tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Satakunta keinoa vapaaehtoistamiseen

Totuuden ilmastopiirissä juna jatkaa matkaansa väärämielisten jäätyä jo kolmannelle asemalle. Tuorein pysähdys on Tiedemiehen viitoittamalla tiellä asemalla Eikö ilmastonmuutoksesta valehtelun pitäisi olla rangaistavaa? Vastaajana urkkimisen ja valehtelun ilmastonmuutoksen asiantuntija, kirurgian erikoislääkäri Pentti Tiusanen (Stasi).

Puolueen näköradio puolestaan raportoi asiasta, joka oli Totuuden tiedossa jo kesällä.
Työ- ja elinkeinoministeriö on laskenut, mitä ilmasto- ja energiastrategian toteuttaminen tulee maksamaan yksittäiselle kotitaloudelle. Erilaisista hinnankorotuksista ja veroista koostuva lisälasku on kuukaudessa arviolta 60 - 80 euroa vuonna 2020, eli vajaat 800 - 1000 euroa vuodessa.
Noin halpaa! No, ei sitten mitään hätää kuten Ministeriökin tietää. Ja onhan meillä vielä käytössä erityinen kansallinen voimavara.
Ministeriössä uskotaan, että suomalaiset hyväksyvät ilmastotalkoot kustannuksista huolimatta.

- Meillä on tehty aika paljon selvityksiä asiasta. Eihän siitä tykätä jos joutuu maksamaan enemmän, mutta jos naapurikin tekee saman, niin asia hyväksytään pitkin hampain, sanoo teollisuusneuvos Sirkka Vilkamo Työ- ja elinkeinoministeriöstä.
Valitettavasti kuluttujat on tyhmiä ja laikoja, mutta onneksi Puolueella on keinot saada kaikki mukaan talkoisiin vapaaehtoisesti.
Pelkät kehotukset tuskin saavat suomalaisia ryhtymään toimiin ilmastonmuutoksen estämiseksi. Suunnitteilla on satakunta keinoa, joiden avulla kaikki saadaan mukaan ilmastotalkoisiin.

- Uskon, että tulevaisuudessa tarvitaan nykyistä enemmän erilaisia määräyksiä, Vilkamo arvioi.

Bensasyöpöllä autolla ajamisen lisäksi myös kotien sähkö- ja öljylämmitys tulevat vastedes niin kalliiksi, että kuluttaja alkaa väistämättä miettiä vaihtoehtoja.
Köyhä, on tullut aika luopua autosta ja asunnosta! Mutta onneksi ainakin maailma pelastuu.

[Lisäys: Matti Virtanen (MOT:n vastaava toimittaja???) kommentoi valehtelu-kysymystä:
Nyt ymmärrän, miksi jotkut piirit kutsuvat Hesaria Pravdaksi. Lehdellä on hallussaan Totuus, ja sen kanssa eri mieltä olevat leimataan valehtelijoiksi. Sapienti sat.]

22 kommenttia:

 1. Mitä - tonni vuodessa? Eihän se nyt ole raha eikä mikään. Sputnikissa olleen jutun mukaisesti (en lukenut, olen siis toisten siteerausten varassa) oululainen hyvinvointivaltion normilapsiperhe saa avustuksena rapiat kolme tonnia kuukaudessa. Tätä vartenhan meidän kannattaa lyhentää vuotta 10 päivällä, niin vuotuiset sosiaalikulut eivät edes nousisi!

  VastaaPoista
 2. Niin, kukakohan sen oululaisperheen tonnin maksaa ;)

  VastaaPoista
 3. No älä nyt sitä pelkää, ei se ole meiltä pois: sosku eli fatta sen maksaa!

  VastaaPoista
 4. Kiistaton todiste, että ilmaston lämpeneminen on ihmisen aiheuttamaa: Did Napoleon Use Hansen's Temperature Data?.

  Olikohan tuolla Totuuden kyselijällä itse James Hansen mielessä kun kirjoitti:

  Jotkut henkilöt levittävät suorastaan tietoisesti virheellisiä tietoja esim.
  viime vuosien lämpötilahavainnoista, historiallisista ilmastomuutoksista sekä ylipäänsä ihmisen osuudesta asiaan.

  VastaaPoista
 5. Punavihreät ajattelevat varmasti jo muokkaanvansa yhteiskuntaa ja yksilöitä siihen suuntaan, että lämmitetyt asunnot, lajillemme tyypillinen monipuolinen ruokavalio ja yksityisautot harvinaistuvat myös keskiluokkaan kuuluvilta palkansaajilta, mikä tietysti oli jo tavoite 1980-luvun ekovihreillä (~fasisteilla), eli maailma, jossa postmoderni isoveli saattaisi edelleen ajella panssarivaunuilla kukkakedoilla miten lystää, mutta tavalliset ihmiset korkeintaan polkupyörällä kylänraitilla.

