sunnuntai, kesäkuuta 10, 2007

Suhteilla jonon ohi - huonoilla hännille

Totuuden Kari Huhta analysoi tänään Puolueen erästä saavutusta kahden sivun kirjoituksessa Suhteilla jonon ohi. Kunniaa asiasta Kari jakaa seuraavasti.
Eniten moitteita ovat saaneet presidentti Halonen ja edellisen hallituksen ulkoministeri Erkki Tuomioja. Eri lähteet sanovat, että Yhdysvallat on aistinut heissä henkilökohtaista Yhdysvaltain-vastaista asennetta, eikä kutsuja ole siksi kuulunut.
Pikkupoika haluaisi jakaa kunniaa vähän laajemmalle. Ilman näiden taustavaikuttajien jatkuvaa ja määrätietoista työtä Amerikan Yhdysvaltojen (*) todellinen olemus tuskin olisi kirkastunut Keisarin tasavallassa näinkin laajalti. Esimerkkinä Puolueen tiedoituksen onnistumisesta Pikkupoika lainaa Karin artikkelin kommenteista yhden terävimmistä.
Haloo!
Mikko Laaksonen | 10.6.2007 12:05

Herramunjee! Suomen tasavallan presidentti on Tarja Halonen, ei mikään Yrjö Puska. Ja miksi meidän pitäisi lähettää edustaja vierailemaan liittovaltiossa, jossa kidutus on yleistä ja valtiojohdon hyväksymää, jossa demokratia on irvikuva, ja jossa oikeutta saavat vain rikkaat?
(*) Tarkkaanottaen Amerikan Yhdysvaltojen nykyulkopolitiikan, jonka suhteen on syytäkin olla kriittinen kuten tämän blogin kommentoija meitä muistutti. Siitähän tässä vain on kysymys kuten jokainen huomaa.

[Lisäys 11.6.: Vanha toisinajattelija Georg C. Ehrnrooth kommentoi (myös täältä) tänään Totuuden mielipideosastolla Olli Kivisen tuoreinta Puolueen Amerikka-kirjoitussarjan osaa Historian huonoin presidentti? (29.5.)

Ollin GWB:ia taidokkaasti analysoiva kirjoitus perustui erinomaisen objektiivisiin lähteisiin: Jimmy Carteriin ja NYT:iin. Kolumni jatkoi erinomaisesti Ollin tinkimätöntä Amerikka-kriittisten kirjoitusten sarjaa. Kivinen on ehdottomasti yksi näitä Karin sivuuttamia suuria ajattelijoita, joilta Erkki ja Tarjakin ammentavat voimaansa.]

12 kommenttia:

  1. Jyri ja Pekka kyllä ansaitsevat työstään Puolueen kunniamerkit. Eikös Jyri sitä paitsi ole Totuuden taloustoimittaja? En ole koskaan ymmärtänyt, miten vakaumuksellinen sosialisti voi olla taloustoimittajana. En tiedä, onko Taloussanomat vienyt kaiken talousosaamisen ja Totuuden on ollut pakko antaa palkintovirka luottopenaalilleen.

    VastaaPoista
  2. En tunne Yrjö Puskaa, mutta nimi on niin vallaton, että kenties hänkin on vain kuvitteellinen hahmo.

    Suomen ulkopolitiikka on sellainen vitsi, että eihän sitä kukaan täysjärkinen ja täysikäinen voi arvostaa. Lapset ja muut idealistit varmaan löytää jonkun ulkopoliittisen linjan, mutta ainakaan omana elinaikanani sellaista ei ole ollut.

    Olen ehkä jo todennutkin aiemmin sen, että USAlla ei ole varsinaista ulkopolitiikkaa, vaan kaikki politiikka on sisäpolitiikkaa. Muutama poikkeus sääntöön on, mutta niistäkin alkaa olla jo 70 vuotta.

    Silloin voi sanoa, että poliittinen linjaus on selkeä, yksinkertainen ja toimiva, kun sitä on jatkunut vuosikymmeniä, siihen on sitoutunut kaikki valitut presidentit ja suurin osa kansasta.

    Huhta ja muut pellet Totuudessa taitavat viihdyttaa itseään ihan muilla kuin ammatillisilla ambitioilla. Itse muistan kuinka totaalisesti paloi käpy, kun 90-luvun lopussa Soneran kurssinousua arvioi "nimeltä mainitsematon analyytikko" (ei siis edes mikään kolmas, täysin ulkopuolinen taho, vaan jonkun pankin tai pankkiiriliikkeen analyytikko). Vedin sellaisen ultra-ison herneen releeseen ja lähetin spostia ylimpään johtoon. En tiedä oliko sillä oikeasti vaikutusta, mutta ainakin heteksi lopettivat sen nimettömien lähteitten siteeraamisen.

