaan mielenkiintoista nähdä energia sitoutuminen hehku- ja loistelamppujen kesken. Samoin kuin se, miten kate muodostuu. Eli mikä osa korkeammasta hinnasta johtuu imagosta ja mikä todellisista kuluista sekä mikä osa kuluttajalle tuodusta edusta (alempi sähkölasku).

  VastaaPoista
 11. Ilmastonmuutosta ei tulla pysäyttämään, koska jos sitä lähdettäisiin oikeasti pysäyttämään, alkaisi väkivaltainen kaaos ja poliittisten murhien aalto. Tavisten ilmastohömpötys loppuisi kuin seinään. Nyt on vielä hauskaa leikkiä lampuilla, kun ei tarvitse _oikeasti_ luopua mistään. Konsumerismi, autoilu ja lentäminen jatkuvat kuten ennenkin. Kanarian loman jälkeen Goren DVD pyörimään, niin taas jaksaa sulkea hanan hampaiden pesemisen ajaksi.


  "Sähkölämmitteisessä talossa energiasäästölamppujen käyttö on suoranaista typeryyttä kolmanteen potenssiin."

  Miksi?

  VastaaPoista
 12. "Miksi?"

  Hehkulampusta syntyy hukkalämpöä, joka lämmittää huoneistoa. Energiasäästölampusta syntyy vähemmän hukkalämpöä, joten varsinaisten lämmönlähteiden (patterit) tulee kompensoida puuttuva hukkalämpö.

  Energiansäästölampusta syntyvä säästö sähkölaskussa on sähkölämmitteisessä talossa olematon. Itse asiassa energiansäästölamppu on sähkölämmitteisessä talossa ympäristölle vahingollisempi kuin tavallinen hehkulamppu.

  VastaaPoista
 13. Vaikka varmasti kritiikillä ilmastonmuutos[i]keskustelua[/i] kohtaan on paikkansa, ei ehkä rintamalinjoja kannattaisi tässäkään asiassa kaivaa liian syvälle.

  Se seikka, että monien suomalaisten toimittajien "tiederaportointi" ns. "Mediassa" on lähinnä rikos ihmiskuntaa vastaan, ei liene kenelläkään uutta, mutta tihrustettaessa "Potemkinin kulissien taakse" ei saisi itse syyllistyä samaan poliittiseen tai ideologiseen hapatukseen, mitä nämä toimittajat osaamattomuuttaan ja näkemyksen puutettaan tekevät.

  "Ei-sosialistisen elämänasenteen" (ja oikean tieteen) hienouksia on juuri se, että ennakolta ei päätetä siitä, että mikä on totta.

  Tämä siis siitä huolimatta, että ilmastontutkimuksen pariin on syntynyt toistaiseksi jossain määrin epätieteellinen "kulttuuri", siis aivan jopa aivan postmodernissa merkityksessä (hyi v*tt*), jossa mallien virherajoja vähätellään, tietokoneajojen käyttökelpoisuutta korostetaan liikaa, mittausaineiston luotettavuudesta suorastaan valehdellaan jne...

  Tai että ilmastontutkijoiden tutkimuskohteeseen voidaan suhtautua "vähätellen" reduktionistisessa mielessä.

  Yritän siis abstraktisti "purkaa" jotakin siitä "osasta", mistä kulttihahmoksi nouseva myöhempien aikojen köyhän miehen L.E.J Brouwer, Lubos Motl, näyttää usein tyylinsä mukaisesti bloggaavan, muun kiivastelunsa ohella. ;)

  Vinkkinä bloginpitäjälle: "Lähes" Harvard-oppituolin saavuttaminen ei ole tae siitä, että teoreetikkokaan olisi aina ihan samalla sivulla muun ihmiskunnan kanssa, tai edes samanmielistensä kanssa, nimimerkillä: peläten po. henkilön mahdollista tulevaa "lopullista romahdusta". Toki hyväksyn/kannatan sitä näkemystä, että teoreettisilla fyysikoilla on yleensä muita ihmisiä huomattavasti suurempi älykkyys, eikä puhuta nyt pelkästään "taviksista", vaan myös muiden alojen tiedemiehistä ja -naisista.