  Voimme olla jo siinä pisteessä, että tämän kehityksen hidastamiseksi ja/tai osittaiseksi torjumiseksi tarvitaan mahdollisesti kaikkien pragmaattisten ihmisten yhteistyötä, alkaen blogistaniasta ulottuen tieteellistä metodia kunnioittavien luonnontieteilijöiden kautta vakiintuneiden puolueiden edes osittain järjissään oleviin toimijoihin ja erityisesti myös niihin harvoihin medioihin, jotka eivät ole kokonaan 24/7-bileitä viettävien ja maailmantuskasta kärsivien tyttö- ja poitsujengien vallassa mahdollisilla "ex"-taistolaisilla täydennettynä.

  Toki on myös korostettava, että monet isot firmat (edustavimmasta päästä jo diskreditoidut Enron ja Lehman Brothers kera Al Goren) ovat olleet satumaisten voittojen toivossa levittämässä suoranaista disinformaatiota muutoinkin kuin kirjanpitonsa osalta, lahjoneet poliitikkoja ja rahoittaneet ainakin kansalaisjärjestöjä ja kansalaisjärjestöaktiiveja näiden harrastamassa (mielipide)vaikuttamisessa, pohjautuen siis ideologis-filosofisiin katsantokantoihin, jotka eivät perustu tieteelliseen tietoon sanan missään merkityksessä, pikemminkin koko lähestymistapa "ulkoparlamentaarisuudessaan" saa enemmän ja enemmän samoja piirteitä kuin mitä maailmassa oli meneillään viime vuosisadan alkupuolella, eli kysymyksessä on jonkinasteinen uskonollinen ja ideologinen kvasifilosofia ja pseudotiede, joihin vihkiytyneiden "lopullinen" siirtyminen totalitarismiin ja laajamittaiseen väkivallan käyttöön lienee vain ajan kysymys.

  Kiitos Aatos tästäkin! (Teemalla: "Kauas on omena puusta pudonnut.")

  VastaaPoista
 6. Kylläpä vituttaa... Oikeasti! Aika monella perheellä olisi tuollekin rahalle ihan järkevääkin käyttöä.

  Paremmissa piireissä muuten varmaan hierotaan käsiä yhteen tulevaan taantumaan/lamaan valmistauduttaessa. Nyt saavat ainakin ökyporvarien citymaasturit kyytiä!

  VastaaPoista
 7. Aika monella perheellä olisi tuollekin rahalle ihan järkevääkin käyttöä.

  Köyhien kohdalla se voidaan maksaa rikkaiden kukkaroista. Ei kai kukaan luule, että ilmastonvointivaltio ryhtyisi harjoittamaan politiikkaa, joka on haitallisinta nimenomaan köyhille?

  VastaaPoista
 8. Ilmastouutisten ilmestymistiheyden lisääntyminen kertoo lievästä paniikista. On täysin selvää, että "maailman pelastamiseksi" tehtävät toimet tarvitsevat nykyisessä, varsin ankeassa taloudellisessa tilanteessa tuekseen tukevan annoksen Puolueen ilmasto-oppia.

  VastaaPoista
 9. Äh, ei tainnut tulla perille - tai sitten Pyhä Totuus sensuroi jo Pikkupojankin blogia... ;

  Kuitenkin:
  Ministeriössä uskotaan, että suomalaiset hyväksyvät ilmastotalkoot kustannuksista huolimatta.

  Meillä Kalervolassa uskotaan, että ministeriö on pihalla kuin lumiukko suomalisesta todellisuudesta.

  VastaaPoista
 10. Vilahti niin äkkiä ohi etten ole iiiiihan 100%, mutta olin kuulevinani tuossa uutisessa sanavalinnan "pakkoinstrumentti".

  Ehdottomasti säilytettävä kultahippu, jos siis kuulin oikein.

  VastaaPoista
 11. Kertooko Pravda tästä:

  An abnormally cool Arctic is seeing dramatic changes to ice levels. In sharp contrast to the rapid melting seen last year, the amount of global sea ice has rebounded sharply and is now growing rapidly. The total amount of ice, which set a record low value last year, grew in October at the fastest pace since record-keeping began in 1979.

  The actual amount of ice area varies seasonally from about 16 to 23 million square kilometers. However, the mean anomaly-- defined as the difference between the current area and the seasonally-adjusted average-- changes much slower, and generally varies by only 2-3 million square kilometers.

  That anomaly had been negative, indicating ice loss, for most of the current decade and reached a historic low in 2007. The current value is again zero, indicating an amount of ice exactly equal to the global average from 1979-2000.

