tiistaina, marraskuuta 04, 2008

Tuhotkaa todisteet!

Suuri salaliitto Puolueen oppeja vastaan on paljastettu:
Vaikka en olekaan salaliittoteorioihin taipuvainen (esim 9/11-teoriat) niin minustakin on ilmeistä, että halla-aholaisilla on oma suljettu keskustelupalstansa josta nämä hyvin yhtenäiset kommentit ja lähdeviitteet kumpuavat. Mutta sehän on tietysti ihan laillista, ellei tuolla salatuilla sivuilla suunnitella jo aivan muunlaisia aktioita kuin näitä, joita halla-aholaiset julkisessa keskustelussa esittävät. Eiköhän tämäkin jossain vaiheessa tule julkisuuteen, kun joku nykyisistä halla-aholaisista kyllästyy lukemasta Mestarin isänmaallisia tekstejä.

Jeja-Pekka Roos (taist.), sosiaalipolitiikan professori, 63v.
[Lisäys: JPR:n teorialle on löytynyt lähes kilpaileva selitys Turun yliopiston kulttuurihistorian opiskelijalta:
Kysymys: Miksi perussuomalaiset menestyvät, mutta uusnatsit eivät?

Vastaus 1: Koska suomalaiset ovat naiiveja (tai sisälukutaidottomia). “Ei me olla mitään fasisteja”, sanoo puolue, ja kansa uskoo. Mutta jos Tony Halme oli Soinin luomus… Fasistinen agenda ei tee henkilöä/puoluetta fasistiksi, mikäli tämä sanoo, ettei ole fasisti.

Vastaus 2: Koska suomalaiset ovat kaappi-fasisteja. “En mä todellakaan ole mikään rasisti, mutta mustalaiset on kaikki varkaita. Se on fakta, ei mitään rasismia.”
Luulisi että tuolla analyysilla yksi sosiaalipolitiikan professuuri irtoaa! Tosin työllisyystilanne näyttää muutenkin valoisalta tälle 32-vuotiaalle ikiopiskelijalle sivistyneelle:
Uusliberalismilla ja sivistyksellä ei ole mitään tekemistä keskenään. Ne ovat ristiriitaisia arvoja. Sivistys on abstraktia, hyödytöntä ajanvietettä, jota on vaikea kaupallistaa. Sivistys kun on jotain aivan muuta kuin kaupallisuus. Se on ihanteena vapaata, kaikkien saavutettavissa olevaa, elämänkokemusta arvostavaa, laajakatseisuutta vaativaa, pohdiskelevaa, analysoivaa, tietoa tiedon vuoksi.

———–

Onneksi ratsastus on lajina kovassa nosteessa. Niinpä hyödyttömälle humanistille löytyy ainakin työkkärin rahoituksella terapeuttinen työ hevosaitausten puhtaanapitotehtävistä (= paskan lappamista, joka on monesti henkisesti tyydyttävämpää kuin kirjoitustyö, kevyttalikoiden aikaan ruumiillisesti terveellisempää kuin tietokoneen äärellä istuminen, lisäksi tarjoaa tilaisuuden nauttia ulkoilmasta ja parantaa lihaskuntoa).]

[Lisäys 5.11.: Jokseenkin hämmentävää, että ihminen voi näistä lähtökohdista degeneroitua tällaiseksi.]

[Lisäys 6.11.: JPR:
Mutta todettakoon nyt kuitenkin että sekä McCain että George W Bush tekivät kaikkensa estääkseen mustan presidentin valinnan …
Razisteja, prkkele!]

8 kommenttia:

 1. Tiivistän:

  avoin vieraskirja = suljettu keskustelupalsta

  fasismi = rasismi

  uusliberalismi ≠ sivistys

  sivistys = preka-eetu


  niin ja aiemmin nähtynä:

  maahanmuuttokriittikko = maahanmuuttajien vastustaja


  --
  semantiikkaa, schemantiikkaa.

  VastaaPoista
 2. Melkeni toivoisin Jeja-Pekan jatkavan loputtomiin, koska hänen blogistaan näkee taistolaisen ajatus- ja ilmaisutavan paljaimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Sivistys on abstraktia, hyödytöntä ajanvietettä, jota on vaikea kaupallistaa. Sivistys kun on jotain aivan muuta kuin kaupallisuus.

  Ei oo totta. Tuo on typerintä, mitä olen pitkään aikaan lukenut netissä. Jeja-Pekkakaan ei olisi pystynyt tuohon, ja Jeja-Pekalla sentään on sivistystä jo toisessa polvessa (ellei ole sattunut amputoimaan alaraajojaan).

  Heh, sanavahvistus vaatii pientä sivistystä: trier

  VastaaPoista
 4. Hmmmf...

