keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Tapapoliisi

Homma etenee:
"Se on helppo kontaktinappi. Kun havaitsee verkossa jonkin hyvän tavan vastaisen tai laittoman ilmiön, niin tämä on helppo tapa ottaa kontakti poliisiin ja tehdä ilmoitus. Norjan poliisin kokemus tästä on erittäin hyvä", sanoo kansliapäällikkö Ritva Viljanen sisäministeriöstä.
Myös muilla rintamilla soraäänistä välittämättä.

11 kommenttia:

 1. Pikkupojan veikkaus: "rasistiset" sivut/joulukuu 2008.

  Herrajumala mikä meedio! Sormi on ollut tukevasti näiden sananvapauden pulustajien pulssilla jo alkuvuodesta.

  Täytyypä vähän penkoa noita Wordpress/Blogspot -templaatteja. Eikös tämmöinen yhteistyöhaluinen kansalainen voisi työstää vaikka sellaisen blogimallin jossa kommentointinapin vieressä on ILMIANNA-nappula mailto:ritva.viljanen@sisaisenturvallisuudenjarakkaudenministero.fi -kohteeseen? Mailin sisältönä luonnollisesti koko postauksen teksti.

  VastaaPoista
 2. Ai nytkö poliisin pitää ruveta valvomaan tapojakin? Eihän niillä riitä resurssit edes kaikkien lakien valvomiseen!

  VastaaPoista
 3. voukmn: Itseäkin alkaa pelottaa tämä.

  ws: Niin, kun joihinkin "sananvapausrikoksiin" (TM) puuttumiseen ei joidenkin kovasta yrityksestä huolimatta ole löytynyt pykäliä, niin eikö silloin ole helpointa säätää "hyvien tapojen vastaiset" kirjoitukset kielletyiksi?

  VastaaPoista
 4. Totuus tässä Tarja Halosen presidentinlinna pilakutsuasiassa

  Minuun on oltu yhteydessä sanomakonsernista eilen 19.11.2008 iltapäivällä 2:een kertaan. Olen kiistänyt olevani Tarja Halosen pilakutsujen takana 2 kertaa ja sanonut, että motiivit ymmärrän kyllä ja itsellänikin on vahva motiivi oikeusmurhieni jäljiltä.

  Oikeusmurhatuomiotani 2 vuotta 7 kk ehdotonta vankeutta 30.5.2008 vähätellään sekä taustoitukseltaan, motiiveiltaan, että mistä se on mukattu.
  On jätetty huomiotta monta faktaa joista näkyvin on että se poliittisen ajajahdin tulos, missä on päätetty syyllinen valmiiksi ja takana oli presidentti Halonen Tarja, Matti Vanhanen ja avukseen saivat norsunluurannikkolaisen Tampereen vihreistä http://esitutkintapoytakirja.blogspot.cm

  On väitetty mikä kumotaan: Seppo Lehto ei ole tehnyt yhtäkään pilablogia Halla-ahosta, eikä sabotoinut Jussi Halla-ahon vieraskirjaa.

  Seppo Lehto ihmettelee syntynyttä kohua siitä että joku on auttanut presidentinkansliaa kutsujen lähettelyssä

  http://www.blogger.com/profile/15684820963736460364

  Tamperelainen Veltto Virtasen lanseeraama ääriperussuomalainen
  http://tamperelainen-perussuomalainen.blogspot.com/

  Perussuomalaisia suojelukuntahenkisiä ihmisiä kaivataan lisää
  http://perussuomalainen.blogspot.com

  Seppo Lehto

  eurovaaliehdokkaanne.blogspot.com

  Eurovaaliehdokkaanne

  VastaaPoista
 5. Ei saa kiihottaa ihmisiä tappamaan poliiseja.Pravdan penaalit saattavat siteerata postauksen otsikkoa ja sitten on Pikkupoika kusessa.

  VastaaPoista
 6. Ritva Viljanen on ns. "zombi", eli hänen kulissien takainen vaikutusvaltansa hävisi Tarja Halosen suorittamaan yksinvaltaiseen demokraattisten valmisteluelinten "ohitukseen" nimitysasian käsittelyn yhteydessä.

