torstaina, maaliskuuta 27, 2008

Keppo meni nurin: Fitna ilmestynyt

Vasarahammerin aktiivisesti (kiitos!) seuraama Geert Wildersin elokuva Fitna on ilmestynyt. On aika kuunnella Puolueen tuomio, jonka meille tällä kertaa jakaa Totuuden Matti Keppo: Fitna on 17 minuutin provokaatio.
Tanskalaisen Jyllandspostenin pilakuva profeetta Muhammedista, jonka turbaanin paikalla tikittää pommi. Fitna (suom. taistelu) alkaa provokaatiolla.

Profeetta vaihtuu Koraanin sivuksi, jossa muslimeja kehotetaan "iskemään pelko vihollisten sydämiin". Sitten leikkaus lentokoneeseen lentämässä päin World Trade Centerin tornia.
---
Elokuva on provokaatio ja sen on tarkoitus provosoida muslimeja.

Keinot ovat halvanpuoleiset. Uutiskuvat WTC:n kaksoistorneista hyppäävistä ihmisistä, Madridin junaiskuista ja Mogadishun kadulla raahattavasta amerikkalaissotilaan ruumiista ovat syöpyneet länsimaalaisten mieliin. Tuttuakin tutumpia kuvia.

Niiden väliin on leikattu tarkoin valittuja Koraanin säkeitä, uutisotsikoita ja muslimijohtajien palopuheita, joilla Wilders pyrkii osoittamaan islamin väkivaltaisuutta. Pieni tyttönen sanoo televisiossa juutalaisten olevan apinoita ja sikoja.

Tämän Wilders haluaisi katsojan yhdistävän islamiin yleisemminkin. Eikä siinä kaikki.

Viimeisinä lauseina videossa on mustalle ruudulle kirjailtu: "1945 Eurooppa löi natsismin. 1989 Eurooppa löi kommunismin. Nyt islamilainen ideologia on lyötävä."

Sieltä tuli siis vielä natsi-korttikin.

Ikävää on, että näin suurta yleisöä kansankiihotus ei liene saanut Euroopassa aikoihin.
Tässäpä tämä provokaatio ja kansankiihotus:[Lisäys: Matin keppo meni niin pajasti nurin, että täytyi jälkikäteen korjata. Tässä alkuperäinen (HT: anonyymi lukija): ]

41 kommenttia:

 1. Eipä toimi tuo linkki, eikä toistaiseksi ole toiminut mikään muukaan.

  Tässä on aamun toinen totuus. Suomen viisaat ovat nyt todenneet, että Laasasen vuosien työ on ollut turhaa. Neljäsosa viisaista ei tosin ottanut kantaa, mutta ihmekös tuo, kun ovat juuri se neljäsosa aikuisväestöstä, joka ei harrasta aktiivisesti seksiä.

  VastaaPoista
 2. Naimakaupassakin kaunis, nuori, mutta tyhmä nainen voi tehdä huonoja kauppoja vaikka peräkkäin, e.g. Tanja Vienonen, Karpela, Saarela, x.

  lollotiloo

  Muuten olen sitä mieltä asiasta, että tuhnukullien kannataisi ottaa itseään niskasta kiinni ja lopettaa ruikutus. Omaa tyhmyyttä jos antaa ämmien vedättää.

  VastaaPoista
 3. Tässä on kyllä onnistuttu uutisoinnissa aika nappiin:

  "Pääministerin mukaan hallitus torjuu tulkinnan islaminuskon väkivaltaisuudesta. Pääministeri myös toivoo, ettei elokuva herättäisi samanlaisia väkivaltaisuuksia kuin Tanskan Muhammad-pilakuvat kaksi vuotta sitten."

  VastaaPoista
 4. "Pääministerin mukaan hallitus torjuu tulkinnan islaminuskon väkivaltaisuudesta. Pääministeri myös toivoo, ettei elokuva herättäisi samanlaisia väkivaltaisuuksia kuin Tanskan Muhammad-pilakuvat kaksi vuotta sitten."

  Ei tuossa ole ristiriitaa, jos ajattelee, että muslimit ovat joskus väkivaltaisia, mutta islam ei ole väkivaltainen. Wilders yrittää väittää, että muslimien väkivaltaisuus johtuu islamista.
  Eiköhän muslimien riehumisherkkyys johdu suurelta osin kulttuurista ja geeneistä. Kyllä minuakin vituttaisi jos eläisin jossain Afganistanissa ja jotkut paremmin menestyneen kulttuurin jäsenet tulisivat haukkumaan elämäni ainoaa sisältöä. Eihän siinä olisi muuta vaihtoehtoa kuin tarttua kalashnikoviin ja ottaa voimakeinot käyttöön. Nöyryytys ja vitutus olisivat muuten liian suuria. Enhän minä fiksuja länsimaalaisia älyllä ja sanoillakaan voittaisi. Te voitte olla älykkäämpiä ja sivistyneempiä ja teillä voi olla hienoa teknologiaa, mutta mehän voimme tulla ja räjäyttää teidät taivaan tuuliin.