  Jou Jou Pekka viittaa ilmeisesti tähän natsien keskenään käymään suljettuun keskusteluun:
  Date: Thu, 3 Jan 2008 12:28:05 -0800 (PST)
  From: "Jussi K. Niemelä"

  Moi,

  Kun täällä ollaan viime viikot keskusteltu uskonnoista ja niihin liittyvästä eskatologisesta käyttäytymisestä, en malta olla laajentamatta keskustelua ns. maahanmuuttokriitikoihin. Maahanmuuttomyönteisenä puolueena Vihreä liitto on saanut erityisaseman heidän mustalla listallaan. Maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvista käytetään mm. nimitystä ”punavihervasemmisto” ja heidän älykkyyttään vähätellään tuon tuosta. Tätä määrittelemätöntä ”punavihervasemmistolaisuutta” kutsutaan toistuvasti uskonnoksi, joten ajattelin määritellä itseni metsäksi ja vastata huutoon.

  Tämän pienen netissä vaahtoavan fundamentalistiporukan – lopunajan voideltujen lahkon - Messiaana häärää filosofian tohtori Jussi Halla-aho Helsingin yliopistolta. Hän sai viime eduskuntavaaleissa Helsingin piiristä reilut parituhatta ääntä Perussuomalaisten listalta (sit.). Halla-aho on ainakin ollut kansallismielisen Suomen Sisu –järjestön jäsen ja käsittääkseni aiemmin sen hallituksessa. Tämän porukan jäsenet käyvät hanakasti mm. Osmo Soininvaaran blogilla ja Hesarin nettikeskustelupalstoilla lietsomassa eskatologista ilmapiiriä ja muukalaisvihaa.

  Lukekaahan, millaisen härkäsen tämä populisti tekee kärpäsestä:

  http://www.halla-aho.com/scripta/syn...nakymista.html

  Täältä löytyy Nykypäivän uutinen, josta Halla-ahon maailmanlopun visiot rakennetaan:

  http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=120267

  Sokerina pohjalla kopioin tähän alle erään uskollisen kannattajan kirjoituksen Halla-ahon Vieraskirjasta. Tämä Lotta Roti on ainakin kerran kirjoittanut mielipidekirjoituksen Vihreään lankaan. Kirjoituksessaan hän kritisoi Taru Taipaletta ja monikulttuurisuutta sen jälkeen kun Taipale oli kirjoittanut vastineen Eero Paloheimon monikulttuurisuutta suomineeseen kolumniin. Tässä Nykypäivään tarkoitetussa tekstissä Roti toistaa Messiaansa Halla-ahon kärjistetyn maailmanlopun vision Astrid Thorsin ministeriön linjauksista.

  Kannattaa lukea sitä Halla-ahon Vieraskirjaa vähän enemmänkin... uudenvuodenaattona siellä joku fani juovuspäissään ehdotti suoraa toimintaa ja Messias Halla-aho joutui sensuroimaan kirjoitukset. Ne olivat aika karua luettavaa; niissä kehotettiin suoraan likvidoimaan erinäisiä etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä. En valitettavasti tajunnut kopioida kirjoituksia ajoissa.

  Eli aika lähellä näissäkin porukoissa liikutaan sitä, että tarkoitus pyhittää keinot.

  [Siteerattu Lotta Rotin kirjoitus jätetty pois.]

  Terveisin,
  Jussi


  Date: Fri, 4 Jan 2008 05:33:18 +0200
  From: "Ville Komsi"

  Jeps. Asiaa puhut, etkä ole ensimmäinen joka minua on miehestä hännysjoukkoineen varoittanut.

  Olen ehkä suorastaan vältellyt lähempää perehtymistä, kunnes päässäni olisi tarpeeksi tilaa, mutta yhteen Halla-ahon blogijuttuun olen nettihesarista linkin kautta ajautunut. Se jo vakuutti, että vaarallisinta tyypissä on hänen kykynsä olla ensin älykäs, sivistynyt, selkeä ja terävä -- niin että hänen kanssaan voi olla ihan samaa mieltä -- ja sitten äkkiä lipsahtaa pilkallisuuteen, jyrkän asenteelliseen kiihkoon ja silti harkitusti vihjailevaan ilmaisuun niin ettei oikein mistään saa varmaa otetta. Se nettihesariväittelykin meni mäkäräisten jahtaamiseksi, jossa esim. monien piti monta kertaa vakuuttaa tarkoittavansa arvioinnillaan kirjoituksen loppupäätä eikä alkupäätä.

  Mies on kuin Osama ja sen kaverit osaavat sissisodan härnäystaktiikan.

  Näitä sinun antamiasi linkkejä en nyt jaksanut (ainakaan vielä) kovin tarkkaan lukea, ehkä senkin takia, että skandit näkyivät kysymysmerkkeinä.

  Kahdesta olen vakuuttunut: tämän tyypin ja kannattajien kanssa ei pidä väsyttää itseään yksityistapausten yksityiskohdissa tai muillakaan sivuteillä. Ne ovat harkiten viritettyjä näännytysansoja.

  Ja se toinen, vielä tärkeämpi: epämääräistä korrektia kaunopuhetta on vältettävä kuin ruttoa. Se on aseiden tarjoamista pirulaisen kouraan.

