lauantaina, maaliskuuta 15, 2008

Mielen saastumisesta

Kiireiltään Pikkupoika ei ehtinyt tekemään kunniaa heti tuoreeltaan: perjantain Totuudessa Pekka "Psycho" Mykkänen oli peräti kahden artikkelin voimin onnistunut hetkeksi irtautumaan jännästä kahden ehdokkaan presidentinvaalikamppailusta. Ensimmäisessä, 2/3 Ulkomaat-osion etusivusta vieneessä artikkelissaan Pekka on päässyt Alaskan sulattajien jäljille: Texas jouduttaa ilmastonmuutosta suuren eurooppalaismaan verran (pienenpieni juttu Psychon arikkelin alla: Koko maapallon talvi keskimäärin viilein 14 vuoteen ):
Poliittisesti heiveröisen Vihreän puolueen johtaja Texasissa, Douglas Reber sanoo, että osavaltion "pitäisi hävetä [ilmastonmuutokseen liittyviä] shokeeraavia tilastojaan". Hänen mielestään kuvernööri Perry on edeltäjänsä, presidentti George W. Bushin hengenheimolaisia: "Sallitaan vapaa tuho voittojen maksimoimiseksi".

Bush veti Yhdysvaltain tuen Kioton ilmastosopimukselta oltuaan kaksi kuukautta presidenttinä 2001.
Toisessa, Kulttuuri-osioon sijoitetussa artikkelissaan Psycho varmistelee, että Irakissa halvaantuneesta Tomas Youngista kertova uutuuselokuva ei jää huomiotta Tasavallassa: Sodan halvaantuneet kasvot -- Phil Donahue pelkää rankan Irak-dokumentin pyörivän tyhjille saleille.
Young on humoristinen, älykäs ja dokumentaristin näkökulmasta poliittisesti oikeamielinen hahmo. Pellen rooliin kutistettua "vastapainoa" tuo isäpuoli, joka saastuttaa mieltään oikeiston jumaloimilla hahmoilla, kuten Fox-kanavan Sean Hannityn maailmankatsomuksella.

13 kommenttia:

 1. "joka saastuttaa mieltään oikeiston jumaloimilla hahmoilla, kuten Fox-kanavan Sean Hannityn maailmankatsomuksella."

  uhh...

  Hesarin toimittajille on varmaan käsittämätöntä, että jossain voi olla muutakin kuin yksi ääni ja yksi mielipide.

  Vähän tuntuu joskus sille, että suomalaiselle "älymystölle" kaikkein tärkeintä on se, että on varmasti eri mieltä kuin USA:n konservatiivit, vaikka mitään omaa mielipidettä ei edes olisi.

  VastaaPoista
 2. Eikös hyysärin mainoskampanja pyöri parhaillaan telkkarissa?

  VastaaPoista
 3. Tuo Kioton ja Bushin kytkeminen yhteen on todellinen uskontunnustus, josta pitäisi aina osata lopettaa artikkelin enempi lukeminen. Clintonin hallinto allekirjoitti sopimuksen joulukuussa 1997. Senaatti hylkäsi ratifioinnin vahvistamisen äänin 95-0. Kolmen vuoden ajan Clintonin hallinto yritti etsiä jotain ratkaisua, mutta kuten tiedämme, turhaan. Kunnes Maaliskuussa 2001 Bush pyyhki pölyt sopimuksen päältä vetäen USAn siitä irti. Turhia yleistyksiä välttäen totean vain sen, että ympäristöasioissa Eurooppa pauhaa paljon ja tekee vähän. Enää ei jaksa edes ihmetellä, miksi Eurooppa kuvittelee, että USA maksaisi muille maille omasta energiantuotannostaan päästöoikeuksien muodossa. Idiotismi liittyy liian olennaisesti vihreyteen.

  VastaaPoista
 4. Sivulla A10 kerrotaan, kuinka ilkivallan takia Riihimäen asema sulkeutuu aikaisemmin kuin ennen. Koska luen lehteni takaperin, seuraavaksi sivulla A4 kerrotaan, kuinka kalliiksi oikoradan junamatkustaja tulee veronmaksajille. Ja tuleehan se, penaalina häärivä Paavo Tukkimäki osoittaa yhden sosialismin kummallisimman logiikan: "Alun perin valtion menoiksi laskettiin 3,6 miljoonaa, mutta alijäämää kasvatti syksyinen [Z-juna]vuorojen lisäys, kun matkustajamäärät olivat ylittäneet ennusteet."

  Matka Lahteen maksaa oikoradan Z-junalla noin kymmenen euroa. Valtio tukee sen päälle jokaista matkalaista noin kuudella eurolla.

  Mutta päivän Totuus sisältää paljon muutakin hubaa. Sivulla A5 Nils-Eric Backman haastattele turkulaisäitejä Hnar Nimatia ja Farahnaz Amiria - Valkoisen heteromiehen uhri - Vol I: Pienten lasten kolmikymppiset äidit valittelevat, että suomen taito on pahasti hukassa, eikä töitä löydy. Naiset ovat asuneet Suomessa siis työttöminä ja kielitaidottomina 11 (Nimat) ja viisi (Amiri) vuotta. On varmaan tullut aika pitkäksi.