    PS Vasara, se turhan aikainen älykkyys syö rotan lailla tuli vaan just radiosta kun kirjoitin sitä edellistä kommenttia. Oli vaan sellainen fiilis-pohjainen heitto, ei viittaus Nina Sarénin ominaisuuksiin tai niiden puuttumisiin.

    VastaaPoista
  3. Minä taas lähinnä viittasin siihen, että nuorilla ja omasta mielestään fiksuilla ihmisillä on taipumus yliarvioida oma viisautensa. Älykkyys ja viisaus eivät välttämättä asu samassa päässä. Viittasin tällä nimenomaan Nina Sarenin ominaisuuksiin. Tiedä häntä, olisiko pitänyt lukea edellinen kommentti tarkemmin ennen postausta.

    VastaaPoista
  4. Voisiko joku lyhyesti kertoa, mitä Georg C. suurin piirtein sanoi? Siitä ei ole kovin kauan, kun luin miehen muistelmateoksen.

    VastaaPoista
  5. Toteaa, että Kivisen kommentti perustuu mainittuihin Carterin kirjaan ja NY Timesin "raivokkaaseen" Bushin arvosteluun. Muistuttaa Washington Timesin, Weekly Standardin ja National Review'n republikaanimyönteisistä kannoista. Vertaa Totuutta NYTimesiin, Le Mondeen ja Neue Zürcher Zeitungiin niiden pyrkimyksissä laajoista kv. asioiden uutisoinneista.

    Sitten yleismuotoista komentointia Trumanin ja Reaganin presidenttikausien aikana sataneesta kritiiksistä ja siitä, kuinka jälkikäteen heistä on tullu arvostetuimpia pressoja. Vertaa Rooseveltia (kaatoi Hitlerin), Reagania (Neukkulan) ja GWBia (Saddamin).

    (Just tuli radiosta, että aamulla 8:15 Kivinen kommentoi Kanervan reissua Suureen Saatanaan.)

    Lopuksi kehottaa odottamaan ainakin GWB:n kauden loppuun ennen kuin kirjoitetaan tuollaisia kolumneja.

    VastaaPoista
  6. Vasara: Skannasin kommentin, luettavissa täältä. (lisäsin linkin myös varsinaiseen tekstiin).

    VastaaPoista
  7. On "Joriceellä" vielä järki tallella, mutta pidän Totuuden toimittajien koulimista lähinnä ajan haaskauksena. Toivottavasti lukijat ymmärtävät tuon kirjoituksen perusteella, miten yksipuolinen Totuuden antama kuva Yhdysvalloista on.

    Ehnroothilla oli aikanaan laajat kontaktit Yhdysvalloissa (ja voi olla vieläkin). Lisäksi hän on muistaakseni Israelin ystävät -yhdistyksen jäsen.

    VastaaPoista
  8. Miksei näitä blogeja voisi koota yhden sivuston alle joka näyttäisi
    uusimmat merkinnät otsikkoina. Voisitte vielä mainostaa sitä sivustoa jossain mediassa kuten Iltalehdessä etc.

    VastaaPoista
  9. "Miksei näitä blogeja voisi koota yhden sivuston alle joka näyttäisi..."

    Tällainen kyllä on, löysin sen Googlen kautta. Eihän se mikään kaiken kattava tietenkään ollut, mutta hyvä alku kuitenkin. Sisältö oli kyllä enemminkin mokukriittinen kuin yleisempiä asioita käsittelevä, kuten esim. tämä blogi.

    Tarpeetonta tietenkin mainita, että en bookmarkannut sivua typeryyksissäni, kun sivulla esiintyneet linkit olivat jota kuinkin kaikki niitä sivuja, joilla melko säännöllisesti vierailen.

    VastaaPoista
  10. http://uutisvirta.blogspot.com/

    Tässä anonyymille, ja muillekin, tämä kokoelmasivusto.

    VastaaPoista
  11. Täysin kritiikitön suhtautuminen Jimmy Carterin sanomisiin käy hyvin ilmi myös Puolueen näköradion sivuilta Hannu Reimen kolumnista:

    http://yle.fi/uutiset/taustat/linkitys/id60925.html

    VastaaPoista
  12. Kiitos linkistä, Sozaburo. Enpä tiennytkään, että Suomessa on noin paljon monikulttuurisuuskriittisiä blogeja. Ja että Freestylerillakin on oma bloginsa!

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!