  VastaaPoista
 5. Keppo ja Kerkelä näyttävät, että Puolue johtaa Keisarin tasavaltaa edelleen menestyksekkäästi kohti tulevaisuudessa siintävää onnen maata.

  Kyllä Puolue tietää. Puolue ei erehdy.

  VastaaPoista
 6. Herbert Garrison28/3/08 17:48

  Let's all look at why Muslims are upset.
  First of all, in the Muslim religion, you're not allowed to have what? Sex. Good. There's no sex until marriage in the Muslim world.
  Now, this would be fine except that in the Muslim religion you also can't... Anybody? Jack off. Okay, jacking it is strictly forbidden in the Muslim religion.
  And what do we know about the places Muslims live? They live in? Good, sand.
  Now put yourself in the shoes of a Muslim. It's Friday night, but you can't have sex, and you can't jack off. There's sand in your eyes and probably in the crack of your ass, and then some cartoon comes along from a country where people are getting laid, and mocks your prophet.
  Well, you know what? I'd be pretty pissed off too!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Keppo provosoitui poistamaan tekstistään natsikortin ja kansankiihotuksen:

  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Fitna+on+17+minuutin+provokaatio/1135235114398

  Mahtaako Pikkupojalla olla alkuperäinen juttu välimuistissa tallessa?

  VastaaPoista
 9. Heh, jäipä huomaamatta vielä yksi alkuperäistekstiin tehty pienoinen muutos. Alkuperäinen versio:

  Elokuva on provokaatio ja sen on tarkoitus provosoida muslimeja.

  Editoitu versio:

  Elokuva on provokaatio ja sen on tarkoitus provosoida kristittyjä.

  Nähtävästi joku ajatuspoliisi oli käväissyt kysymässä Wildersiltäkin tuon viime päivinä kaikkien huulilla olleen kysymyksen:

  What was your intent?

  VastaaPoista
 10. Nyt tuossa linkissä lukee, että video on poistettu Liveleakin työntekijöihin kohdistuneiden uhkausten vuoksi. Liveleak pahoittelee, että sananvapautta näin voidaan rajoittaa.

  Eikös se nyt kerro jotain. Mutta aina asiain oikean tilan tietävä Katja Martelius kertookin meille, että Euroopassa on kahdet säännöt. Toiset valkoisille ja toiset, rasistiset, muun värisille.

  Katja lienee sen ikäinen, että hänellekin on ala-asteella opetettu, että Suomessa poliisin niin vaatiessa on pystyttävä osoittamaan oma henkilöllisyytensä. Laki voi hyvin olla muuttunut, sitä en tiedä. Kas näin:

  Suomessa on seksin oston kieltävä laki - mutta poliisilla ei ole resursseja valvoa sitä. Poliisi ei myöskään ehdi valvoa liikennettä, ja niinpä tässä kaupungissa voi ajella autolla ihan miten huvittaa. Asuntomurroista Helsingissä poliisi ratkaisi vuonna 2006 naftisti viidenneksen.

  Sen sijaan poliisilla on kyllä resursseja valvoa ulkomaalaisia ostoskeskuksissa, juna-asemilla ja yökerhoissa. Maaliskuussa poliisi on kysellyt ulkomaalaisten näköisiltä ihmisiltä heidän henkilötodistuksiaan ja oleskeluoikeuksiaan Suomessa. Syy: poliisi epäilee, että maassa on ehkä tuhansia ihmisiä laittomasti - ja vips! kaikki Suomen 130 000 tuhatta ulkomaalaista ovat epäiltyjä.

  Pelkkä ihonväri tai vieraan kielen puhuminen ei kuulemma anna aihetta henkilöyden tarkistamiseen (HS 14.3.). Sen sijaan poliisi "korostaa velvollisuuttaan yleisen turvallisuuden ja järjestyksen valvonnassa". Älkää nyt viitsikö. Jos poliisi ei kysy papereita ihonvärin tai kielen perusteella, niin minkä sitten?


  Onko tämä siis se sama Katja Martelius, joka kirjoituksen alussa vaati poliisia valvomaan humalassa jalkakäytävillä hurjastelevaa citymaasturillaan ajavaa valkoista heteromiestä, jolle venäläinen nainen myy seksiä?

  Ja miten tämä ei ole rasismia? Muissa maissa mietitään, miten saataisiin muualta tulleet integroitua uuteen kotimaahan - ihan yleisen turvallisuuden nimissä. Meillä taas tehdään kaikki, että tulija ei tuntisi itseään samanarvoiseksi suomalaisten kanssa. Saa tulla, jos tekee ikäviä hommia huonommilla työsopimuksilla. Mutta meidän veroisia teistä ei tule koskaan.