  Millään mitä hän sanoo tai tekee ei ole pidemmälle menevää merkitystä, sikäli mikäli seuraavissa eduskuntavaaleissa ei tule veret seisauttavaa, demareiden ns. "tuomiojalaisen"-siiven vaalivoittoa.

  Eikä varmaan ole tulossa, jos se demareista itsestään on kiinni.

  Muuten toivoisin, ettei ihan nyt "suljetulle osastolle" blogissa ajauduttaisi, sillä en haluaisi turvatua VPN-yhteyksiin yms. blogin herättämän viranomaismielenkiinnon takia.

  Nimimerkillä: Lakia ja oikeutta aina kunnioittava ja kunnioittanut, vaikka mainitut kävisivätkin omia henk. koht. mielipiteitäni vastaan.

  VastaaPoista
 7. Ilmeisesti uusimmassa (nro 24/08) Kamppi-Eira -ilmaisjakelulehdessä on Wille Mikkolan kirjoitus Aurinko riehuu ja uinahtelee - Eduskunnassa pidetyn tiedemiesseminaarin satoa 2. Katajanokan viisain mies -tittelille ei taida tulla kilpailua tänäkään vuonna. Siteeraan hiukan Willen kirjoitusta, vaikka sen saanee niin halutessaan häneltä myös sähköpostilla:

  ...mieleeni tulee se hype, joka varsinkin Saksassa vallitsi parivuosikymmentä sitten. Silloin vihreiden ensimmäisen vaalimenestyksen aikainen Baijerin ääniharava Johannes Hofmeister vakuuttii minullekin kymmeniä kertoja, että Saksan viimeinen puu kuolee 1995.

  Niitä puheita aikansa kuunneltuaan nuori suomalainen metsäntutkija Kari Mielikäinen kokosi saksalaisen kollegansa Heinrich Spieckerin kanssa jokaisen Euroopan maan metsäntutkijoilta tiedot metsänkasvun muutoksista viime vuosikymmninä eri alueilla. Vastausten mukaan Skandinavian metsissä ei ollut tapahtunut mitään muutosta, mutta sitä etelämpänä kasvu oli selvästi lisääntynyt joka maassa. Lisäykset vastasivat alueittain lisääntyneen autoilun tuottamaa typpioksidia, joka on satanut metsiin lannoitteena. Sen jälkeen metsien harsuuntuminen ei enää kelvannut poliittiseksi teemaksi.

  Lapin lustokalenterista voidaan lukea, että historiassa on yhä uudelleen kohdattu kylmiä jaksoja. Ylitorniolainen historiantutkija on seurannut lustokalenterin kokoamista ja on siksi tiennyt etsiä samoja ilmiöitä varsinkin lappilaisten historiasta.


  Sen jälkeen Wille kirjoittaa kylmien jaksojen (1527-30, 1570-71, 1601-02, 1642-44, 1695-97 ja 1709-10 aiheuttamista katastrofeista (esim. 1710 paha ruttovuosi ja 1695-97 laajat kuolon tuhot) ja muistuttaa, että kylmyys itsessään ei tappanut Suomessa vaan julkisen vallan kyvyttömyys nähdä pitkien lämpöisten jaksojen joskus muuttuvan, ja toisaalta siitä, että muutos on yleensä aina nopea ja raju.

  Willen palauttaa mieliin, että 99% maapallon jäätiköistä on lisännyt massaansa viimeisten kymmenen vuoden aikana. Byrdin asema etelänavalla on vajonnut 15 metrin syvyyteen. Nopeasti kasvavien jääkerrosten laajuus on kaksi kertaa USAn pääalueen suuruinen. Nopea jään muodostuminen enteilee jo jääkauden alkua, mutta toistaiseksi se etenee varsin verkkaisesti. Meidän toimistamme riippumatta aurinko kykenee tarjoilemaan meille antiikin kylmät vuosisadat uusintanäytöksenä.