  Sivulla B1 Jussi Konttinen tulostaa syömäänsä siimaa siteeraamalla yleensä luotettavana lähteenä tunnettua venäläismediaa kertoen, että Putin ja Medvedev yritettiin murhata. Tällä kertaa venäläisen Putinin hallinnon mielivallan uhriksi joutui väärässä paikassa asuva 24-vuotias tadzikkimies. Nimetön turvallisuuslähde kuitenkin muistutti tulevista lisäpidätyksistä sanoen, että "puhumme rikollisryhmästä". Mikä sketsi.

  Sivulla B3 Pekka-Psycho Mykkänen jatkaa teksas-tuotantoaan. Perry ja Bush oikein kuvan kanssa todetaan yli-innokkaiksi murhamiehiksi osavaltion noudattaman kuolemantuomiopolitiikan takia. Viime vuonna Teksas teloitti 26 vankia. Psykon jutun vieressä, oikealla palstalla on pikku-uutisia maailmalta. Neljässä uutisessa mainitaan yhteensä neljän ihmisen kuolleen ja 11 loukkaantuneen eilen. Se siis suhteellisuudentajusta. Musta teksasilainen rikollinen on Valkoisen heteromiehen uhri - Vol. II.

  Sivulla C1 jälleen kerran listataan Suomen parhaat blogit. Kauniin kajaanilaistytön muotiblogi, neulomista ja Jyrki Kasvi.

  Valkoisen heteromiehen uhri - Vol. III:
  Yleisönosaston sivulla C6 Annamari Vänskä, tutkijatohtori Kristiina-instituutti HY, kirjoittaa kuolemattomia sanoja:
  "...se, että miehet ylipäätään hahmottavat maskuliinisuuden sukupuolena, on feministien ja sukupuoliteoreetikoiden vuosikymmenten kuluessa tekemän työn tulosta."

  "Miesasiaa ajavien tulisikin syytösten sijaan kiittää feministejä, koska he ovat auttaneet miehiä tunnistamaan oman sukupuolittuneisuutensa."

  "...ruumis ei ole syy rakentaa sukupuolihierarkiaa, jossa nainen näyttäytyy heikompana ja alempiarvoisena ."

  "...siitähän miehenä olemisessa perinteisesti pitkälti on ollut kyse: pyrkimyksestä hallita ja päästä osalliseksi tietyistä etuoikeuksista."

  "On jälkijättöistä luulla, että sukupuoli olisi naisten ja miesten välisen eron merkki. Sukupuoli on sosiokulttuurinen rakenne. Se ei tietenkään merkitse, etteikö maskuliinisuudella kulttuurisena fantasiana olisi varsin todellisia ja konkreettisia seurauksia miesten elämään."

  "...niin kauan kuin miesasiamiehet eivät tunnusta sitä tosiasiaa, etteivät heidän vihollisiaan ole feministit eivätkä naiset, vaan miesten itsensä ylläpitämä eriarvoistava sukupuolijärjestelmä, on miesasiamiesten turha odottaa sympatiaa feministeiltä ta pro-feministimiehiltä."


  Sivulla D3 Annamari Sipilä jatkaa samaa teemaa - Valkoisen heteromiehen uhri - Vol. IV:
  "Johtavassa asemassa toimivat ystävättäreni puunaavat itseään minkä ehtivät. He tietävät, että miehiä kiinnostaa ennen kaikkea seksi hyvännäköisen naisen kanssa. Sitä paitsi puunaaminen on kivaa.
  [...]
  Britanniassa tehtiin äskettäin selvitys, joka paljasti, mitä vaimojen mielessä oikeasti liikkuu. Kyselyn mukaan noin puolet aviovaimoista jättäisi miehensä, jos heillä vain olisi siihen taloudelliset edellytykset. Nämä naiset eivät tarvitse HNMKY:n avioliittokoulua. He tarvitsevat omaa rahaa ja riippumattomuutta. Ehkä aviossakin olisi sitten hauskempaa.
  [...]
  Rikkailla on tapana ylistää elämän yksinkertaisia iloja kuten kaivovettä ja kauravelliä. Köyhät tietävät, että helppo se on rikkaan puhua, kun ei tarvitse pelkällä vedellä ja vellillä elää. Sama pätee perinteiseen naisen rooliin. On kivaa olla heikko nainen, levitellä käsiä, leipoa omenapiirakkaa ja ylistää miestä. Mutta olennaista on tietää, että pelin voi [rikas nainen] viheltää poikki milloin vain haluaa. Alistumisesta voi nauttia vain se, jota ei voi alistaa."


