torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Kysymys ja määritelmä

Paul Belien rankkoja lukuja sisältävässä mielipidekirjoituksessaan Europeans' flight from Europe:
Americans who think that the European welfare state is the model to follow would do well to ponder the question why, if Europe is so wonderful, Europeans are fleeing from it. European welfare systems are redistribution mechanisms, taking money from skilled and educated Europeans in order to give it to nonskilled newcomers from the Third World.

9 kommenttia:

 1. Muistan jonkin vainoharhaisen rasistisivuston muutamanvuoden takaa jonka perusajatus oli "Euroopan asukkaat vaihdetaan".

  Näin rationaalisemmalla esitystavalla, se ei kuulosta enää niin vainoharhaiselta...

  Omassa työpaikassani on hollantilaisia, saksalaisia ja ruotsalaisia työntekijöitä. Mikähän on suomen asema tämänhetkisessä white fligt kokonais saldossa. Onko Suomesta tulossa voittaja tässä ruletissa. Löytyikö suomen numeroita mistään ?

  Joka tapauksessa, yhteiskunta koostuu ihmisistä ja blogivieraskirjan isäntä on vastuussa sinne kirjoitetuista viesteistä.

  VastaaPoista
 2. Itse uskoisin että toistaiseksi positiivinen. Tunnen useampia tänne muuttaneita korkeakoulutettuja henkilöitä, jotka tietäen maan palkkatasaon ja verotusasteen ovat muuttaneet tänne arvostaen maan turvallisuutta (useimmiten tarkennuksella lapsien kasvuympäristönä). Jos turvallisuus aspekti lähtee romuttumaan, käsittääkseni tilanne voi muuttua varsin nopeasti varsin radikaalisti.

  Viimeisen kappaleesi tarkoitusta/merkitystä en ymmärtänyt.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi7/6/07 21:51

  Voisitko esittää numeroina kuinka paljon tätä blogia luetaan.

  VastaaPoista
 4. Suomen parhaita puolia ovat turvallisuus ja se, että täällä on ruuhkaiseen Keski-Eurooppaan verrattuna hyvin tilaa (tosin ei välttämättä henkistä sellaista).

  Vaikka monet ideologiset hullutukset tulevat tänne Ruotsista, ne miedontuvat matkalla eivätkä mene samalla tavalla äärimmäisyyksiin kuten naapurissa.

  Paul Belien on näköjään löytänyt turvasataman Washington Timesista. Belien kouluttaa lapsensa kotona eikä suostu laittamaan heitä valtion kouluun. Tästä syystä hänellä oli ajoittain ongelmia Belgian viranomaisten kanssa.

  Kirjoittajana Belien ei analyyttisyyden puutteen takia yllä läheskään Fjordmanin tasolle.

  VastaaPoista
 5. anon: Tottakai voisin ja olen sen tehnytkin. Mitä sinä sillä tiedolla tekisit?

  Vasara: En ole Paulin (onko se muuten Belie vai Belien?) artikkeleita sen enempää lueskellut (vaikka BJ välillä lueskelen ja Fjordmanin kirjoitukset on tuttuja), joten en osaa ottaa kantaa hänen analyyttisyyteensä. Mutta luotan näkemykseesi!

  VastaaPoista
 6. Se on Belien, kuten linkittämäsi artikkelin lopustakin käy ilmi. Tuo Belie artikkelin alussa lienee typo.

  VastaaPoista
 7. Paul Belien ja Fjordman ajattelevat kirjoitustensa perusteella suurin piirtein samalla tavalla. Belien on tosin toisin kuin Fjordman jo luovuttanut Euroopan suhteen ja toivoo ainoastaan, että Amerikka heräisi ja välttäisi samat virheet, joita Euroopassa on tehty.

  Fjordman puolestaan ennustaa, että Eurooppa ei vielä ole menettänyt peliä, ja välienselvittely islamistien kanssa johtaa Euroopan uudelleenheräämiseen.

  Jostain syystä itse pidän Belienin käsitystä realistisempana, kun katsoo eurooppalaisten valtioiden ikäpyramideja.

  Tulevien eurooppalaisten sukupolvien kannalta ikävintä on se, että pakopaikat käyvät ajan saatossa vähiin.

  Onko muuten joku täällä jo lukenut Mark Steynin America Alone -kirjan?

  VastaaPoista
 8. Anonyymi9/6/07 17:44

  Eurooppa on jo henkisesti kuollut. Eurooppalaisia ei kiinnosta Euroopan puolustaminen, koska he eivät enää usko sellaisen olemassaoloon. Heille Eurooppa merkitsee kokoelmaa kivoja ideoita ja lakeja, "arvoja". Sama ongelma on myös Yhdysvalloissa, mutta koska amerikkalaisten ideat ovat hiukan parempia kuin eurooppalaisten ideat, Yhdysvallat tulee säilymään hieman vauraampana ja hieman pidempään. Vain hieman pidempään siksi, että amerikkalaisetkaan eivät enää näe itseään säilyttämisen arvoisena kansakuntana, vaan kaikista kansoista, roduista ja uskonnoista koostuvana sekamelskana, joka nyt vain sattuu uskomaan joihinkin abstrakteihin ideoihin. Tämän takia esim. neokonservatiiveista ei ole islamin vastustajiksi tai Lännen tai Amerikan puolustajiksi.

  Me emme voi koskaan elää sovussa muslimien kanssa eikä islam tule koskaan muuttumaan, joten ainut toivo piilee kovassa, ehdottomassa ja täydellisesti syrjivässä separatismissa.

  VastaaPoista
 9. Miikka: kiitos, korjasin.

  Vasara: En ole lukenut, mutta pistin vinkkisi perusteella tilaukseen :)

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!