  Siis mikä oli tämän kommenttini pointti?

  Ei sitä näytä juuri olevan (pahoittelen), mutta ei-sosialistisen "balanssin" tarjoamisen intressissä myös muita asioita kuin ilmastonmuutoskeskustelun ja multikulturalismin kritiikkiä olisi varmasti hyvä tarjota! (jos suinkin mahdollista, ja ainakin näkemystä tuntuu bloginpitäjällä riittävän, ilmeisesti myös kontakteja)

  "Sosiaalipornon" puolelta olen nauttinut tarinoista näistä HS:n uusista ja vähän vanhemmista "toimittajista", jotka nähtävästi ovat pätevöityneet ylioppilaspolitiikassa ja -järjestötoiminnassa, kun eivät siis ainakaan osoita mitään merkkejä osaamisestaan tai näkemyksestään kirjoituksissaan.

  En edes uskalla esittää sellaista toivomusta, että akatemian puolelta JOKU olisi tarpeeksi vähän työllistetty uskaltaisi tehdä samaa! Ns. "ankkuri-marxilaisiahan" on melkoisen paljon myös Tampereen yliopiston ulkopuolella, osa ihan päteviä tyyppejä, mutta on heitä myös sellaisia, joiden kontribuutiot alalleen ovat sen "tasoisia", että nimityksien taustalla on varmasti ollut jotakin muutakin kuin pelkästään esimerkiksi "Erkon omaisuuden suojeleminen sosialisoimiselta" myös mahdollisessa vallankumouksellisessa tilanteessa... ;)

  VastaaPoista
 14. Lukiessani aamun totuutta jäin sivun A10 vaalimainoksessa "Kyllä hippikin voi olla diplomi-insinööri" miettimään, miksi tosiaan nuo nykyiset 30- ja siis tulevat 30+ kerholaiset ovat yliedustettuina miehiin verrattuna valtuustoissa ja lautakunnissa?

  Tällä kertaa vaalimainostaan pääsi esittelemään Mari Puoskari, joka oikein työkseenkin suunnittelee yrityksille uusia strategioita. Epäselväksi jäi, onko Mari konsulttina yksityisellä sektorilla vai verovaroin. Veikkaan jälkimmäistä, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

  Mutta eipä synkistellä - jo otsikko paljastaa kanan pissivän tuulen suuntaan: "Näin Mari Puoskari parantaa Helsingin". Aivan alkuun Mari paljastaa löytäneensä sen kauan kateissa ollaan runsauden sarven. Mari esittää, DI kun kerran on, että joukkoliikennelippujen hinnat on puolitettava ja ratainvestointeja aikaistettava autoilun vähentämiseksi. Marin strategialaskelmissa nämä investoinnit rahoitetaan ruuhkamaksuilla ja valtion joukkoliikennetuella.

  Itse muistan 17 vuotta sitten kun etsittiin tosiaan tätä joukkoliikennetukea oikein koirien kanssa, kun niin kuntien kuin valtionkin budjetteja koitettiin tilkitä.

  Mainos kertoo Marin kipaisseen Berliinin maratonin eilen reiluun neljään tuntiin. Vanhana ilmastoaktiivina minua tässä kieltämättä vähän häiritsee se, että Mari lentää Berliiniin asti juoksemaan ja saastuttaa suotta ilmakehää.

  Mutta Mari vähät välittää vaan antaa palaa kun lanka on kerran sytytetty: "Nykyinen vapaaehtoisuuteen perustuva malli junnaa pahasti." Mari perustelee ryhtymistään poliitikoksi: "No kun asiat ovat huonosti eikä kukaan muukaan niitä hoida". Samaa laulua lauletaan myös kertosäkeistössä: "Suurin osa suomalaisista maksaa mielellään veroja, jos saa vastikkeeksi laadukkaita ja helposti saatavilla olevia palveluita... Asunnottomuus on poistettava... Helsingin Energian pitää edistää energiansäästöä ja puolittaa energiankulutuksensa."

  Vähitellen alkavat vierivät kivet paljastua sammaleen alta, kun mainoksen suunnitellut penaali Riku Jokinen stereotypisoi Marin vastustajat: "Selvä hippi, vanha kansa heristelee."

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!