  VastaaPoista
 12. Kommentti lisäykseesi. "Miksemme tee No country for old men -tyylistä puhdistusta skeptikoiden keskuudessa" hakee suomalaisessa journalismissa vertaistaan kaukaa menneisyydestä. Pitänee mennä Tamminiemen pesänjakajien julkaisuun asti, kun Totuus heitti Lokan pihalle. Olen samaa mieltä kuin VH että tiivistyvä propagandan julkaisutahti viittaa melkoiseen paniikkiin.

  Vaan ei sillä, kannattaa lukaista tämä Santerin meili McIntyrelle:

  Please do not communicate with me in the future.

  VastaaPoista
 13. Kullervo: Tuli perille, mutta se meni tuohon edelliseen postaukseen ;) Mutta ei se mitään, sen verran hyvä kommentti että voi olla tuplanakin.

  anon: Uutislähetyksessä, alkaen n. 13:45, tämä Sirkka Vilkamo sanoo:

  Itse uskon, että tällaista määräysinstrumenttiakin joudutaan tulevaisuudessa käyttämään nykyistä paljon enemmän.

  anon: Tuskin. Tässä hyvä kuva asiasta.

  KT: Paniikki ilmeisesti liittyy tähän energia- ja ilmastostrategiaan. Katselin vähän aikaa pällien puhetta TV:stä, mieleen tunki väkisinkin Oxenstierna:
  An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

  Onko muuten tyo Näköradion uutinen kadonnut kokonaan muistiaukkoon? Googlaamalla tuntuu löytyvän vain tuo minun linkkaamani (vielä tallella cachessa), mutta varsinainen sivu näyttää ainakin minulle tyhjää...

  VastaaPoista
 14. Pikkupoika: Kyllä sille Näköradion jutulle on jotain tapahtunut. Minulle näytti pelkkää valkoista jo viime yönä, ja näköjään edelleenkin. Onneksi on Google. Pääsin cache-versiosta tarkastamaan tuon summan avointa kirjettäni varten. :)

  VastaaPoista
 15. Näköradion palvelin vastaa näin:

  HTTP/1.x 200 OK
  Server: Oracle Application Server/10.1.2.3.0 Apache OracleAS-Web-Cache-10g/10.1.2.3.0
  Etag: "310384-0-d56b8940"
  Content-Type: text/html
  Last-Modified: Tue, 11 Nov 2008 18:13:17 GMT
  Connection: Keep-Alive
  Keep-Alive: timeout=7, max=999
  Content-Length: 0
  Date: Tue, 11 Nov 2008 22:46:04 GMT
  Accept-Ranges: bytes
  Content-Language: en

  Tuo 22:46:04 vaikuttaa mahdolliselta katoamisajankohdalta, sillä eilen illalla sivu avautui, mutta hieman yhdentoista jälkeen se oli blanko.

  VastaaPoista
 16. "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur."

  Kuuntelin radiosta Vasemmistoliiton hörhön (ilmeisesti Arhinmäki) ja Oras Tynkkysen puheenvuorot. Ilmeisesti Pikkupoikakin eksyi television ääreen samoihin aikoihin.

  VastaaPoista
 17. Onko suvaitsevaisto sitä mieltä, että syntyperällä on väliä?

  Afrika Korps rules!

  En löytänyt ko. blogimerkintää, mutta ehken osannut etsiä. Kaiketi moinen rasistinen rikos täytyy tuomita viimeisen päälle ankarasti?

  VastaaPoista
 18. http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Eurooppa+odottaa+omaa+Obamaa/1135241045187?ref=rss


  Eurooppalaiset ovat rasisteja!

  VastaaPoista
 19. KT: Johan on tuo muistiauko kovassa käyttössä, ei tällainen vetele :) Kansa janoaa tietoa eli tässä näin:
  Googlen cachesta onnistuin pelastamaan nuo MB-E:n muokkaaman ja poistaman tekstin. Kas tässä:


  06 november, 2008
  Svenska dagen 2008

  Tung dag som lättats upp av många gratulationer och Folktingets trevliga 100-års fest. Stadsdirektör Pajunens och president Halonens festtal var utmärkta båda två. Särskilt Pajunens ord om svenskans roll värmde hjärtat. Med den mediala uppmärksamhet fallet Stefan Johansson fått under dagens lopp kan jag lugnt konstatera, att bedömningen om direkt avsked var den enda möjligheten. Vi lever i ett land som i morgon genomlever årsdagen av den första skolmassakern, ingen vet vilken familj som är följande att sätta livet till i sitt hem, men idag har en tjänstemans helt opassande uppträdande varit nyhet nummer ett. Och de anonyma nätkommentarerna är skoningslösa och delvis skadeglada. Vill inte på något sätt förringa det förkastliga i ett sexistiskt uppträdande, men förbehåller mej rätten att skriva också här som medmänniska och inte i enlighet med politisk korrekthet, av ett eller annat slag. Talade med en erfaren journalist som djupt beklagade det skedda och mediadrevet kring frågan. Men vilken man skulle överhuvudtaget kunna öppna sin mun i frågan? Armen är kapad, livet går vidare. Politikens villkor är stenhårda. En dag i sänder.