  Suomalaiseen yhteiskuntaan ei pääse sisään edes toisen polven maahanmuuttaja, jos on väärän värinen ja kumma nimi. Sama juttu Suomeen adoptoiduilla, vaikka miten vientäisit savvoo. Poliisi kysyy heiltä kaikilta paperit, koska kaikki muut paitsi etnis-kulttuurisesti suomalaiset ovat Suomessa kroonisesti epäilyksenalaisia.

  Ilmainen neuvo poliisille: jos ottaa kaikki rikolliset kiinni, niin siinä samassa löytyvät myös ulkomaalaiset rikolliset. Antakaa muitten olla rauhasa.


  Katja Martelius ei tosiaan näytä ymmärtävän, että saadakseen kaikki rikolliset kiinni, poliisi joutuu tutkimaan laajemman joukon ihmisiä kuin lopulta tuomitaan. Poliisi on myös huomannut, että tietyillä ihmisillä, tietyissä paikoissa ja tiettyyn aikaan on muita suurempi todennäköisyys olla tai tulla osalliseksi omaisuus- ja väkivaltarikoksiin. Näiden ihmisten henkilöllisyydestä poliisin on syytä olla selvillä.

  VastaaPoista
 11. Ei kyllä Suomessakaan mitään virallista henkilötodistusta tarvitse mukanaan automaattisesti kantaa, vaikka Yhdysvalloista ja Englannista katsoen näin voitaisiinkin sikäläisen ID-keskustelun perusteella kuvitella. Tämä tieto on fakta, IAL :)

  Muutoinkin Kumitontun kirjoitus ei ehkä orjallisesti referoi sitä laki- ja asetustasoista normatiivista ohjausta, joka sitoo toisaalta suoranaista julkista valtaa käyttäviä, mutta myös muita julkishallinossa työskenteleviä, mutta tämä ei liene nyt tässä yhteydessä kovinkaan oleellista.

  Sillä onhan tuo Katja Marteliuksen kirjoitus muutoin kuin huonommasta päästä oleva Internet-provo, joka ei vakuuttaisi kuin kaljakuppilassa jo aamusta asti viettäneen ammattilaisista koostuvan toimittajaseurueen, tai pikemminkin ehkä tässä nimenomaisessa tapauksessa koko päivän pössytelleen "transgender"-symposiumin.

  Verraten HS sangen torjuvaan suhtautumiseen blogeihin ja muihinkin Internetin Ihmeellisiin Ilmiöihin, on hyvin ristiriitaista, että sen palvelukseen on valikoituu yhä enenevissä määrin tasoltaan lähinnä nettitrolleihin verrattavia toimittajia tai kommentaattoreita.

  Eikö hävetä yhtään siellä Sanomatalossa? Tuokin on ihan skeidaa, eihän aina voi mennä sieltä, mistä aita on matalin???

  VastaaPoista
 12. Kyllä tuo Marteliuksen teksti on useamman kaman arvoinen ja ansaitsee oman postauksen.

  VastaaPoista
 13. Ystävällinen lukija oli lähettänyt minulle screenshotin alkuperäisestä artikkelista. Laittelen sen blogiin ensi viikolla kun olen palaillut matkoilta täältä Aasiasta.

  KT&Vasara pitänee siihen asti minut ja muut lukijat updatettuna Katjan muiden Totuuden penaalien mehukkaimmista paloista :)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi1/4/08 02:55

  Reetta on ryhdistäytynyt, jos hyvää matskua haluaa saada niin suuntaa sen blogiin.
  "Ja mikä poikkeuksellinen maanantaiaamu: Haastattelussa sanavalmis tutkija, ja ennen nauhan purkua vielä ideologinen vartti kollegan kanssa (lama, ylivelkaantuminen, pohjoismaisen hyvinvointivaltion tila, Ruotsin kauniit feministit, jatkuu ensi numerossa)."

  Ennen nauhan purkua siis saatetaan aivot ideologisesti Oikealle Taajuudelle että saa hyvän jutun. Mielenkiintoista! Äitiyslomallahan Reetta ei tiennyt mitä ajatella asioista kun ei päässyt tapaamaan kollegojaan. :D

  VastaaPoista
 15. Eilen näköradion tekstiuutisissa oli maininta, että Kioton sopimuksen jatkoneuvottelut alkavat Thaimaassa jo nyt. Pikkupojan edellisessä kommentissahan hän totaa olevansa Aasiassa, mutta se lienee puhdas yhteensattuma? Näköradion tekstiuutisessa todettiin, että neuvottelut alkavat jo nyt, koska vallitsee laaja epätietoisuus ihmisen toimien osuudesta ilmastonmuutokseen.

  Minusta tuon voi tulkita kahdella toisistaan radikaalisti poikkeavalla tavalaa, joista ikuisena optimistina uskon ensimmäiseen: vihdoin ja viimein aletaan kyseenalaistaa nykyisen aivopesun jatkuminen. Murrosvaihe kestänee useita vuosia, mutta ehkä 2010-2015 paikkeilla lopulta luovutaan uskomasta hiilidioksidin tappaviin ominaisuuksiin. Toinen vaihtoehto on, että harhaoppisten rankaiseminen pahenee ja julkisen hallinnon suora toiminta alkaa lähestyä ilmastososialistien ihanteita ja tavoitteita.