  Ja koko Valkoisen heteromiehen uhri - Vol. V setin pohjalla on sivulla D7 Suomen Attacin puheenjohtajan Mikko Saulin kirjoitus, josta ei tarvinne otsikkoa enempää kertoa: "Uusliberalismi näivettää demokratiaa"

  VastaaPoista
 5. Pelastetaan tämä Fredrikssonin tutkimus tänne, se on ihan mielenkiintoinen selvitys Kioton sopimuksen hyväksymisen ja hallinnon korruption yhteydestä.

  VastaaPoista
 6. Olisi näköjään kannattanut jättää sunnuntain Totuus lukematta, koska Kumitonttu lähetti niin oivan yleiskatsauksen mielipidemaisemasta.

  Oli siellä jotain hyvääkin. Kulttuuri sivujen alalaidasta löytyi Boris Salomonin kirjoittama kirja-arvostelu Otto Depenheuerin kirjasta Die Selbstbehauptung des Rechtsstaats.

  Kirja on Puolueen ideologian vastainen, koska siinä asetetaan kyseenalaiseksi EU:n politiikka terrorisminvastaisessa taistelussa ja ylipäänsä uskallettiin kysyä, ovatko länsimaisen yhteiskunnan tuhoamiseen tähtäävät henkilöt oikeutettuja oikeusvaltion takaamiin oikeuksiin.

  Guantanamoa ei kirjassa esitetä osoituksena Suuren Saatanan silmittömästä pahuudesta, vaan käytännön ratkaisuna tähän ongelmaan.

  Plussapisteitä kirja-arvostelu saa siitä, että siinä käytettiin sanaa islamilainen terrorismi, vaikka se on EU:n mielestä hyihyi-sana.

  VastaaPoista
 7. "Senaatti hylkäsi ratifioinnin vahvistamisen äänin 95-0. Kolmen vuoden ajan Clintonin hallinto yritti etsiä jotain ratkaisua, mutta kuten tiedämme, turhaan"

  Jep. Totuus ei vain sovi siihen punavihreään muottiin, johon noiden toimittajien pitää sopeutua, että he yleensä saisivat kirjoittaa mitään palkkaa vastaan. Valehtelemalla törkeäsi saa aina piireissä pisteen ;)

  VastaaPoista
 8. Miten ja milloin Helsingin Sanomista tuli Totuus? Miksi penaalit onnistuivat valtaamaan sen?

  VastaaPoista
 9. Pihalla: hyvä kysymys! Oman näkemykseni mukaan merkittävin muutos tapahtui joskus 80/90-lukujen taitteessa, kun taistolaiset alkoivat saavuttaa päätoimittajatasoa ja samlla potkittiin viimeisetkin änkyrät (esim. Kari) ulos.

  VastaaPoista
 10. Minulle oli suuri yllätys, että penaalit ovat vallanneet myös naistenlehtiä.

  Tuossa on hyvä blogikirjoitus Me Naiset -lehden nykytilasta.

  Me Naiset ja mammutin metsästämisen vaikeus

  Saman konsernin lehti on kyseessä.

  VastaaPoista
 11. Vasara: asia olisi myös selvinnyt täältä.

  VastaaPoista
 12. Sivulla A5 on kaksimielinen otsikko:"Rottweilerin omistaja ei ole kohdannut rotuvihaa"

  Mutta vieressä on jo yllä mainitun Paavo Tukkimäen "Välihuomio". Paavon kirjoitus paljastaa hyvin sen ajattelutavan ytimen, jolla Totuutta toimitetaan. Inhimillisyyden nimiin puetaan oma oikeassaoleminen, ja kun ympäröivä todellisuus ei osoita rajatonta ihailuaan, ollaan ymmällään. Kas näin:
  "Noin puolet katuryöstöjen tekijöistä kuuluu Helsingissä vähemmistöihin, erityisen usein he ovat somaleja tai romaneja. Pääkaupungin raiskauksista 40% epäilty on ollut taustaltaan ulkomaalainen. Maahanmuuttajien rikollisuuden taustalla on usein huono-osaisuus, kertoo tutkija. Tässä muutama poiminta viime viikkojen uutisista. Mikä tätä maata tai tänne tulijoita oikein riivaa?

  Yksi tapa vastata on kansallinen itseruoskinta Syy on meissä suomalaisissa.
  [...]
  Toinen vastaus on tulijoiden ruoskinta, muukalaisviha.
  [...]
  Vastausta en tiedä, olen yhtä ymmällä kuin romanialaisten kerjäläisten kanssa: inhimillisyys vaatisi yhtä, järki tolkuttaa ihan toista.

  Olen myös yrittänyt miettiä, missä maassa maahanmuutosta ei ole syntynyt myös kärsimysnäytelmää. Ruotsi oireilee, samoin Norja, Tanska, Saksa, Ranska, Britannia, Hollanti... Jääkö listalta vain Monaco?"

  VastaaPoista
 13. Viime syys-kesänä pohjoisnavan jäätiköt sulivat. Eikös nyt kevät-talvella ole etelämantereen jäätiköiden vuoro. On se mukava kun kaksi kertaa vuodessa voi kauhistella napajäätikön sulamista.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!