  Stefan Johanssons avgång

  med omedelbar verkan gör mej verkligen betryckt. Hur har ingen av oss kolleger märkt hans alkoholproblem. Varför fick han inte hjälp med sina problem innan det gick så här långt? Personligen har jag oroat mej för att han jobbat för hårt på kulturminsteriet och bl.a av de orsakerna hade svårt att hinna med att bedriva valkampanj inför kommunalvalet. Bland politikerna i staden är han uppskattad av alla partier för sitt kunnande, sin kompetens och sin förmåga att jämka, och att komma med konstruktiva förslag. När dagens damm lägger sej, hoppas jag att han kommer att finnas med i fullmäktigegruppens arbete i Helsingfors och jag vet att jag inte är ensam med den förhoppningen.
  Jag har inga invändningar mot Solveig Arle i hennes ledarstick i Ny tid, det är klart att ett så osakligt beteende som Stefan Johansson tydligen uppvisat på ambassaden inte kan accepteras. Men det jag läser kan jag inte tolka som annat än att han handlat utanför sitt normala beteende. Stefan Johansson har aldrig uppvisat chauvinistiska tendenser och i sitt normala jag är han ingen tafsare. Med Merete Mazzarella som lärare och som absolut jämställdhetskvinna undrar jag idag om det här är att gå för långt. Har vi inte alls rätt i dagens värld att göra fel, be om ursäkt och få en chans till?


  Tuota tummennettua kohtaa oli jo ennen cachen kopiota ilmeisesti muokattu, sillä Höblän Marianne Sundholm (suvaits.) on polttanut päreensä tuosta kirjoituksesta ja kertoo blogissaan, että alkuperäistekstissä lukee:

  Stefan Johansson är inte uppfostrad i fina salonger och saknar kanske vissa koder, men han har aldrig uppvisat chauvinistiska tendenser.

  Luonnollisesti tässä vaiheessa Husiksen femakot janoavat verta, ja MB-E astuu miinaan:

  Du blev överraskad eftersom du anser att han handlat helt utanför sitt normala beteende. Varför tror du han gjorde det?
  – Jag har en känsla av att det med hans bakgrund kan finnas en större risk för missförstånd i den miljö han befann sig när det hände.


  Vilken roll spelar hans bakgrund?
  – Han kommer ju från Korpo. Om man är berusad och har en känsla av att man inte är i sin normala hemmiljö utan i en fin miljö på svenska ambassaden kan man läsa de fina koderna fel. Det är annat om man har blivit hårt uppfostrad, har lärt sig sitta rak i ryggen och hur man beter sig. Då kan man ha en fördel.
  Du tog bort ur din blogg det här med att Stefan Johansson inte blivit uppfostrad i fina salonger och därför saknar vissa koder. Varför gjorde du det?
  – Folk reagerade negativt. Det är ju tabu att tala om klasskillnader.

  VastaaPoista
 20. Eurooppa odottaa omaa "Obamaa"

  Pravdan toimittajat eivät ole ilmeisesti koskaan kuulleet Nicolas Sarkozysta. Hänhän on ihan yhtä maahanmuuttajataustainen kuin Obamakin on. Ehkä hän on vain "väärän" värinen?

  VastaaPoista
 21. No Euroopan sisällä maasta toiseen muuttaminen tuskin on yhtään sen kovempi meriitti kuin muuttaminen ...hmm... Havaijilta Chicagoon? :)

  Kai maahanmuuttajataustaisuus on ihan puhdas kiertoilmaus hyvin ruskettuneelle. Vähän samoin kun rapakon takana joku selostaja tuppasi viittaamaan Lewis Hamiltoniin afrikkalais-amerikkalaisena. Terve järki väistyy fraasien tieltä.

  Eiköhän anneta jollekin divaritason leopardisuikkadiktaattorille kansalaisuus ja äänestetä se EU-parlamenttiin niin saadaan semmoiset sammiolliset hyvää karmaa että sillä torjuu rasismisyytöksiä loppuvuosisadan. Mauritiukselta noita tapaa vapautua aika hyvää tahtia.

  VastaaPoista
 22. Eiköhän anneta jollekin divaritason leopardisuikkadiktaattorille kansalaisuus ja äänestetä se EU-parlamenttiin niin saadaan semmoiset sammiolliset hyvää karmaa että sillä torjuu rasismisyytöksiä loppuvuosisadan.

  Hehehhee... Hana sallussa. Tuli eilen näemmä pienessä mallashiivassa kirjoitettua Afrika Korps kun piti kirjoittaa sitä mukaellen Afrika Korppoos. Noh, bygones r bygones.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!