  Eräs tällainen tavoite on eilisen kaltainen tuulivoimayhtiöiden valitus, että toiminta päättyy kannattamattomana, mikäli valtio ei avusta tuulivoimayhtiöitä niin kauan kunnes sähkön hinta elättää ne. Minä hölmö kun olin kuvitellut, että nykyinen sähkön hinta olisi nostanut vispilävoiman jaloilleen, mutta ei näköjään.

  VastaaPoista
 16. Tekopyhyys elää ja voi hyvin Totuuden sivuilla.

  Kanerva lähetti tekstiviestit, ei media

  Niin lähetti, mutta harvoin laatulehdet Seiska ja Hymy juoksevat niin innokkaasti saman jutun perässä kuin Totuuden penaalit.

  Penaali Samuli Leivonniemen selittelyjutussa siteerataan päätoimittajia ja mediatutkijoita:

  Ykköspenaali Reetta Meriläinen

  ""Mediahan tätä asiaa piti julkisuudessa niin kuin median tehtävään kuuluu. Mutta media ei lähettänyt tekstareita, ne lähetti ulkoministeri ihan itse", Helsingin Sanomien päätoimittaja Reetta Meriläinen muistuttaa."

  Joojoo, mutta eikö laatulehtenä itseään pitävän kannattaisi vetää vähän erilaista journalistista linjaa kuin Seiska ja Hymy vai onko Seiskan ja Hymyn taso noussut niin paljon?

  Ykköspenaali saa taustatukea:

  "Valtio-opin dosentti Kimmo Grönlund Åbo Akademista tyrmää median arvostelun "lapsellisena". Hänen mukaansa media teki juuri sitä, mitä sen kuuluukin tehdä, tarkasteli kriittisesti, mitä poliitikot tekevät."

  Miten tekstiviestit liittyivät Kanervan viranhoitoon? Mikä muuten on Grönlundin puoluekanta?

  Aiemmin Grönlund on ollut kovasti huolissaan kansalaisten passiivisuudesta politiikkaa kohtaan. Ehkä median keskittyminen tekstiviesteihin tärkeiden asioiden kustannuksella vaikuttaa kiinnostuksen vähäisyyteen.

  Järkevin puheenvuoro tulee mediatutkija Erkki Karvoselta:

  "Mediatutkija Erkki Karvosen mukaan Kanerva-kohun käsittely viestimissä on malliesimerkki koko mediakentän muutoksesta."

  Aivan totta. Ns. laatulehdet metsästävät samoja juttuja kuin keltainen lehdistö ja journalismin taso on samaa luokkaa.

  Ideologinen taso jäi jutussa mainitsematta. Median valtaideologian eli vihreän homoseksualismi-feminismin kannalta irstaan 60-vuotiaan vihjailevat viestit nuorelle tanssijalle edustavat pahimman luokan syntiä. Siksi häpeäpaalu on tällaiselle rikolliselle oikea paikka.

  Kanerva ei ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Miksi Totuus ei kiinnittänyt asiaan huomiota, kun Kanerva valittiin ministeriksi?

  VastaaPoista
 17. Totuuden blogisti Kimmo Oksanen, joka on aiemmin mm. puolustanut kerjääviä romanialaisia romaneita, löysi vihdoin kaupunkikuvasta jotain negatiivista.

  Kuolevoittaminen alkoi jugend-salista

  Helsingin keskustassa sijaitsevasta jugend-salista on tulossa kristillinen kohtaamispaikka, mikä suuresti närkästyttää arvon toimittajaa.

  "Empire-kortteleiden elävöittämisen sijasta on aloitettu kuolevoittaminen. Kun Jugendsaliin ei voinut tehdä ravintolaa, täytyi sitten tehdä jotain muuta. Sen muun ideointiaika jäi näköjään selkeästi liian lyhyeksi: nyt paikan on saamassa Kristillisen Media -yhtiön Radio Dei kumppaneineen.
  Voi Herran Jestas sentään!"

  Ilmeisesti Helsingin keskustassa ei ole tarpeeksi ravintoloita Kimmon makuun.

  Ehkä suurkirkosta pitäisi tehdä elokuvateatteri tai "kulttuuritalo" kuten itänaapurissa oli aikanaan tapana tehdä. Kyllä moiset uskonnolliset rakennukset kuolevoittavat kaupunkia.

  VastaaPoista
 18. Tuohon Kanerva-juttuun vielä Reinon osuva kommentti Jussi Halla-ahon vieraskirjasta:

  "- Suvi Linden sai eduskuntavaaleissa 3208 ääntä. Lindenin eroa (nettisensuuriin liittyen) kannattavassa adressissa oli 13765 ääntä kun äsken tarkistin. Erovaatimus liittyy Lindenin toimiin ministerinä. Linden jatkaa ministerinä.

