sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Pasi on kirjoittanut kiitos avoimen kirjeen ympäristöministeri Paula Lehtomäelle (agraali) eilisen Näköradion haastattelun kunniaksi. Ohjelmaa oli todella ilo seurata, kun ilmastotieteeninformoijan edustaja ja Tasavallan parhaiten informoitu ilmastotietäjä kohtasivat. Tässä pari kohokohtaa:


Pasi unohti kirjeessään kuitenkin käsitellä sitä, että Paulalla oli myös iloista kerrottavaa meille köyhille.

Ihanaa, siis elintaso ei sittenkään välttämättä laske, ja autollakin saa ajaa jos se on sähköauto! Kiitos!

3 kommenttia:

  1. Pingviinit ovat palanneet Totuuden uhanalaisten eläimien listalle. Penaali Eveliina Saarinen kirjoittaa, että Brasiliaan sankoin joukoin päätyneet pingviinit ovat lyöneet ällikällä tutkijoita ja - yllätys yllätys - viranomaisia.

    "Yli kahden asteen lämpötilan nousu on liikaa pingviineille", sanoo ympäristöjärjestö WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen. "Keisaripingviini, joka lisääntyy Etelämantereella, kärsii jo tällä hetkellä ilmaston lämpenemisestä."

    Jään lohkeaminen ja jääpeitteen sulaminen kaventavat elintärkeää lisääntymisaluetta. Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa myös pingviinien ravintoon liikakalastuksen ja öljytuhojen ohella.


    Paula Lehtomäen tietämättömyys tai ymmärtämättömyys on pelottavaa, varsinkin kun hänestä taidetaan tehdä Vanhasen jälkeen puolueen puheenjohtaja. Tuntuu aivan käsittämättömältä, että poliitikko voi pysyä vallassa todettuaan, että kansan elintasoa lasketaan pakolla.

    VastaaPoista
  2. Totuus annetaan kansalle sivulla D7, kun sosiologian dosentti Sari Näre ja filosofian maisteri Jenni Kirves kynäilevät "Vaiettu sotatrauma tuottaa väkivaltaa" -otsikon alla. Kirjoituksen alku antaa suuntaviivat koko tuotokselle:

    Suomessa on väkilukuun suhteutettuna kohtuuttoman suuret väkivaltaluvut. Koulumurhien yhteydessä ne ovat saaneet ikävää julkisuutta. Ei liene sattumaa, että raa'an sisällissodan sekä talvi- ja jatkosodan häviön kokenut maamme kuuluu länsimaissa väkivaltatilaston kärkeen. Jo punaisten kapinasta alkanut sisällissotamme [kapinasta alkanut sisällissota? Jaa.] on jättänyt kulttuuriimme uhrin syyllistämisen perinteen.

    Sitten seuraa kolme palstaa samaa lässytystä, ja taas lopuksi ratkotaan ongelma asettamalla komitea:

    Suomeen tarvitaan myös väkivallan tutkimukseen, ehkäisyyn ja hoitoon keskittyvä instituutti. Niin kauan kuin sodan tunneperintö on purkamatta, sotavelka lapsillemme on maksamatta.

    Niin, kukahan voisi alkaa insituutin johtajaksi? Auttaisiko asiaa, jos vetoapua saataisiin korkea-arvoiselta aatetoverilta?

    Siirtykäämme Totuus-konsernin toiseen tuotokseen, Ilta=Totuuteen ja siellä erityisesti sivulle 10. Otsikolla "Kuka pimitti presidentiltä Suomen historian" kirjoittaa Tuomas Manninen:

    Presidentti Tarja Halosen ensi keskiviikon historiafoorumin otsikko on "Vaietut vuodet". Tarkoitus on käsitellä vuoden 1918 sisällissotaa ja jatkosotaa 1941-44.
    Miten syntyi, kuka keksi nimen Vaietut vuodet, presidentin tiedotuspäällikkö Eila Nevalainen?
    -Se syntyi meidän valmisteluprosessin aikana, enkä ole pystynyt identifioimaan, kenelle tekijänoikeus annettaisiin.
    Monien mielestä vuosia 1918 ja 1941-44 on tutkittu jopa kohtuuttoman paljon muun tutkimuksen kustannuksella, eli ne ovat kaikkea muuta kuin vaiettuja vuosia.
    -Nämä ajanjaksot ovat erittäin merkittäviä kipupisteitä tai käännekohtia.


    Ja kuinka ollakaan, presidentin keskustelutilaisuuden alustajana toimii mm. Sari Näre, joka promoaa kirjojaan "Haavoitettu lapsuus" ja "Uhrattu nuoruus". Mukana on myös Heikki Ylikangas, jota Tuomas Manninen luonnehtii aika hauskasti:
    laskenut omalla tavallaan kesän 1944 teloitettuja. Synnynnäinen paljastelija, joka ei ole koskaan vaiennut.

    VastaaPoista
  3. Postaan tähän erään toisen Michael Crichton -sitaatin:

    "In recent years, much has been said about the post modernist claims about science to the effect that science is just another form of raw power, tricked out in special claims for truth-seeking and objectivity that really have no basis in fact. Science, we are told, is no better than any other undertaking. These ideas anger many scientists, and they anger me. But recent events have made me wonder if they are correct."

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!