  Julkisia viljavarantoja tiedetään olevan vain Suomella, Norjalla ja Sveitsillä. Ilmaston kylmetessä maapallon sadot pienenevät ja tietyn rajan ylityttyä viljan hinta voi nousta dramaattisesti. Varannon on oltava hajautettuna tuhansille maatiloille sotilaallisten operaatioiden ulottumattomiin ja sen on vastattava useamman vuoden kulutusta. Tarvitsemme usean vuoden kulutusta vastaavan viljavarannon, että saamme aikaa sopeuttaa tuotannon uusiin, kulmiin olosuhteisiin. Nyt tonni vehnää maksaa 200 euroa, ja yhden rynnäkköhävittäjän hinnalla saa ostetuksi koko väestölle monen vuoden varmuusvarannon.

  VastaaPoista
 8. Radio valisti aamulla, että tänään on Vanhan valtauksen vuosipäivä. Ylen ykkösaamussa kuulin Tommi Hoikkalan (taist.) kolumnin, jossa hän hyökkäsi Taneli Heikan Satakunnan Kansassa julkaistua 60-lukulaisuutta vastustavaa kirjoitusta vastaan.

  Ohjelma ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa, vaan siinä käsiteltiin mm. Baltian talouskurimusta asianmukaisen vahingoniloisesta näkökulmasta. Siitäs saitte uusliberalistit!

  VastaaPoista
 9. Tässä se Tommi Hoikkalan kolumni.

  Huonotapainen sukupolvi

  Hoikkala tunnustaa olleensa taistolainen mutta stalinisti ei milloinkaan.

  VastaaPoista
 10. Pitkästä aikaa Totuuden kimppuun (s. A5):

  Välihuomio
  Katja Martelius
  katja.martelius@hs.fi

  Palkkamalttia, pyydän

  Tämä on varmaan populistinen mielipide. Mutta minusta johtajat saavat liikaa palkkaa. Ja tarkoitan nyt niitä, jotka saavat satojatuhansia, jotkut jopa miljoonia euroja palkkaa vuodessa.

  Kukaan ei voi tarvita niin paljon rahaa, että sitä ei ehdi käyttää elinaikanaan. Torstain Iltiksessä kerrottiin, että esimerkiksi Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos ansaitsee vuodessa yli 12 miljoonaa euroa: sillä palkkaisi yhtiöön 422 tavallista työntekijää. Voiko jonkun työpanos olla näin paljon arvokkaampi kuin toisen. Vastaus: ei voi.

  Yhtiön arvo syntyy jossain ihan muualla kuin ylimmässä johdossa. Se syntyy tavallisten ihmisten työponnistusten tuloksena, jos on syntyäkseen. Totuus
  [Tulihan se sieltä!] on, että yrityspiireissä [Yrityspiirit ja Meidän jengi - onko se sama asia?] on muotia antaa johtajille omaisuuksia. Mikä pöhköintä, joskus raha annetaan, vaikka johtaja ei edes ole hyvä, tai jopa kun hän on aivan huono. Ihan vaan siksi, että hän on johtaja. Sillä jos yhden johtajan arvo kyseenalaistetaan, saatetaan kyseenalaistaa muidenkin. Niin ei saa käydä. Kunpa johtajat edes käyttäisivät hulvattomat rahasummansa ravihevosiin ja samppanjaan, kuten tavalliset ihmiset. Mutta ei. Yletön palkka kuuluu käyttää niin, että se tuottaa aina vain lisää rahaa, kuin ikiliikkuja.

  Yhtälö menee niin, että paljokaan raha ei tee välttämättä onnelliseksi, mutta jos rahaa on alle minimimäärän, siitä seuraa vääjäämättömästi onnettomuutta. Eikö ihmiskunnan toiminnan tavoite pitäisi olla maksimaalinen määrä onnellisuutta mahdollisimman monelle ihmiselle. Näitä mielipiteitä on yhteiskunnassamme nykyisin tapana nimittää kateudeksi. Mutta luonnehdinta menee vikaan. Epäoikeudenmukaisuuden kokemus ei ole sama asia kuin kateus. Se on tunne, joka syntyy, kun yhteisö on väärin järjestetty. Se on muutoksen välttämätön edellytys.