  - Ilkka Kanerva sai vuoden 2007 eduskuntavaaleissa 11 079 ääntä. Kanervan eroa on vaatinut kourallinen yleisönosastokirjoittajia ja yksilöitävissä oleva määrä lehtiä/toimittajia. Sanotaanko nyt vaikka niin, että alle kymmenen lehteä/toimittajaa pakotti Kanervan eroamaan. (Kanervaa äänestäneitä oli siis 11 079 äänioikeutettua kansalaista.) Kanervan ero ei liittynyt hänen virkatehtäviinsä vaan yksityiselämään ja Kanervan seksuaaliseen suuntautumiseen. Kanervan ei anneta jatkaa ministerinä."

  Media halusi näyttää, että sillä on valtaa.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi2/4/08 11:05

  Vasrahammer: mediahan on se neljäs valtiovalta. Tulipa mieleen, että just sinä ja sun kaltaiset liberaalit haukkuivat taannoin Ranskan opiskelijamellakoita joissa myös vaadittiin jonkun oikeistoheppulin eroa. Sillä kerralla tosin kuorossa kommentoitte, että vammaista vasemmistolaisten melskaamista. Nyt kun oma poika joutuu lähtemään ja Linden jatkaa omasta vaalijärjestelmän ohittavasta ininästä (tätähän ne vasemmistolaisten nuortenkin mellakat olivat, eiks je?) niin itketään sitten kuinka epäreilua on. Tekopyhää paskan jauhamista tuollainen kitinä jostain Lindenistä sitä taustaa vasten on.

  VastaaPoista
 20. "mediahan on se neljäs valtiovalta. "

  Mediavallastahan tässä Kanervakohussa on kysymys ja siitä, kuinka media esiintyy ylimpänä moraalinvartijana.

  Haaskalinnut haistoivat veren ja iskivät raadon kimppuun.

  "Tulipa mieleen, että just sinä ja sun kaltaiset liberaalit haukkuivat taannoin Ranskan opiskelijamellakoita joissa myös vaadittiin jonkun oikeistoheppulin eroa. Sillä kerralla tosin kuorossa kommentoitte, että vammaista vasemmistolaisten melskaamista."

  En nyt muista, mistä tapauksesta tässä on kyse ilman lähdeviitettä. Tietääkseni kukaan ei ole mellakoinut Kanervan puolesta eikä Suvi Lindeniä vastaan. Mellakointi kuuluu perinteisesti vasemmistolaiseen katuvaikuttamiseen.

  Enkä minä ole mikään liberaali vaan konservatiivi.

  "Nyt kun oma poika joutuu lähtemään ja Linden jatkaa omasta vaalijärjestelmän ohittavasta ininästä (tätähän ne vasemmistolaisten nuortenkin mellakat olivat, eiks je?) niin itketään sitten kuinka epäreilua on. Tekopyhää paskan jauhamista tuollainen kitinä jostain Lindenistä sitä taustaa vasten on."

  Kanerva ei ole mikään oma poika. Itse asiassa Kanervan menneisyydestä löytyy paljonkin arveluttavaa (mm. suhteet Tehtaankadulle). Naistenmiehen mainekin on syntynyt 30 vuoden aikana. Kanervan heikkoudet ovat olleet tiedossa jo pitkään, mutta ne jostain syystä hyväksyttiin, kun Kanerva valittiin ministeriksi ja kun hänen ministeriuransa lähti hyvään nousuun Ricen tapaamisen myötä.

  Kanervan erolle löytyy ihan järkevä peruste. Blondeille bimboille tekstaileva ulkoministeri on turvallisuusriski. Myös moraaliselta kannalta en pidä Kanervan toimintaa hyvänä, vaikka hän ei olekaan naimisissa oleva mies. Tekstailun moraalinen puoli on kuitenkin Kanervan ja hänen avopuolisonsa välinen asia.

  Lindenin kohdalla media antoi ministerille palstatilaa eikä arvostellut pölvästejä lausuntoja, joissa ministeri leimasi nettisensuurin arvostelijat lapsipornon puolustajiksi. Osasyy tähän oli varmasti se, että Lindeniä vastaan reagoitiin internetissä eikä kyseessä ollut median oma ajojahti.

  VastaaPoista
 21. Turun Sanomien päätoimittaja syyttää Kanervan erosta mediaa ja erityisesti Totuutta.

  Päätoimittaja: Media kaatoi Kanervan

  Ilmeisesti kalapuikkoviiksijutusta saatu takaisku vaati hyvitystä.

  VastaaPoista
 22. Hahaa - verkko on laskeutunut Pikkupojan salaperäisen Thaimaan-matkan päälle. Pikkupoika on kotiuttamassa voittojaan! Iso joukko WinCapitalaisia asustelee Pattayalla.

  VastaaPoista
 23. Pikkupojalle vielä tiedoksi, että Osmo Soininvaara arvosteli Naomi Kleinin Shock Doctrinen Totuuden sivuilla. Osmo ei erityisemmin innostunut Kleinin teorioista.

