perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Kunnioitettakoon mielipiteen vapautta

Kunnioitettakoon mielipiteen vapautta. Mutta se joka kutsuu Neuvostoliittoa fasistiseksi ja imperialistiseksi ei esitä mielipidettä. Väite on valhe missä tahansa ja tässä maassa se on provokaatio.
Ei, tämä ei ole Puumalaisen tekstiä muokattuna vaan aitoa Matti Rossia vuodelta 1975. Tapio Onnela on julkaissut Rossin vuoden 1975 kirjeen kokonaisuudessaan. Aiheesta voi keskustella täällä. Hannulle ja Artolle Kemppisen kannanotto asiaan lienee suuri pettymys.

Lisää Mattia 1975:
Ehkä Chilen esimerkki antaisi hra Kissille hieman ajattelemisen aihetta.
Niin, sitä Chileä kannattaakin verrata mihin tahansa Latinalaisen-Amerikan valtioon, erityisesti Matin suosikkiin Kuubaan. Lieneekö Matti tätä vertausta tehnyt tai onko se antanut hänelle mitään ajattelemisen aihetta? Tuskin.

2 kommenttia:

 1. Tuo Rossi on niin stereotyyppinen hahmo, että sitä vois luulla sketsiksi. Jääkärikapteeni-isä ja taistolaispoika - ei hemmetti!

  Mulla oli koulussa aikanaan veljessarja, joista vanhin hankki akateemisen koulutuksen, keskimmäinen tais päästä ammattikoulun läpi ja nuorimmainen kävi apukoulua. Hyväntahtoisesti vanhin veljistä aina naureskeli että on isäukolla padit huonontunu vuosien myötä. Rossin suvussa jääkärikapteeni tais aavistaa mitä tulee, ja preussilaisella kurilla imaisi parhaat siemenet takaisin, ettei aiheuttaisi pahempaa tuhoa isänmaalleen. Eikös ollutkin hauska oivallus, Matti ja Arto?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/6/07 21:01

  Toi sen kirje on niin helmi! Täydellistä taistolaista söpötystä totisella paatoksella!
  "Taantumusvoimat riehuvat tässä maassa kuten kaikkialla kapitalistisessa maailmassa. Kommunistinen Puolue, Suomen Kansan Demokraattinen Liitto, kaikki edistykselliset ja demokraattiset ihmiset, työläiset, talonpojat, opiskelijat ja sivistyneistön jäsenet pyrkivät rakentamaan Suomeen kansanrintamaa taantumusta ja fasismia vastaan."

  Nauroin varmaan enemmän kuin hyviin tapoihin kuuluu, mutta toisaalta taistolaisille ei voi ikinä nauraa liikaa. :D

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!