  Vallankumous on siis aluillaan. Katjan kirjoituksen alla on toinen uutinen, jossa kuvaillaan ainoa oikea ja Puolueen hyväksymä tapa rikastua:

  "Loton ennätyksellinen jättipotti meni lauantaina jakoon".

  Iloisesta ituhipistä on tehty ihana artikkeli (s. A6) otsikolla "Tuore lähiruoka houkuttelee perheitä liittymään ruokapiireihin"

  Kirjoituksessa haastatellaan oululaista yliopiston laboratoriossa työskentelevää Anna-Kaisa Ronkaista. Kuvassa kaunis 31-vuotias Anna-Kaisa säästää luontoa, ja keittelee mehumaijassa omenamehua. Harmi, ettei kukaan ole opettanut Anna-Kaisaa säästämään sähköä, koska omenat näyttävät olevan pilkkomatta. Voi kestää mehun tulo tovin jos toisenkin, mutta onhan se tuulisähköä...

  Anna-Kaisaa haastatellut penaali Marjo Valtavaara lataa ideologiset kortit pöytään: [Ruokakoristaan Anna-Kaisa] ilmoittaa maksavansa mielellään saman verran kuin kaupassa, jos hinta menee tuottajalle, eikä kaupan katteisiin ja voitontavoitteluun.

  Anna-Kaisa lopettaa eettiseksi menneen haastattelun:
  Luonnon ja eläinten kunnioittaminen on taustalla. Tiedostan, ettei lähiruoka ole aina ekologisin vaihtoehto. Välillä pitää tehdä kompromisseja.

  Yleisönosastossa (C5) jyväskyläläinen filosofian ylioppilas Ulla Kannisto nolaa itsensä:
  Äskettäin tapahtuneen iskun kohteeksi joutuneessa kanalassa oli tapahtumahetkellä 26 000 lintua. Näin valtavassa tuotantoyksikössä on täysin mahdotonta taata eläimille yksilöllistä hoitoa ja huolenpitoa - eläimiä kohdellaan ainoastaan munantuotantokoneina.

  Kriminaalipsykologi Jaana Haapasaloa haastatellaan (D3) vankeinhoidosta. Jaanan mielestä "ulkomaisten tutkimusten perusteella ei oikein muuhun tulokseen voi tulla kuin että varhaisessa vuorovaikutuksessa jokin on ruokkinut sitä, että lapsi on suuntautunut väkivaltaan". Jaana ei ole koskaan "nähnyt tapausta, jossa henkilö tulisi täysin rakastavasta harmonisesta taustasta ja olisi silti päätynyt krooniseksi rikoksentekijäksi". "Vanginvartijoista tulisi Haapasalon mielestä siirtyä vanginvalemntajiin, jotka auttaisivat ja tukisivat rikoksentekijöitä niin kuin sosiaalityöntekijät. Ja vapaudenriiston sijaan rikoksentekijät pitäisi laittaa korvaamaan aiheuttamaansa vahinkoa tai tekemään jotain hyvää yhteiskunnalle".

  Voisivat ulkomaiset ihmisoikeusjärjestöt ihmetellä vankityövoimankäyttöä. Ehkäpä "Yrityspiirit ja Meidän jengiläiset" voitaisiin tuomita ajatusrikoksista vankeuteen ja korvaamaan aiheuttamamme vahinko esimerkiksi lukemalla oikeaa talousoppia, jota Totuus tarjoaa talousliitteessään Hilkka Pietilän kirjoituksessa (D7) "Tarvitaan globaalia demokratiaa"