  VastaaPoista
 24. Puolueen ideologialle lisää polttoainetta.

  Muslimikuljettajia herjattu Helsingin bussiyhtiössä

  Puolue tarvitsee tällaisia uutisia ja niitä pitää hypettää, koska näin Puolue pystyy perustelemaan sananvapauden rajoittamistoimenpiteet.

  Mitään en tästä yksittäistapauksesta tiedä, joten en sitä sen enempää kommentoi.

  VastaaPoista
 25. Poliitikot päättävät projekteista, joiden tuloksellisuudesta ei ole tietoa.

  Koskapa tuo sama huomataan ilmastotutkimuksen osalta? Jos joku samankaltaisuus valtion toimissa on, niin kirjoituksen esimerkin mukaisesti ehkä jo 10 vuoden kuluttua...

  VastaaPoista
 26. Historiantutkija Markku Ruotsila kirjoittaa päivän kyhäelmässä ainoat järjen sanat. Sivulla A2 hän selittää, kuinka USAn demokraattipuolueen strategia on heikentää republikaaneja iskemällä voimakkaimmin republikaanien liberaaliin uskonnolliseen kannattajakuntaan. Sitten sivulla C4 hän suitsii HS:n nerojenraadissa vaadittua globalisaation hillintää. Muilta raatilaisilta tipahtelee helmiä karsinamme lattialle tyyliin:
  "Jos markkinatalous ei ymmärrä olevansa ihmisiä varten eikä päinvastoin, sitä on siitä muistutettava tarpeeksi kovin keinoin."
  Tuon mukaan jossain on siis olemassa persoonan omistava ja ihmisille pahaa tahtova seitsenpäinen hirviö. Toinen hyvä tuhokapitalismia kvartaalifasismiksi nimittävältä Pauli Aalto-Setälältä: "Ilmastonmuutos on maailmanhistorian suurin markkinahäiriä, joka muttaa myös nykyisen kaltaisen kapitalismin ja liiketoiminnan periaatteet ja tavoitteet." Professori Patomäki: "Globaali säätely, verotus ja demokratia." Mutta sitten siis Ruotsila antaa valokeilan lakaista tätä idioottien kehtoa: "Ennen tallaisia 'tuhokapitalismilla' pelotteluita kutsuttiin avoimesti marxilaisiksi, sosialistisiksi tai kommunistisiksi. Nyt niitä kutsutaan globalisaatiokriittisiksi. Ne ovat edelleen yhtä väärässä kuin ne olivat Neuvostoliiton vielä olemassa ollessa."

  VastaaPoista
 27. "Ne ovat edelleen yhtä väärässä kuin ne olivat Neuvostoliiton vielä olemassa ollessa."

  Osmo Soininvaara lyttäsi shokkidoktriinin ja nyt Ruotsila pani "globalisaatiokriitikot" ruotuun. Ehkä toivoa vielä on.

  VastaaPoista
 28. Tässä tuoreen toimituspäällikön pohdintaa Totuuden clogista:

  "eduskunta on lainsäädäntöelin. Siellä pohditaan, mikä on oikein ja väärin, mitä saa tehdä ja mitä ei, missä menevät sallitun rajat, millainen on moraalikoodistomme tänä aikana. Onkohan politiikka ollenkaan jaettavissa “asiasisältöihin”, ja niihin muihin."

  Jos minulta kysytään, asiasisällön ja niiden muiden rajaa ovat eniten olleet hämmentämässä tuoreen toimituspäällikön kaltaiset "journalistit".

  VastaaPoista
 29. Ilmasto kylmenee:
  http://www.foxnews.com/story/0,2933,346310,00.html

  VastaaPoista
 30. Dr. Larppikieli4/4/08 23:19

  Jeesus-hörhö:
  Muslimikuljettajia herjattu Helsingin bussiyhtiössä

  Puolue tarvitsee tällaisia uutisia ja niitä pitää hypettää, koska näin Puolue pystyy perustelemaan sananvapauden rajoittamistoimenpiteet.


  Eihän se rasismia ole jos sanoo neekerille neekeri ja ählämille ählämi. Meillä täällä Dr. Larppikielen isäm maan puallustajien kerhossa ei kuitenkaan olla natseja vaikka me kovin tykätäänkin sanoa neekeri ja ählämi. Natsi on paha sana ja natsia ei saa sanoa natsiksi. Se ei ole kivaa.

  Vittu mitä komediaa meidän rakkaalta uskonnolliselta oikeistolta.

  Eikös tää pikkupoikakin ole olevinaan joku libertaari. Linkkilistan perusteella suunta taitaa olla ihan muualla.

  VastaaPoista
 31. Kas, kas joku elämäänsä pitkästynyt kollektivisti on löytänyt tännekin puhdasoppista linkkilistaa valvomaan. Rohkeasti proxyn takaa on tultu kiroilemaan ja näyttää siellä olevan yritystä pilkata Hammeriakin. Jos kuitenkin pysyttelisit niitten tasoistesi kanssa siellä suomi24-palstoilla kunnes sinulla on jotain sanottavaakin. Ja muista: drinking and surfing don't mix.

