perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Tarjolla vain Pihtiputaalla

Puolueen oikeaoppinen näkemys ei-erityistä-vaikeutta tapahtumiin löytyy tietenkin tänään Totuudesta. Teoriassa televekottimia (ja käytännössä ilmastonmuutosta) ymmärtävä Anni Lassila kertoo paperilehden uutisanalyysissaan:
Diplomatia on sujunut, koska Iranilla ei ole Suomen kanssa kanaa kynittävänä. Maassa on jopa saatettu pistää merkille Suomen ajottain kriittinen suhtautuminen sen arkkivihollisen Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa kohtaan.
Juuri näin. Iranilla onkin kana kynittävänä mm. Ruotsin, Saksan ja Ranskan kanssa Britanniasta ja Australiasta puhumattakaan. Kummallista sen sijaan on, että tämä tärkeä Puolueen näkemystä selventävä kappale puuttuu Annin artikkelin on-line versiosta! Toivottavasti tämä on vain joku editointivirhe; olisihan se kummallista jos Puolueen oikeat uutiset tarjottaisiin enää ainoastaan Totuuden tilaajille!

Anni jatkaa:
Osansa nopeassa toiminnassa on varmasti silläkin, että miehet työskentelevät Nokia Siemens Networksissa.

Matkapuhelinverkkoja rakentavalla yhtiöllä on Iranissa liikesuhteita teleoperaattorien kanssa. Osa operaattoreista on valtion omistuksessa, eli NSN:n Iranissa olevilla työntekijöillä täytyy olla toimivat suhteet moniin keskeisiin virkamiehiin.

Suoranaista roolia Nokia Siemensillä ei diplomatiassa silti ilmeisesti ollut.
Ei varmasti ollut ei. NSN vain istui kädet ristissä lauantaista asti ja odotteli että Erkin ja Tarjan palkkaamat UM:n fiksut virkailijat neuvottelivat miehet vapaiksi. Yhtään "konsulttipalkkiota" ei varmasti ole maksettu. Näinhän nämä hommat toimii Lähi-idässä.

4 kommenttia:

 1. Ei kai pikkupoika vihjaa että Siemens olisi jotain lahjuksia maksellut...?

  Näin tämä maailma nyt vaan menee. Keisarinna ja EU:n ex-kuningas kuulevat uutisen globaalin suuryrityksen kaapatuista työntekiöistä myöhemmin kuin globaalin suuryrityksen johto. Osoittaahan se hiukan kunkin "sitoutumisen astetta" omaan työhönsä.

  Vai on Iranissa huomattu Suomen AJOITTAIN kriittinen suhtautuminen Yhdysvaltoja kohtaan. On se jumankauta kumma, kun Puolueen eliitti todistaa, että meillä on suhteet kunnossa Yhdysvaltoihin, mutta jopa Iranissa on huomattu Suomen (Juhanin?) kriittinen asenne, ja kuten aina, siitä oli tälläkin kertaa hyötyä alamaisille.

  Todellisuus pilkistää heti viltin alta kun vähän reunaa nostaa.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi9/6/07 01:02

  "On se jumankauta kumma, kun Puolueen eliitti todistaa, että meillä on suhteet kunnossa Yhdysvaltoihin, mutta jopa Iranissa on huomattu Suomen (Juhanin?) kriittinen asenne"

  Yhdysvaltain _ulkopolitiikkaa_ kohtaan on syytäkin olla kriittinen. Ei se tarkoita vielä, että olisi huonot välit USA:han tai kriittinen Yhdysvaltoja kohtaan sinänsä.

  VastaaPoista
 3. "Pikkupoika vailla minuutta" kirjoittaa Totuus sivullaan D11.

  Mielipideosastolla Nina Sarén Espoosta kirjoittaa kuoliaaksi naurattavasti "Ilmastonmuutoksen edessä ei saa alistua". Nina kirjoittaa kaikki kliseet niin tyhjentävästi, että kirjotus olisi syytä säästää bittiavaruuteen. Siteeraan silti yhden lauseen "Vallitsevana tunnelmana [ystäväpiirissäni] keskusteluissa on yhteinen huoli sekä osin lamaannuttava ahdistus..." jolla Nina kuvaa Epämiellyttävän totuuden vaikutusta omaan ja ystäviensä arkeen.

  "Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla"

  VastaaPoista
 4. "Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla"

  Sanoisin, että kyky suhtautua oikealla tavalla mediainformaatioon ja erilaisiin tuomiopäivän profeettoihin tulee iän ja kokemuksen myötä. Pelkkä älykkyys ei riitä. Itse asiassa tietoisuus omasta älykkyydestä voi haitata asioiden suhteuttamista.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!