  Rahan valta on riistäytynyt globaaliksi ja vienyt vallan kansallisilta demokratioilta. Siksi sille on löydettävä globaali vastavoima, demokraattinen tapa käyttää valtaa tavalla, joka ei riipu edustuksellisesta demokratiasta. [Yleensähän tuo tarkoittaa ns. suoran toiminnan aktivismia] Rahan kulttuuri manipuloi meitä koko ajan lukemattomin keinoin. Kaikki muoti, mainokset ja lukemattomat muut keinot, jopa kansallinen talouspolitiikka, kiihottavat meitä kuluttamaan yhä enemmän. Jokainen joka tiedostaa tämän manipuloinnin, vapautuu "isänmaallisen kulutusvelvollisuuden" otteesta. Silloin voimme alkaa käyttää valtaa toisin päin. Me voimme kieltäytyä kuluttamasta enemmän kuin tarvitsemme. [Katja Marteliushan jo yllä opetti, mikä on tarpeeksi] Jos miljoonat lakkaavat ostamasta turhia tavaroita, ei niitä kannata valmistaa eikä rahdata maailman äärestä toiseen köyhiltä tuottajilta rikkaille kuluttajille. Silloin myös tuotanto, öljyn ja raaka-aineiden kulutus sekä saastuminen vähenevät, ilmastonmuutos hidastuu ja lopulta alkaa puhdistuminen.
  ...
  Ostanko vai enkö, on kysymys, joka ratkaisee. Siitä alkaa globalisaatioajan demokratia, jolla ihmiset voivat vaikuttaa talouteen ja pelastaa elämän tällä planeetalla.


  Lisää puolueen talousoppia ladataan Talous-osiossa (E1) Juhana Rossin kynästä. Sivulla on puolen sivun kuva Karl Marxista alla otsikko "Karl Marx - kapitalismin kaukonäkijä". Taloussivujen inspiraation lähde on ollut intialainen Meghnad Desai. Penaali Juhana Rossi kirjoittaa:
  Kun Desai opiskeli nuorena Intiassa, maassa vallitsi reaalisosialismista vaikutteita saanut suunnitelmatalous. Ajattelu muuttui 1980-luvun kuluessa. Siihen vaikutti Desain oman poliittisen puolueen eli Britannian työväenpuolueen heikko menestys. "Hävisimme neljät vaalit peräkkäin. Aloin miettiä, pitivätkö minulle läheiset opinkappaleet paikkansa. Aloin miettiä, tekikö Thatcher asioita, joita ihmisten mielestä tarvittiin. Desai luki Marxin ja Leninin kirjoitukset uudestaan ja totesi: kapitalismia ei pidä vastustaa niin kauan kuin sillä riittää elinvoimaa.

  Desai kertoo olleensa entinen sosialisti, mutta kääntyneensä markkinatalousmieheksi. Desai ei laita maailman ongelmia kapitalismin piikkiin, vaan muistuttaa, että "ihmiset elivät huonosti jo kauan ennen kapitalismia. He kokivat vuosituhansien ajan puutetta ja kärsimyksiä. Muutosta parempaan kuvastaa Desain mukaan maailman väkiluvun kehitys. 1900-luvun alussa maailmassa eli vajaa kaksi miljardia ihmistä. Sadassa vuodessa luku kolminkertaistui. Yhä useampi ihminen suhtautuu toiveikkaasti omaansa ja lastensa tulevaisuuteen. Aivan kuin Juhana Rossi ei olisi ymmärtänyt mitä Desai on puhunut, koska hän päättää kirjoituksensa seuraavasti:

  Jos kapitalismille ei ole todellista vaihtoehtoa, mielekkäimmäksi vaihtoehdoksi tuntuu jäävän sosialismi kapitalismin sisällä. Se tarvitsee tuekseen jatkuvaa talouden tuottavuuden ja yleisen vaurauden kasvua. Vauraudella rahoitetaan koulutus, terveydenhuolto eläkkeet ja heikoimmille suunnatut tulonsiirrot.

  Modernissa maailmankuvassa romanttiset sosialistit eli viherstallarit todella käyttävät yhtenä argumenttinaan tuota väestön nopeaa kasvua 1900-luvulla. Sillä sidotaan antikapitalismi ja ilmastonmuutos toisiinsa; kapitalismi ei voi olla hyväksi, koska se tuhoaa maapallon. Voi ristus.

  VastaaPoista
 11. Lakien kunnioitus on jo poliisissakin mennyt kusirajan alle

  esim. vaalikopiltani 15-16.10.8 tapahtunut vapaudenriistoni ja heittäminen savuiseen selliin kertoo mistä on kyse

  jaa miksi: Koska Herra Lehdon vaalijulisteessa on hakaristi

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!