  Kylmää tsemppiä
  Ville K.


  Date: Fri, 4 Jan 2008 07:14:33 +0200
  From: "Ville Komsi"

  Täytän kiintiöni jo ennen auringonnousua. Unohdin nimittäin kolmannen ja kaikkein tärkeimmän vakuuttuneisuuteni:

  Tähän tyyppiin ei pidä kiinnittää yhtään enempää julkista huomiota kuin on pakko. Ei myöskään pidä mainita hänen nimeänsä turhaan eikä viittailla häneen kiihtyneesti niin, että kohde on selvä. MITÄ PUHUMMEKIN, on puhuttava tyynesti hänen ohitseen. Eivät hänen palvojansakaan ole niitä, jotka kaipaisivat aitoa vuoropuhelua tai asiallisia vastauksia. Päinvastoin: he vasiten härnäävät meitä eivätkä mitään toivo niin paljon kuin että me provosoituisimme mahdollisimman punaisina ja iskulauseita ladellen mainostamaan näkyvästi vaaliehdokas Halla-ahoa. Näen jo sanat painettuina: "Mies, jota vihreät pelkäävät!"

  Sanokaa mun sanoneen (älkääkä Halla-ahon)
  Ville K


  Date: Thu, 3 Jan 2008 21:25:49 -0800 (PST)
  From: "Jussi K. Niemelä"

  Samaa mieltä, siksi en esim. koskaan mainitse ketään näistä tyypeistä suoraan blogikirjoituksissani. He suorastaan hakemalla hakevat huomiota enkä aio sitä heille antaa. Olen väitellyt heidän kanssaan muutaman kerran ja se on aika epäkiitollista hommaa.

  Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tällainen maailmanlopulla (tai valkoisen rodun tuholla) pelottelu on Suomesssakin yleistymään päin. Parasta olisi tietenkin pyrkiä ennaltaehkäisemään oikeistopopulismin nousu. Toistaiseksi tämä Halla-aho -ilmiö on marginaalinen huolenaihe, mutta näen siinä paljon sellaisia piirteitä, joita olen aina vastustanut ja tulen vastustamaan.


  Oh, those egonazis... ;)

  VastaaPoista
 5. Hammer: Shhhh! Tästä uusinta JPR:ää, käsittelyssä USA. Nuoremmille lukijoille tiedoksi, että muutamalla terminvaihdoksella tuo olisi yhtä hyvin voitu kirjoittaa marraskuun 3. 1976 kun Jimmy Carter oli juuri valittu presidentiksi.

  VastaaPoista
 6. Ville Komsista sen verran, että viimeksi näin kaverin Skattalla kökkimässä purettavan talon rakenteissa. Ville oli sekaisin kuin seinäkello ja kyse ei todellakaan ollut viinasta. Ambulanssilla se lopulta sitten vietiin pois.

  Vieläköhän se Ville on Vihreiden puoluehallituksen jäsen?

  VastaaPoista
 7. Kiitokset ensinnäkin, että linkittämäsi merkintä toi blogilleni ennätysmäisen suosion. Verrattuna siihen, että aiemmin lukijakunta on koostunut lähinnä kavereistani. Olen myös imarreltu tullessani listatuksi hyvään seuraan inhokkiesi joukossa, vaikka olenkin tällainen taviskirjoittaja.

  Kirjoittajan vinkkinä toiselle voisin kuitenkin sanoa, että henkilökohtainen herjaaminen saa kirjoittajan vaikuttamaan idiootilta. Yritä siis jatkossa pysyä asiassa, äläkä sorru halpoihin konsteihin. Blogisi voisi oikeasti olla jonkin arvoinen luettava, ellei se vaikuttaisi olevan täynnä henkilöön käyvää herjaamista.

  Ps. Suosittelen myös huumorintajun hankkimista ja perehtymään siihen mitä sana sarkasmi tarkoittaa. Netistä löytyy varmasti sanakirjoja.;)

  VastaaPoista
 8. Suuret kiitokset Elina, että jaksoit jakaa syvällisen näkemyksesi myös tästä blogista! Enpä olisi uskonut, mutta todellakin, netistä löytyy sanakirjoja:

  Sarkasmi tarkoittaa pidemmälle vietyä suppeaa, jopa yhden lauseen huumoria tai purevaa ivaa. Se voi olla joskus erittäin loukkaavaa tilanteesta, aiheesta ja ihmisestä riippuen. Usein kommentin sarkastisuus ilmenee piilomerkityksenä tai päinvastaisena, mitä lauseen suora merkitys on (esimerkiksi "Olipa viisaasti tehty" väärin tehneelle ihmiselle).

  Sarkasmia erehdytään usein pitämään ironian synonyymina. Sarkasmi on kuitenkin ironian alatyyppi, mutta poikkeaa ironiasta siten, että sarkastisella kommentilla on aina uhri eli on olemassa henkilö, johon kommentti kohdistuu.

  Sarkasmia käyttävää henkilöä voidaan kutsua sarkastiksi.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!