  VastaaPoista
 32. dr. larppikieli lienee lähetetty vuodeosastolta avohoitoon Marian sairaalan Psyykkisen kastraation yksiköstä. En ymmärrä kommentin ydintä enkä sävyä.

  Poliittisen historian opiskelijoiden kotisivulla on pieni tutkimus, josta olisi saanut isonkin uutisen valtakunnan suurimpaan päivälehteen, jos olisi halunnut. Mutta mukavampihan se on antaa Katja Marteliuksen kirjoittaa välihuomio.

  Köh köh

  Viime päivinä ei ole kannattanut mennä ulos, kun Helsingin yllä on leijaillut kellertävä sumu. Venäjältä tullutta sumua on vaarallista hengittää, sillä se sisältää pienhiukkasia - kymmenen helsinkiläistä kuolee osin sen takia. Eniten pienhiukkasia tuottaa kuitenkin liikenne. Eli auto. Niitähän meillä Helsingissä riittää. Ei uskoisi, että kaupungissa on kymmeniä virkamiehiä suunnittelemassa liikennettä. Joka kuussa heidän tililleen napsahtaa palkka, jonka me kaupunkilaiset maksamme.


  Mitä mitä - valittaako iloinen veronmaksaja osaansa???

  Silti Helsingin liikennesuunnittelijat ajattelevat ensikädessä espoolaisten autoilumukavuutta. Ei muitten eurooppalaisten kaupunkien keskustoissa näytä tällaiselta - meillähän keskusta on sarja risteyksiä, joissa seisoo kuusia kaistaa katumaastureita. Kävelykatu taas on katu, jossa autot sekä ajavat että pysäköivät. Onko tämä hyvää kaupunki- ja liikennesuunnittelua? Onko tämä muka asukkaiden intresseissä?

  Metrosta jankuttaan nyt kolmattakymmenettä vuotta - alkakaa nyt jo kaivaa sitä?


  Iloinen veronmaksaja siis kertoo, mihin hänen verojaan saa käyttää.

  Ja tietullit on otettava käyttöön heti. Eivät ne ole mitään köyhiä, jotka Länsiväylältä tulevat. Niillä on autoetu ja etupenkillä nahkasalkku. Fiksuina poikina ne asuvat Espoossa, kun siellä ei ole liikenneongelmaa ja ilma on miellyttävän raikasta.

  No niin, Iloinen veronmaksaja siis haluaa, että espoolaisten tulee kustantaa helsinkiläistenkin kulut.

  Euroopan parasta joukkoliikennettä, luki julisteissa metron seinällä viime syksynä. Vai niin - miksi sitten meillä liikennöidään romukaupasta ostetuilla saksalaisilla 1960-luvun ratikoilla, joiden ikkunat on rahanpuutteessa liisteröity umpeen mainoksin (niihin on huomaavaisesti jätetty miljoonia pieniä reikiä). Onko se nyt niin parasta, etä matkustajat saavat opastaa bussikuskeja reitissä ja pysäkeissä? Että busseja ei siivota eikä ikkunoita pestä, että vuoroja on liian vähän ja istumapaikka harvinaisuus?

  Iloinen veronmaksaja Katja Martelius ei ymmärrä, etä jokainen ajaa tulotasonsa mukaisella kulkuvälineellä. Toisella se on neekerin ohjaama, reitiltään eksyksissä oleva likainen bussi ja toisella ilmastoitu, hifi-stereoilla varustettu nahkapenkki.

  VastaaPoista
 33. Anonyymi5/4/08 17:00

  "Kas, kas joku elämäänsä pitkästynyt kollektivisti on löytänyt tännekin puhdasoppista linkkilistaa valvomaan. Rohkeasti proxyn takaa on tultu kiroilemaan ja näyttää siellä olevan yritystä pilkata Hammeriakin. Jos kuitenkin pysyttelisit niitten tasoistesi kanssa siellä suomi24-palstoilla kunnes sinulla on jotain sanottavaakin. Ja muista: drinking and surfing don't mix."

  Puhuitko mulle siitä kun kritisoin Vasarahammerin Linden-kitinää jollain hikisellä nettivetoomuksella höystettynä? Tokihan sä tiedät kuka mä oon, vaikka vastarinta-vastarinta lakkasikin. PSP:llä on vaan hankala näpytellä muuta ku anonyymina.

  VastaaPoista
 34. Rohkeasti proxyn takaa on tultu kiroilemaan

  Puhuu toinen anonyymi paskahousu. Ehkä me odotellaan yhdessä karvojen kasvamista ja kivesten laskeutumista.

  mut ne toiset on kuitenkin pahempii ku me. Eiks nii?

  elämäänsä pitkästynyt kollektivisti

  Heheh. Hyvin sä spede vedät. Sulla noita kollektivistisia kavereita tuntuu sivun reunassa riittävän.

  Eiköhän tämäkin blogi pistetä kohta ruotuun ja Pilli ja Pulla alkaa tanssia silloin kuin Dr. Larppikieli käskee.

  VastaaPoista
 35. Tekevätkö jyväskyläläiset vasemmistoanarkistit Pikkupojalle oman törkyblogin? Siltä näyttää.

  VastaaPoista
 36. Anonyymi5/4/08 22:08

  No siltä näyttää. Varmaan olis aika jutella asiasta Puumalaiselle, ennen kuin tällainen solvaaminen ja kiihotus riistäytyy täällä käsistä. Pikkupoika vaan taitaa olla väärän värinen.

  VastaaPoista
 37. Viittasin tuolla aiemmin tuoreen toimituspäällikön blogijuttuun. Tässä koko juttu ja kannattaa lukea myös kommentit.

  Irrallaan

  VastaaPoista
 38. Anonyymi7/4/08 17:27

  Kuubalaisilla on vallankumouksellinen idea Pikkupojalle: http://www.nytimes.com/aponline/world/AP-Cuba-Freeing-Up-Farming.html

  VastaaPoista
 39. Tuolla on mielenkiintoista juttua Puolueen ideologian sisällöstä ja siitä, miten postmoderni huttu rappeuttaa yhteiskuntaa.

  Mediocracy

  VastaaPoista
 40. Minttu Mikkonen Välihuomiossa tänään:
  Kekkosen haamu

  Ei päivää ilman Kekkosta. Lokakuussa tulee 27 vuotta siitä, kun sairas Urho Kaleva Kekkonen vihdoin luopui presidentinvirasta. Äkkiseltään sitä ei kyllä huomaisi. Poliittisen historian puolella Kekkosen hyvissä ja pahoissa teoissa riittää tutkittavaa vielä pitkäksi aikaa. Mutta ymmärryksen yli menee, että Kekkonen kummittelee keskuudessamme edelleen jonkinlaisena roolimallina


  Kummitteleeko Lasitalossa, vai lepakotko ne vain ääntelevät vintillä?

  Viime aikoina Kekkonen on ollut seksuaalimoraalin mitta. Hänen aikalaistensa Vanhasen ja Kanervan naissekoilut ovat kirvoittaneet puheenvuoroja, joiden mukaan moisiin pikkuasioihin ei pitäisi puuttua. Saihan Kekkonenkin tehdä mitä lystäsi, eikä siitä kukaan kansalle kertonut. Haluaisimmeko siis palata aikaan, jolloin saliltiin myös lähes yksinvaltaisen presidentin huonoa kuntoa? Jolloin idänpolitiikassa oltiin kirjaimellisesti rähmällään tajuttoman ryyppäämisen takia? Enpä usko.

  Onneksi lehdistö nykyään ymmärtää sananvapauden paremmin, ja kertoo kansalle kaiken avoimesti.

  Uudessa ulkoministerissä Alexander Stubbissa on vähintään yksi hyvä ominaisuus. Hän oli Kekkosen väistymisen aikoihin 1981 vasta 13-vuotias. Nykyhallituksen 20 ministeristä kahdeksan oli alaikäisiä. Sukupolvi on vaihtumassa ja poliittinen kulttuuri murroksessa. Monessa asiassa Kekkosen perintö onkin jo mennyttä: Presidentin terveydentila on julkista tietoa. Valtaa on karsittu. Alkoholinkäyttöä ei katsota läpi sormien edes eduskunnan alaisessa tutkimuslaitoksessa. Historiasta voi oppia, vaikka ei yrittäisi toistaa historiaa. Luulisi sen valjenneen kiihkeimmillekin Kekkosfaneille viimeistään pääministeri Vanhasen väkinäisessä presidentinvaalikampanjassa, jossa kepuväkeen yritettiin puhaltaa Kekkosen 50 vuoden takaisen kampanjan henkeä. Siinä sitten kävi niin kuin kävi. Vanhanenkaan ei ole Kekkonen. Onneksi

  Huhhuh...

  Mutta! Tahattoman hupaisasti heti Minttu Mikkosen suurenmoisen Välihuomion jälkeen seuraava uutinen kuuluukin näin:
  Pääministeri Vanhanen tahtoo jatkaa vielä seitsemän vuotta

  RIKSGRÄNSEN. Pääministeri Matti vanhanen (kesk) haluaa jatkaa keskustan puheenjohtajana vuoteen 2015. "On monta uudistusta, jotka vaativat työtä vuoteen 2015 asti. Olen aikaisemminkin sanonut, että tähtään pysyväni puheenjohtajana tuohon vuoteen asti", Vanhanen sanoi Pohjolan pääministerien globalisaatiokokouksessa. Vanhasen jatkohalut vahvisti puoluesihteeri Jarmo Korhonen viimeksi Helsingin Sanomissa maanantaina.


  Siinäpä olisi Mintulle nyt aihetta, mutta veikkaan ettei neiti kirjoita halaistua sanaa tästä pyrkimyksestä.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!